Ούτε "καβάλησε", ούτε κακός είναι…

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τον Κώστα Φορτούνη που παραμένει ο ίδιος, παρά τα φλας που είναι όλα στραμμένα επάνω του το τελευταίο διάστημα. Το χαμένο πέναλτι κόντρα στη Ντιναμό και η "λύτρωση" στο φινάλε.

Ούτε "καβάλησε", ούτε κακός είναι…

Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα το τελευταίο διάστημα για τον Κώστα Φορτούνη. Προφανώς ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους πως θα πρέπει να σκοράρει σε κάθε ματς, να βγάζει κανά-δύο ασιστ, να είναι γενικώς ο πρωταγωνιστής και αυτός που βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά. Επίσης, ακούω και ακροατές στον SPORT24 RADIO 103,3 να μου λένε πως "ο Φορτούνης έχει καβαλήσει το καλάμι". Από που προκύπτει αυτό; Από το γεγονός λέει ότι παίρνει πάνω του όλες τις στημένες φάσεις και δεν… αφήνει τους άλλους.

Με συγχωρείτε, αλλά να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Γι΄αυτούς που βλέπουν καθημερινά στο Ρέντη, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Κώστας… άλλαξε. Αυτός που ήταν είναι και επίσης, στο ματς με την Ντιναμό μόνο κακός δεν ήταν. Ναι, θα συμφωνήσω κι εγώ πως με το σκορ στο 1-1 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μοιραίος. Είναι, όμως, ο ποδοσφαιριστής που βγάζει ενέργεια, που δεν κρύβεται. Έχει βέβαια την τύχη πίσω του να βλέπει Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς να τρέχουν ασταμάτητα, να κάνουν ένα πολύ μεγάλο ματς.

Ούτε "καβάλησε", ούτε κακός είναι…
Φορτούνης-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο Έλληνας μέσος πάντως, για να το καταλάβουν κάποιοι ακόμη καλύτερα, κάνει την καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ στο 7’ που η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ. Δεν κρύβεται, ζητάει μπάλες και είναι και στην αρχή της φάσης του πέναλτι. Το εκτελεί ο ίδιος και εκεί είναι το αρνητικό σημείο της βραδιάς. Κακή εκτέλεση με τον τερματοφύλακα Εντουάρντο έξυπνα πάντως να κερδίζει… χώρο με μικρά βηματάκια προς τα έξω! Αστοχεί και στην επαναφορά της μπάλας! Όλα στραβά για τον Ολυμπιακό, ωστόσο τώρα που όλοι το βλέπουν πιο ψύχραιμα, θυμούνται μια κίνηση που κάνει όταν ο Ιντέγε κερδίζει το πέναλτι. Ο Φορτούνης πάει μπροστά από το πέταλο των οργανωμένων και κάνει κάλεσμα να ξεσηκωθούν!

Ξεπέρασε το σοκ

Ξέρετε πολλούς στην ηλικία του, Έλληνες μάλιστα, με τέτοια… καρδιά πάνω τους; Γι’ αυτούς που γνωρίζουν καλά το άθλημα, υπήρξε ένα διάστημα που κλήθηκε να ξεπεράσει το σοκ του χαμένου πέναλτι. Δεν ήταν ο μόνος, όμως, μαζί κλήθηκε να το κάνει και η υπόλοιπη ομάδα. Στα επόμενα λεπτά, ο Φορτούνης αρχίζει να ζητάει και πάλι μπάλα, να μοιράζει το παιχνίδι, να προσπαθεί να πάει τον Ολυμπιακό μπροστά. Την ίδια ώρα αναλαμβάνει τα φάουλ, τα κόρνερ, άσχετα αν η κατάληξη δεν είναι ευτυχής για τους "ερυθρόλευκους".

Έρχεται έτσι, η φάση του 90 λεπτού. Ναι, άριστο τελείωμα από τον Πάρντο. Δεν είναι, όμως, άριστη και η μπαλιά του Φορτούνη; Τη στέλνει εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Στην πλάτη της άμυνας που ήδη έχει βγάλει προβλήματα απέναντι στον Πάρντο, μιας ομάδας που παίζει χωρίς τον βασικό αριστερό της μπακ που έχει αποβληθεί (τον Πίβαριτς) και που νιώθει ήδη μια μεγάλη πίεση.

Ο Φορτούνης θα πανηγυρίσει σαν τρελός με όλους τους συμπαίκτες του, θα συμμετάσχει στη γιορτή που ακολουθεί για πέντε λεπτά και σίγουρα θα νιώθει λυτρωμένος που το χαμένο του πέναλτι δεν στοίχισε βαθμούς στην ομάδα. Αυτό μετράει πάνω από όλα. Δεν είναι ο πρώτος που απώλεσε την ευκαιρία αυτή. Πέναλτι έχει χάσει και ο Τσόρι και κρίσιμα μάλιστα, έχει χάσει παλιότερα ακόμη και ο μεγάλος Τζόρτζεβιτς.

Δεν άλλαξε

Την ίδια ώρα, δεν βλέπω από κάπου τον διεθνή μας ποδοσφαιριστή, να… τραβάει το σχοινί και να ψάχνεται για αφιερώματα ομάδων του εξωτερικού και να… στήνει ένα χορό εκατομμυρίων γύρω από το όνομά του. Το περιβάλλον του θεωρεί πως ο Κώστας δεν άλλαξε, πως παραμένει ο ίδιος που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μάρκο Σίλβα πριν από λίγο καιρό και να πάρει φανέλα βασικού. Ναι, σίγουρα βοήθησε και το γεγονός ότι ο Τσόρι έχει τα "θεματάκια" του με τους μικροτραυματισμούς, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω πως έτσι κι αλλιώς, η προτεραιότητα του Σίλβα θα ήταν και πάλι ο Φορτούνης.

Η ζωή συνεχίστηκε όπως και πριν για τον Φορτούνη. Ανέβασε μια φωτογραφία του στα social media και απέσπασε συγχαρητήρια από τον κόσμο για τη νίκη της ομάδας, ενώ χθες βράδυ, έκανε και την βόλτα του στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει την ομάδα μπάσκετ κόντρα στην Λιμόζ. Κάποιοι που θέλουν να τα… αποκωδικοποιούν όλα ίσως το μεταφράσουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Λάθος θα κάνουν, στον Κώστα αρέσει να βλέπει την ομάδα μπάσκετ, έχει ξαναπάει στο ΣΕΦ και θα ξαναπάει με την πρώτη ευκαιρία.

Ούτε "καβάλησε", ούτε κακός είναι…
INTIME SPORTS

Που καταλήγουμε; Στο γεγονός ότι η ζωή του μέσα στον Ολυμπιακό παραμένει η ίδια. Άλλωστε όλοι μας έχουμε παραδεχθεί πως δεν χρειάζονται συγκρίσεις με τον… Καραπιάλη, τον… Τσόρι, τον κάθε ποδοσφαιριστή που έγραψε τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Είναι νωρίς και το μεγάλο στοίχημα είναι να μην… χάσει το μυαλό του, να παραμένει συγκεντρωμένος σε αυτά που θέλει ο Σίλβα και οι συνεργάτες του.

Το χαμένο πέναλτι σίγουρα το έχει αναλύσει ήδη. Ούτε στον ίδιο άρεσε η εκτέλεση, είναι από τις περιπτώσεις που ένας ποδοσφαιριστής λέει μέσα του, "δέκα φορές να το εκτελέσω πάλι, θα του το βάλω". Χρειάζεται, όμως, να έχει την ηρεμία του από τους γύρω και φυσικά από τον κόσμο, γιατί πρόκειται για μία περίπτωση που έχει να προσφέρει τόσα πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Υ.Γ.: Σκάνδαλο είναι η απόφαση με τη μία αγωνιστική και εννοείται πως θα γίνει και έφεση από τον Ολυμπιακό. Για δύο καπνογόνα στη Βέροια δηλαδή, να κλείσει το Καραϊσκάκη και να χάσει ο κόσμος το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης; Αφήστε δε που θα… μπλέξουν κάποιοι με αγωγές του κόσμου που έχει διαρκείας.

Υ.Γ.2: Ο Αστέρας Τρίπολης την έκανε τη νίκη και έφερε βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν…

Υ.Γ.3: Τα λέμε στις 15:00 στον SPORT24 RADIO 103,3 εκεί στο καθημερινό μας ραντεβού…

Υ.Γ.4: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κώστας Φορτούνης: Ένας leader γεννημένος 10αρι

Το μεγάλο DEAL για Φορτούνη: Θέλει 25 εκατομμύρια ο Ολυμπιακός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK