Πού να ήταν και καλός ο Ολυμπιακός…

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τις απαντήσεις που όφειλε να δώσει ο Ολυμπιακός στην ΑΕΚ, τον χασογκόλη Ιντέγε, τον Σίλβα που κυνηγούσε τον Πάρντο για μία άμυνα και τον Ερνάνι που παίζει σε ομάδα.

Πού να ήταν και καλός ο Ολυμπιακός…
Ιντέγε Ολυμπιακός

Μια χαρά την έκανε τη δουλειά του ο Ολυμπιακός στο ματς με την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε η ιδιαιτερότητα της διακοπής λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Κρίνοντας από τη γενική εικόνα, ο Ολυμπιακός περισσότερο φάνηκε να τον… χάνει, παρά η ΑΕΚ. Βλέπετε υπήρχε η κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο μεγάλες νίκες με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το τελικό 4-0 δίνει τρεις σημαντικούς βαθμούς στον Ολυμπιακό που κάνει το "7 στα 7", έχει 21 βαθμούς και 17 Οκτώβρη έχει να λέει πως έχει ηττηθεί μόνο από την Μπάγερν Μονάχου. Έφτιαξε και άλλο τον κόσμο του και πέρασε πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Δηλαδή αν ήταν καλός, με ρυθμό, με άλλη… ταχύτητα ο Ολυμπιακός τι θα έκανε; Ναι, έχει παίκτες με ποιότητα, έχει πολύ ανώτερο ρόστερ από την ΑΕΚ που ψάχνεται και σίγουρα στην επιστροφή της στην Superleague έχει πολλά να μάθει.

Ο Ολυμπιακός είχε τη σαμπάνια

Στα… δικά μας, όμως, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να έχει ρυθμό. Η ΑΕΚ ήρθε διαβασμένη στο Καραϊσκάκη, δεν άφησε χώρους, ο Δέλλας έδειχνε να το πηγαίνει μια χαρά και ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε την εύκολη φάση. Ήρθε το 1-0 από στημένη φάση με το γκολ του Μποτία. Αυτό έδωσε την ψυχολογία και δεδομένα ανάγκαζε την ΑΕΚ να αλλάξει τον τρόπο σκέψης της μέσα στο παιχνίδι. Αυτό που ήρθε στο τέλος, ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Πόσο μάλιστα όταν ο Δέλλας αποφάσισε να ρισκάρει για τα καλά. "Αν δεν ρισκάρεις σαμπάνια δεν πίνεις…", μου έλεγε κάποτε ένας φίλος και έτσι είναι. Μόνο που στο ρίσκο αυτό, την σαμπάνια την είχε ο Ολυμπιακός.

Και δεδομένα, αν είχε κανά… δεκάλεπτο ακόμη, θα ζούσαμε άλλες στιγμές. Το επαναλαμβάνω. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος κερδισμένος και η ΑΕΚ έχει να μάθει. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος κερδισμένος γιατί λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, κατάφερε να είναι αυτός που πρέπει, όσον αφορά στο θέμα ουσίας και εντυπώσεων.

Άλλο Περέιρα, άλλο Σίλβα

Δεν είναι ψέμα πως η περυσινή σειρά του Κυπέλλου Ελλάδας είχε αφήσει ανοιχτά… μέτωπα. Ο Περέιρα που έκανε ροτέισον στο Καραϊσκάκη, ο Χάρα με το γκολ στο ΟΑΚΑ και… ντόρος να γίνεται. Ο κόσμος κυρίως ήθελε την απάντηση. Η ΑΕΚ θέλει να λέει ότι ψηλώνει, αλλά το 4-0 θα της προσφέρει πολλά μαθήματα για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός τώρα μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του και να δει το ματς του Champions League, ένα ματς που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια στον όμιλο. Γι' αυτό, όμως, θα έχουμε το χρόνο να τα αναλύσουμε τις επόμενες ώρες.

Ακόμη και σε αυτό το ματς, ο Σίλβα κατάφερε να κάνει διαχείριση δυνάμεων των ποδοσφαιριστών του. Δεν έπαιξε καθόλου ο Καμπιάσο που ήταν στον πάγκο. Δεν αγωνίστηκε ο Ομάρ που ήταν εκτός αποστολής. Πήρε λίγα λεπτά ο Πάρντο, το ίδιο και ο Φορτούνης. Όλα αυτά σίγουρα κάτι δείχνουν. Από τη μία ο Πορτογάλος δεν υποτίμησε την ΑΕΚ, αλλά φέτος ο Ολυμπιακός έχει αυτό που δεν είχε πέρυσι για να κάνει τη διαφορά.

Με συγχωρείτε, αλλά γράφεις… Κερδίζεις 3-2 μέσα στο Λονδίνο την Άρσεναλ. 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και 4-0 την ΑΕΚ. Κλείνεις δηλαδή ταμείο, με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και συντελεστή τερμάτων 9-2. Ακόμη και οι πιο… άρρωστοι οπαδοί της ομάδας, στοίχημα για τέτοια εξέλιξη δεν θα το έβαζαν. Εδώ, όμως, ο Σίλβα πιστώνεται τη διαχείριση που κάνει…

Ο… χασογκόλης Ιντέγε

Στην Ελλάδα όλοι βιάζονται να κρίνουν. Αυτό είναι ένα πράγμα που το έχει ο λαός, πως να το κάνουμε. Κάνοντας το ταμείο, θυμόμαστε ότι αυτός ο παίκτης αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ο Ολυμπιακός ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ και ο Νιγηριανός βάζει το γκολ στην Τούμπα, βάζει και στην ΑΕΚ. Αν και θεωρώ πολύ σπουδαιότερη την ενέργειά του στο 3-0 του Φορτούνη. Αυτός ο παίκτης, "χρεώθηκε" και ως… χασογκόλης από "προφέσορες" του είδους.

Υ.Γ.: Η ενέργεια του Σίλβα να… κυνηγήσει τον Πάρντο που δεν μάρκαρε στο 88' ήταν όλα τα λεφτά και γιατί αυτός ο προπονητής εξετάζει την κάθε λεπτομέρεια. Γι' αυτό και πιστώνεται όλες αυτές τις στιγμές.

Υ.Γ.2: Στο Καραϊσκάκη βρέθηκε και ο Ερίκ Αμπιντάλ. Μπορεί να μην βοήθησε την ομάδα ως ποδοσφαιριστής, αλλά να είστε σίγουροι πως κάτι θα ετοιμάζει για το μέλλον.

Υ.Γ.3: Εντάξει, το παίρνει ο Ερνάνι το πέναλτι, αλλά παίζει σε ομάδα. Σωστά το εκτέλεσε ο Φορτούνης.

Υ.Γ.4: Μετά από καιρό είδαμε και παίκτες σε τέτοια ματς να βάζουν τα πόδια στη φωτιά. Όπως ο Σαλίνο, ο Μιλιβόγεβιτς, ο Κασάμι. Ακόμη και ο Μποτία. Καλό είναι αυτό, είχε λείψει το πάθος στο Καραϊσκάκη, βλέπαμε και πολύ "τουπέ»" στο πρόσφατο παρελθόν.

Υ.Γ.5: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρινάκης: "Τσάμπα ευεργέτης, απάτη η φετινή ΑΕΚ"

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0 (VIDEOS)

Επικό τρολάρισμα Ολυμπιακού σε ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK