Παίρνει το κέντρο, κάνει παιχνίδι και φουλάρει για "διπλό"

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού δύο ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Παίρνει το κέντρο, κάνει παιχνίδι και φουλάρει για "διπλό"

Δύο προπονήσεις ακόμη και ώρα ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Ο Μάρκο Σίλβα έκανε κάτι που ελάχιστοι θα παρατήρησαν. Άλλαξε τον προγραμματισμό του. Η προπόνηση της Πέμπτης δεν θα γίνει το πρωί, αλλά το απόγευμα. Δείγμα του πόσο υπολογίζει και τους… τελευταίους διεθνείς του ο Πορτογάλος, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Περιμένει να τους δει, την κατάστασή τους, ποιος έχει… θέμα, ποιος είναι καλά, ποιος θα τον κερδίσει…

Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή. Στο χθεσινό σχόλιο, στάθηκα στο πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς για τον Σίλβα. Δεν θα αναλύσω πάλι το "11 στα 11", το "παίρνω ένα ακόμη ντέρμπι στην Ελλάδα". Δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν ο Σίλβα, αλλά η κόντρα του με τον Στραματσόνι στο "καλημέρα" του Ιταλού στον πάγκο των "πρασίνων", είναι ένα ξεχωριστό κίνητρο. Όπως και να το κάνουμε… Νίκησε κατά κράτος τον Τούντορ στην Τούμπα, "καθάρισε" τον Δέλλα στο Καραϊσκάκη και έκανε άνω-κάτω Βενγκέρ και Μάμιτς στην Ευρώπη.

Στο μυαλό του Σίλβα

Τι αλήθεια, όμως, έχει στο μυαλό του ο Σίλβα για το ντέρμπι της Λεωφόρου; Από τα τελευταία νέα, αυτό που τον προβληματίζει είναι οι ενοχλήσεις του Σιόβα. Κυρίως γιατί ακολουθεί και η αναμέτρηση με την Μπάγερν στο Μόναχο. Δεν θέλει να σκέφτεται ο Σίλβα απώλεια του βασικότατου αμυντικού του, μην ξεχνάτε πως απουσιάζει ως τραυματίας ο Μποτία. Τον τερματοφύλακα δεν τον ανέφερα βλέπετε, αν και εδώ θα έχει ενδιαφέρον η ψυχολογική προετοιμασία του αναπληρωματικού Καπίνο στην επιστροφή του και στο τι θα… ακούσει (έκπληξη θα είναι να μην ακούσει).

Εύκολα ή δύσκολα, ο Σιόβας θα είναι ετοιμοπόλεμος. Από εκεί και πέρα, η δυνατή σκέψη έχει να κάνει με τον δεξιό μπακ. Αριστερά ο Μαζουακού θα είναι, αλλά στο άλλο άκρο της άμυνας, πιο πιθανό είναι αυτή τη στιγμή να δούμε τον Σαλίνο παρά τον Ομάρ. Ο Νορβηγός, πήρε δύο συνεχόμενα ματς κόντρα στην Ουγγαρία και μαζί και την πίκρα του αποκλεισμού. Είναι πολύ επιβαρυμένος φέτος και σίγουρα θα τον θέλει πιο ξεκούραστο ενόψει Μονάχου ο Σίλβα. Εκτιμώ πως ο Σαλίνο το έχει το προβάδισμα, αφήστε που γνωρίζει πλέον και καλά αυτά τα ματς, αλλά μπορεί να προσφέρει και μια εξτρά… υπηρεσία σε αυτό.

Ο Παναθηναϊκός όπως όλα δείχνουν θα παραταχθεί με 4-4-2. Με Μπεργκ και Καρέλη μπροστά. Αυτή είναι μια άλλη δοκιμασία για τον Ολυμπιακό, καθώς οι περισσότερες ομάδες ως τώρα τον έχουν αντιμετωπίσει με έναν φορ. Σε ένα σχήμα με δύο μπροστά έτσι, ο Σαλίνο μπορεί να δώσει και εξτρά βοήθειες αμυντικά, όπως συμβαίνει με όλους τους μπακ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όταν χρειάζεται να καλύψουν σε μια επίθεση του αντιπάλου από το άλλο άκρα. "Γεμίζει" την άμυνα, αλλά σε αυτό το κομμάτι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τι θα δούμε στη μεσαία γραμμή.

Εκεί πιστεύω θα κριθεί το ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Σίλβα αυτό το 4-4-2 του Στραματσόνι το αντιμετωπίζει με δύο εκδοχές. Την πρώτη, ότι σίγουρα αμυντικά χρειάζεται άλλη συγκέντρωση, άλλη προσέγγιση. Ο Παναθηναϊκός ίσως χρειαστεί την μπάλα μπροστά να την πάει και με γεμίσματα. Γιατί εδώ, μπαίνει η άλλη προσέγγιση που έχει να κάνει με το "κάνουμε το παιχνίδι μας". Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πιο γεμάτο στο κέντρο. Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι θέλουν να παίξουν, έτσι λέει ότι θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός και η λογική. Μαζί, ο Φορτούνης, καθώς ο Τσόρι είναι… πίσω. Αλλαγή αν είναι θα βοηθήσει έτσι όπως έχει πάει η κατάσταση. Αυτή η τριάδα για μένα, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Φορτούνη, θα είναι αυτή που θα κρίνει το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός που μπορεί να κυκλοφορήσει μπάλα δεν απειλείται εύκολα, αντίθετα, έχει την ποιότητα και τους ποδοσφαιριστές μπροστά για να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Όλο το… ζουμί είναι οι εξτρέμ. Το παζλ που μένει να ολοκληρώσει ο Σίλβα, αν κρίνουμε ότι στην επίθεση θα δούμε τον Ιντέγε. Δεν… μασάει ο Νιγηριανός, "κομμένος και ραμμένος" είναι γι’ αυτή την άμυνα του Παναθηναϊκού, για να της βάλει δύσκολα. Και δύσκολα μπορεί να της βάλει όχι μόνο απειλώντας, αλλά με το γνωστό του παιχνίδι, βγαίνοντας και στα άκρα, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες. Σάντσεθ και Ταυλαρίδης πρέπει να βγουν πιο ψηλά, πιο έξω από την περιοχή, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βγάλει το λατρεμένο του παιχνίδι.

Πάει για βασικός ο Ντουρμάζ

Ο Ντουρμάζ επιστρέφει από τη Σουηδία ξεκούραστος. Δεν έπαιξε στο δεύτερο ματς κόντρα στη Δανία, δεν θα παίξει και την Τρίτη στο Μόναχο (είναι εκτός λίστας του Champions League), άρα από τη στιγμή που το απόγευμα θα δηλώσει έτοιμος στον Σίλβα, πιθανότατα θα πάρει και φανέλα βασικού. Άλλωστε από πέρσι στη Λεωφόρο "χρωστάει" κάτι. Μια χαμένη ευκαιρία στο 0-0, που ίσως άλλαζε πολλά. Με το ίσως δουλίτσα δεν γίνεται, όμως και το κοντέρ στο τέλος έγραψε ήττα με 2-1.

Ο άλλος εξτρέμ που αναμένεται, είναι ο Πάρντο. Ούτε αυτός αγωνίστηκε στο Κολομβία-Αργεντινή, αλλά το ταξίδι του μεγάλο και κουραστικό. Από το περιβάλλον του προκύπτει πως θέλει να παίξει. Στο μυαλό του Σίλβα ίσως αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο η πρώτη αλλαγή. Μην αποκλείετε, όμως, να γίνει και η έκπληξη. Δύσκολα για κάποιους, τους περισσότερους για την ακρίβεια, αλλά ο Σίλβα αποφασίζει και ουκ ολίγες φορές έχει εκπλήξει φέτος.

Σεμπά και Ερνάνι παραμονεύουν. Υπάρχουν διάφορες απόψεις εδώ. Όπως π.χ. ότι ο Ερνάνι "είναι light" για τη Λεωφόρο. Μια άλλη άποψη, όμως, λέει ότι "ο καλός Ερνάνι κάνει διαφορά εκεί". Και με τον Σεμπά; Τι θα γίνει με τον Σεμπά; Στο Μόναχο θα είναι βασικός γιατί πρέπει να δώσει πολλά τρεξίματα και βοήθειες στον μπακ. Είτε πάει αριστερά είτε δεξιά. Το έχει κάνει καλά, ξέρει τον τρόπο, αλλά τώρα για Λεωφόρο γράφουμε και όχι για το “Allianz Arena” και το τι περιμένει εκεί τους "ερυθρόλευκους".

Κρατήστε σε… αστερίσκο (*) τον Καμπιάσο. Επιστρέφει. Αν δεν τον δούμε ούτε στη Λεωφόρο ούτε στο Μόναχο, τότε δεδομένα κάτι δεν… κολλάει. Δεν γίνεται, όμως, σε τόσο δύσκολα ματς να μην τον δούμε. Έστω και ως αλλαγή και στα δύο ματς. Για να δούμε… Είναι από τις λίγες φορές πάντως που η σημερινή αλλά και αυριανή προπόνηση θα δείξουν πολλά. Για το Μόναχο τα έχει πιο… αποφασισμένα στο μυαλό του ο Σίλβα. Σημειώστε εδώ ότι η τελευταία (και μοναδική ουσιαστική αφού την Κυριακή θα έχει χαλάρωμα) προπόνηση θα γίνει στο Ρέντη την Δευτέρα το πρωί. Το “Allianz Arena” θα το δουν την ώρα του ματς οι "ερυθρόλευκοι".

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ομάδα των ονείρων σου: Ε, ρε και να έπαιζαν αυτοί στο ντέρμπι!

Καμπιάσο: "Νιώθω πολύ καλά στον Ολυμπιακό"

Πάλι μόνος του ο Τσόρι

News 24/7

24MEDIA NETWORK