Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει από το Ζάγκρεμπ όπου βρίσκεται για το ταξίδι του Ολυμπιακού, τις σκέψεις ενόψει Ντιναμό, το κλίμα και τον καιρό. Όλα όσα θέλετε να μάθετε πριν το μεγάλο ματς.

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης

ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Διονύσης Βερβελές

Βροχερό καιρό συνάντησε ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ. Η αντίστροφη μέτρηση για το ματς της 3ης αγωνιστικής έχει αρχίσει και πλέον σε αυτό το ρυθμό είναι όλοι στις τάξεις των "ερυθρολεύκων". Οι ντόπιοι εκτιμούν ότι την ώρα του ματς αύριο (Τρίτη, 21:45) δεν θα βρέχει, πως θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες, αλλά για ποδόσφαιρο, μια χαρά είναι… Ο Ολυμπιακός άλλωστε, είχε ανταποκριθεί μια χαρά εδώ πριν από 17 χρόνια, σε ένα παγωμένο τότε γήπεδο και με ωραίες ιστορίες να υπάρχουν ακόμη στις μνήμες των παλιότερων (ακολουθεί πιο κάτω μία από αυτές).

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης
INTIME SPORTS

Ξέχασαν την ΑΕΚ

Το είπε και ο Πάρντο στις δηλώσεις του, το καταλάβαινες και τώρα. Δεν υπάρχει το 4-0 με την ΑΕΚ, τελείωσε. Έγραψε στην ιστορία και στον Ολυμπιακό έχουν μάθει πλέον να ζουν με το επόμενο ματς. Πόσο μάλιστα όταν αυτό είναι για το Champions League. Ναι, στο αεροδρόμιο οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν τα συγχαρητήρια κόσμου τους. Χαμογελούσαν, έλεγαν "ευχαριστώ", αυτό ήταν όλο. Και έτσι είναι το σωστό. Το Σάββατο στο Καραϊσκάκη οι παίκτες είχαν την ουσία ("7 στα 7") και ο κόσμος μένει με τον ενθουσιασμό. Ο Σίλβα, όμως, ξέρει πως να… μαζέψει άμεσα την ομάδα του και να δει το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που "καίγεται" για την κατάκτηση της νίκης.

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης
INTIME SPORTS

Λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά

Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με την ομάδα του Ολυμπιακού. Σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και του εξωτερικού. Βλέπεις κάτι διαφορετικό, μια άλλη πειθαρχία. Όχι… στρατιωτική, αλλά περισσότερο μια έμφαση στη λεπτομέρεια. Να μπουν δηλαδή όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές στο πούλμαν που τους μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο αεροπλάνο. Να περιμένουν τα στελέχη στη σειρά τους, στιγμές που σου δείχνουν πολλά και γιατί γίνεται η διαφορά. Στιγμές αρκετές. Έχω δει και… παρέλαση κατά την ώρα της πτήσης, τώρα είδα ποδοσφαιριστές να είναι στις θέσεις τους, να ακούνε τη μουσική τους, να βλέπουν τα tablet, όλα στην απόλυτη ηρεμία.

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης
INTIME SPORTS

Με πληγές στα πόδια

Μια ιστορία από τα παλιά. Όταν τον Δεκέμβρη του 1998 ο Ολυμπιακός έπαιζε στο Μάξιμιρ με την Κροάσια, υπήρξε ένα σημαντικό πρόβλημα. Το θυμήθηκε με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Αριστερός μπακ σε εκείνο το ματς, έφερε στο μυαλό του πως επί της ουσίας δεν είχε γίνει… προπόνηση την προηγούμενη ημέρα. Όλοι γλιστρούσαν στον πάγο που υπήρχε στο γήπεδο και τη λύση είχε δώσει η ομάδα μπάσκετ που ερχόταν μετά από λίγες ώρες στην Κροατία. Έτσι, η αποστολή τότε είχε φέρει ειδικά παπούτσια εταιρείας για να φορέσουν οι "ερυθρόλευκοι". Έτσι και έπαιξαν την επόμενη ημέρα, με τον Γεωργάτο να θυμάται ακόμη τις πληγές στα πόδια όλων των παικτών επειδή δεν είχαν συνηθίσει σε τέτοια δεδομένα. Ε, και; Η ιστορία τότε έγραψε πρόκριση και όλα αυτά πλέον αποτελούν όμορφες στιγμές στο μυαλό αυτών που τα ζούσαν από κοντά…

Η ατάκα του "Ράμπο"

Μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού ταξίδεψε και η ομάδα Νέων που αντιμετωπίζει την Τρίτη αυτήν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με τις φόρμες τους οι πιτσιρικάδες, αλλά και αυτοί στο ίδιο μοτίβο με την πρώτη ομάδα. Έχοντας άλλωστε για γενικό αρχηγό τον "Ράμπο", τον Τάσο Μητρόπουλο, όλα είναι φουλ της πειθαρχίας. Δύο-τρεις από τους μικρούς "χάζευαν" κατά την επιβίβαση για το πούλμαν που θα τους μετέφερε στο αεροπλάνο. Τους βλέπει ο Μητρόπουλος να έχουν μείνει πίσω, μπαίνει το… γκάζι. "Εσείς δεν ακούτε εκεί;" με το γνωστό του στυλ. "Κέρωσαν" οι μικροί, με τον έναν πάντως να παραδέχεται στους άλλους, "έχει δίκιο, πάμε γρήγορα".

Από την πύλη 21 και με… Κετσπάγια

Πάμε και στα… προληπτικά για ορισμένους. Η πτήση του Ολυμπιακού ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30 (ώρα Ελλάδας) και δεν είχε καθυστέρηση. Η πύλη από την οποία έγινε η αναχώρηση ήταν η 21. Η έκπληξή μας, όμως, δεδομένη όταν λίγο πιο δίπλα μας στο check in είδαμε έναν γνωστό από το παρελθόν. Ο λόγος για τον Τιμούρ Κετσπάγια, τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού που βρέθηκε στην Ελλάδα και πέταγε για την Κύπρο, καθώς είναι προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Είδε και ορισμένους γνωστούς του, χαιρετήθηκε, νορμάλ. Στο μυαλό των μυημένων πάντως, ήρθαν πολλά, με εκείνη την απίστευτη ατάκα του Σωκράτη Κόκκαλη, "γιατί χολέρα έχει;".

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης

"Θα είναι υποψιασμένοι"

Στον Ολυμπιακό δεν είναι στον… κόσμο τους. Και αυτό που λένε για το ματς με την Ντιναμό, είναι πως περιμένουν τους Κροάτες διαβασμένους για τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα. Γνωρίζουν και αυτοί πως δεν θα είναι καλό να δώσουν χώρους στους "ερυθρόλευκους". "Θα είναι υποψιασμένοι, μας έχουν δει…", τονίζουν χαρακτηριστικά, αλλά πάντα ο Πορτογάλος προπονητής βγάζει έναν άσο από το μανίκι. Μένει να δούμε αν κάτι τέτοιο θα το δούμε και στο Μάξιμιρ. Η Ντιναμό έχει τη δική της συνταγή και σε μεγάλο βαθμό την είχε δείξει κόντρα στην Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πάντως, δεν υποτιμά τους Κροάτες, κάθε άλλο, αλλά γνωρίζει ότι μια νίκη του ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Εδώ βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε και το τι θα γίνει στο Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου. Δεν είναι δεδομένο το "διπλό"…

Χαμηλών τόνων πάντα

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κώστας Φορτούνης στον φετινό Ολυμπιακό. Όλοι έπεφταν πάνω του στο αεροδρόμιο, για μία selfie, να του σφίξουν το χέρι. Αυτός παραμένει… παιδί, κανένα "τουπέ", κανένα διαφορετικό στυλ. Παραμένει χαμηλών τόνων, δεν δείχνει να τρελαίνεται από την επιτυχία και την αναγνώριση όλων στο πρόσωπό του. Κερδισμένος θα είναι έτσι άλλωστε, όχι σαν… άλλους που τρελάθηκαν αμέσως και μετά δεν είχαν… επιστροφή. Ο Φορτούνης απόλυτος επαγγελματίας, κάνει μια χαρά τη δουλειά του, τυπικός με όλο τον κόσμο και σίγουρα στο μυαλό του έχει την επόμενη καλή στιγμή του, το επόμενο ραντεβού το στα αστέρια του Champions League.

Ηγέτης και για τους μικρούς ο Τσόρι

Λίγο πριν η αποστολή του Ολυμπιακού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ο Τσόρι έκανε μια κίνηση που… τρέλανε τους πιτσιρικάδες της ομάδας. Ο Αργεντίνος, αφού πρώτα είχε έναν χαιρετισμό με τον Μάρκο Σίλβα, έσπευσε να χαιρετήσει έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων και να τους λέει "good luck" για το δικό τους ματς, κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ηγέτης με τα όλα του, γνωρίζει πως με ορισμένες κινήσεις να κερδίζει και τις εντυπώσεις…

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης
INTIME SPORTS

Ενδιαφέρουν κι αυτά:

* Αχώριστο δίδυμο Ρομπέρτο και Μποτία. Μαζί στον έλεγχο των διαβατηρίων, μαζί και στο καφεδάκι τους μετά.

* Με την αποστολή μαζί ο Γιάννης Βρέντζος και ο Σάββας Θεοδωρίδης, όπως και ο Σωκράτης Κομινάκης…

* Τις είχε τις αναταράξεις κατά την προσγείωση το αεροπλάνο, αλλά όλα καλά. Μαζί και με τις ευχές του πιλότου για ένα θετικό αποτέλεσμα.

* Σέρβος ο Μιλιβόγεβιτς, δείχνοντας το διαβατήριό του στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ η αλήθεια είναι πως μια… άλλη ματιά από την υπάλληλο την εισέπραξε.

Ποια ΑΕΚ; Η Ντιναμό, ο "Ράμπο" και ο... Βαρουφάκης

* Τον Διονύση Βερβελέ μπορείτε να τον ακούσετε στη μετάδοση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, από τον Sport24 Radio 103.3.

News 24/7

24MEDIA NETWORK