Προσοχή: Την Τετάρτη δεν παίζουν!

Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει το διπλό στην Κομοτηνή και το μέγα ματς της προσεχούς Τετάρτης.

Προσοχή: Την Τετάρτη δεν παίζουν!

Η διαφορά στη βαθμολογία είναι η αλήθεια πως έδωσε στον Μάρκο Σίλβα την άνεση να αλλάξει κάποια πράγματα στο μυαλό του, στα πλάνα του και να σκεφτεί το ματς με την Άρσεναλ. Περισσότερο από αυτό με τον Πανθρακικό. Αν κρίνω και από το τελικό 3-4, όλων τα μυαλά στον Ολυμπιακό εκεί είναι. Για το γήπεδο της Κομοτηνής πήγαιναν και ρωτούσαν να δουν τι έκανε η Άρσεναλ, πως πήγε κόντρα στην Σάντερλαντ. Ο Σίλβα τη βλέπει ως χρυσή ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό και για την καριέρα του αυτή την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League.

Σε συνδυασμό με την αποστολή που είχε ανακοινώσει για το ματς με τον Πανθρακικό, άνετοι και ωραίοι ενόψει του ματς της Τετάρτης είναι ο Πάρντο (εκτός στην Κομοτηνή), Σεμπά (δεν ξεκίνησε), Ιντέγε (επίσης δεν ήταν στο αρχικό σχήμα), Μιλιβόγεβιτς (μία από τα ίδια). Διαχείριση δυνάμεων ξεκάθαρα. Μαζί και… μυαλού για τον Πορτογάλο προπονητή που περιμένει πως και πως αυτή την αναμέτρηση.

Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός στην Κομοτηνή δεν… τρέλανε κόσμο. Πήρε μια επαγγελματική νίκη και σίγουρα ο Σϊλβα θα έχει πολλά να αναλύσει και στην πορεία. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά αυτό το ματς με την Άρσεναλ αφήνει στην άκρη πολλά. Είναι ένα ματς τελικός. Πριν τους επόμενους. Γιατί αν ο Ολυμπιακός περάσει στους 16, εκείνα τα δύο ματς θα συζητάμε τότε…

Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να προηγηθούν παίρνοντας ένα έξυπνο γκολ από τον Ντουρμάζ, τον παίκτη του πρωταθλήματος. Βλέπετε ο Σουηδός είναι εκτός λίστας Champions League και αλήθεια, σκέφτεστε τι θα λέει στην αναφορά του ο συνεργάτης του Βενγκέρ, στο πλαίσιο της κατασκοπίας του Ολυμπιακού; Για εμάς που ξέρουμε τι συνέβη, δεν ξενίζει αυτό που έγινε. Για μένα δείχνει και το ανοιχτό μυαλό του Σίλβα, το αναδεικνύει. Θα μπορούσε να έχει… κολλήσει, να μην τον έβαζε βασικό, αλλά εδώ ο Ντουρμάζ φαίνεται ενόψει Γενάρη να κερδίζει και μια θέση στη λίστα της Ευρώπης. Σε όποια διοργάνωση και αν συνεχίσει ο Ολυμπιακός, έτσι;

Μια αδράνεια, ικανή να σε φέρει στο 1-1. Τέτοιες δεν θα χωρούν το βράδυ της Τετάρτης, αυτό το ξέρουν όλοι. Όπως και πάλι αργότερα υπάρχει μια φάση που ο Πανθρακικός βγάζει κόντρα από στημένο υπέρ του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που έχουμε δει αρκετές φορές. Πέρσι ειδικά η ομάδα το είχε πληρώσει με γκολ που είχε δεχθεί. Απλά το επισημαίνουμε γιατί σε ματς όπως της Τετάρτης (και) τέτοιες λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά.

Κλασσικά, όπως έχει γίνει σε πολλά ματς φέτος, στο ημίχρονο ο Σίλβα τα λέει με τους ποδοσφαιριστές του και στην επανάληψη βλέπουμε άλλη… ομάδα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει προβάδισμα και πάλι στο σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Πασχαλάκη. Ο Φορτούνης σκόραρε για 10η φορά φέτος από το σημείο του πέναλτι, στο δικό του πρωτάθλημα! Ποιος αλήθεια θα περίμενε αυτά που κάνει ο Φορτούνης; Και μην ακούσω για πέναλτι. Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις κι αυτά, έτσι; Γενικότερα πάντως είναι η ενέργεια που βγάζει ο Φορτούνης που φαίνεται πως την… άκουσε μετά από εκείνη την εικόνα του στο Μόναχο. Τότε που φαινόταν να τον έχει πάρει από κάτω επειδή δεν ξεκίνησε. Και δεν υπάρχει λόγος. Όλο το μέλλον έχει μπροστά του, θα βρει κι άλλα τέτοια ματς. Είναι εδώ πάντως και οδηγεί την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, περιμένει και κάτι ακόμη καλύτερο και στην Ευρώπη.

Η μαγκιά του Φορτούνη

Ειδική αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο πέναλτι. Ο Φορτούνης το εκτελούσε. Σκόραρε, έφτανε τα 11 γκολ. Και, όμως, έβγαλε μαγκιά για μένα. Γιατί άφησε τον Φινμπόγκασον να πετύχει το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Μεγάλη υπόθεση αυτή η κίνηση, διέψευσε κι αυτούς που λένε πως παίζει για τον εαυτό του! Το "καθάρισε" το τρίποντο ο Ολυμπιακός έτσι, δεν σταματάει πουθενά και πάει για να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Για να πατήσω… play, όμως, στην… κασέτα, το μυαλό όλων στην Άρσεναλ. Είναι μεγάλο ματς για τον Ολυμπιακό, για την ιστορία του, αυτό της Τετάρτης στο κατάμεστο Καραϊσκάκη.

Στα συν για τον Σίλβα από το ματς της Κομοτηνής, η χρησιμοποίηση του Μποτία. Δεν θα αποκλείσω να τον δούμε και βασικό το βράδυ της Τετάρτης. Ο Πορτογάλος προπονητής τον έριξε για ένα τέταρτο, όχι γιατί περίμενε να τον δει υπό πίεση. Απλά ήθελε να τον δει σε διαδικασία ματς, να δει πως νιώθει και ο ίδιος στην επιστροφή του από τραυματισμό. Το γεγονός βέβαια ότι το ματς πήρε αυτή την εξέλιξη, είναι μια άλλη ιστορία. Επί της ουσίας για τον Μποτία, το θέμα εδώ θα είναι να μην ξαναέχει τέτοιο θέμα ο Ισπανός που παίζει, μένει εκτός, επιστρέφει και παίζει και…

Συν για μένα και το γκολ του Σεμπά. Σε κενή εστία; Ναι, σε κενή εστία γιατί είναι παίκτης που θέλει και την ψυχολογία σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι ο εξτρέμ που έχει την ποιότητα για να είναι κοντά στο γκολ. Έχει στοιχεία, όμως, που φτιάχνουν μια χαρά το παζλ του Μάρκο Σίλβα, που στην τελική είναι κι αυτός που τον επέλεξε.

Αφήνω για ξεχωριστή αναφορά τον Καμπιάσο. Παίζει πάλι ο Αργεντίνος και είναι κλάση. Ήταν μέσα σε φάση για γκολ, κερδίζει το ένα πέναλτι (αυτό του 1-3), θα βοηθήσει την ομάδα. Σε ένα πρωτάθλημα που φαίνεται να έχει κριθεί θα αναρωτηθεί κάποιος… Ναι, αλλά είναι ο Καμπιάσο. Φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι στο πρωτάθλημά μας και ελπίζω κάποιοι να καταλαβαίνουν γιατί ήταν άστοχη η σύγκριση με τους άλλους αστέρες που ήρθαν φέτος στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να δείξουν κάτι. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Σίλβα ήθελε να δει μαζί Κασάμι και Καμπιάσο και ενόψει της Τετάρτης. Γιατί τον Μιλιβόγεβιτς δεν τον φοβάται, θα τον "κουμπώσει". Για το ματς με την Άρσεναλ πάντως, θα έχουμε δρόμο, εδώ να είμαστε και καλά να αναλύουμε…

Για τα τελευταία λεπτά δεν χωρούν σχόλια. Ξέρει ο Σίλβα. Μην νομίζετε ότι του άρεσε αυτή η εικόνα. Να κάνεις το 1-4 σε 3-4 και στο τέλος να τα… χρειάζεσαι. Και όταν κάτι δεν αρέσει στον Σίλβα, να είστε σίγουροι πως έχει ανάλυση.

Υ.Γ.: Αν δεν το καταλάβατε ο Πανθρακικός ήταν η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα φέτος που έβαλε τρία γκολ στον Ολυμπιακό.

Υ.Γ.2: Κάποιοι τώρα ελπίζω να κατάλαβαν την αξία των εισιτηρίων διαρκείας.

Υ.Γ.3: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 3-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK