Ζάγκρεμπ, ερχόμαστε

Ο Διονύσης Βερβελές, λίγο πριν αναχωρήσει για Ζάγκρεμπ, γράφει για τα δεδομένα του αγώνα στο Ζάγκρεμπ, για την πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού και για τον απόηχο της νίκης στο ντέρμπι με ΑΕΚ.

Ζάγκρεμπ, ερχόμαστε
Φορτούνης-Κασάμι-Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Καμπιάσο, ο Ολυμπιακός θα κληθεί την Τρίτη το βράδυ να κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην Ευρώπη. Να ψηλώσει κι άλλο. Η νίκη του στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ του έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά τον "ψήλωσε" και σε πρεστίζ. Ταυτοχρόνως, για τους "ειδικούς" ήταν μια νίκη που ρέφαρε αυτήν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Άρσεναλ στην πρεμιέρα του Champions League. Δεδομένα όμως, για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία το "διπλό" στο "Emirates", ο Ολυμπιακός θα πρέπει τουλάχιστον να μην ηττηθεί στο Ζάγκρεμπ.

Πάμε να δούμε ορισμένα στοιχεία και τα περισσότερα θα τα αναλύουμε τις επόμενες ώρες από την πόλη της Κροατίας, όπου ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται εκείνο το γκολ του Γιαννακόπουλου τον Δεκέμβρη του 1998, που έφερνε την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης...

Κοντά στα δεδομένα του

Τι έχουμε κρατήσει μέχρι στιγμής από τον Ολυμπιακό; Πως όταν βρήκε χώρους, έδειξε πως γνωρίζει να εκτελεί, να τιμωρεί, να μην αφήνει τις ευκαιρίες να πάνε ανεκμετάλλευτες. "Χτύπησε" στο Λονδίνο και από τις στημένες φάσεις που είναι στα συν του φέτος, "χτύπησε" και στην Τούμπα, αλλά και την ΑΕΚ όταν ο Δέλλας αποφάσισε να ρισκάρει. Αυτό το παιχνίδι είναι "βούτυρο" στο ψωμί του φετινού Ολυμπιακού. Απλά πράγματα, ούτε σούπερ αναλύσεις ούτε κάτι άλλο...

Ο Ολυμπιακός στην Κροατία δεν πάει για να μαγέψει. Του κάνει και το "Χ". Βλέποντας, όμως, το ημερολόγιο να γράφει 19 Οκτώβρη και να έχεις ηττηθεί μόνο από την Μπάγερν Μονάχου, γιατί να μην ζητάς το κάτι παραπάνω; Δικαιωματικά. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ομάδα που στη χώρα της θυμίζει τον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα της με την Άρσεναλ έδωσε χώρους, κοίταξε να εκμεταλλευτεί τις κόντρες. Την βοήθησε και το γεγονός πως η ομάδα του Βενγκέρ έπαιξε για 50 και βάλε λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα εκτιμώ πως δεν θα πάνε να κάνουν ό,τι και η Άρσεναλ. Θα ψάξουν τους χώρους τους και τις ευκαιρίες, με την πάροδο του χρόνου. Ο φετινός Ολυμπιακός κάνει ευκαιρίες, απειλεί, το θέμα είναι να έχει την ουσία, αλλά και την τύχη. Γιατί όχι; Άλλωστε, την τύχη σου πολλές φορές την κυνηγάς στο ποδόσφαιρο. Το βασικό θέμα θα είναι να προσέξει στη λεπτομέρεια. Η άμυνά του έχει δείξει να τα πηγαίνει καλά όταν έχει τις ανάσες, όταν δεν χρειάζεται να ανέβει ψηλά συχνά στο ματς. Θα χρειαστεί και ο καλός Ρομπέρτο, αλλά και να μην χαθεί το κέντρο.

Μετά από το Ντιναμό-Άρσεναλ 2-1, είχα γράψει εδώ πως καμία ομάδα δεν με τρόμαξε και πως ο καλός Ολυμπιακός μπορούσε. Για να είμαι σωστός, περισσότερο το μήνυμά μου αποσκοπούσε στο ματς της Κροατίας και όχι σε αυτό στο Λονδίνο. Μένει να υπάρχει και η συνέχεια από εκείνη την υπέροχη βραδιά στο "Emirates".

Άλλαξε όλα τα κείμενα ο Καμπιάσο

Τα πλάνα του ο Σίλβα έτσι κι αλλιώς θα τα έκανε. Και σίγουρα τα είχε μέσα στο μυαλό του. Θεωρώ, πάντως, πως η απουσία του Καμπιάσο περισσότερο αλλάζει τα κείμενα των συναδέλφων (μαζί και το δικό μου). Θα γράφαμε για τις σκέψεις με δεδομένα ότι ο Κασάμι έχει ανέβει, ότι ο Καμπιάσο ήταν ο κορυφαίος στο Λονδίνο και ότι ο Μιλιβόγεβιτς επιστρέφει από την τιμωρία του.

Το... παζλ των χαφ πλέον φαίνεται να γίνεται εύκολο, στη λογική ότι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Κρίμα, χρειαζόταν μια ακόμη λύση στη μεσαία γραμμή, άσχετα αν αυτή μπορεί να είναι ο Σαλίνο που τον είδαμε στην πρεμιέρα με την Μπάγερν.

Με την ψυχή του Βραζιλιάνου

Σίγουρα ο Σίλβα από το ματς με την ΑΕΚ κρατάει ορισμένα πράγματα. Κάνει και ένα άλλο ταμείο, που έχει να κάνει με το πώς μπήκαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές, τι έδειχναν και πως έχουν ανταποκριθεί. Ο Λεάντρο Σαλίνο αποτελεί ένα τεράστιο παράδειγμα προς μίμηση για άλλους. Ο Βραζιλιάνος ήξερε ότι μπροστά του έχει τον Ομάρ. Έναν παίκτη που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Ευρώπης. Δεν το έβαλε κάτω, όμως. Οικογενειάρχης, παλεύει στις προπονήσεις και κερδίζει τον Σίλβα με τη συμπεριφορά του. Αγωνιστική και μη. Μεταγραφή που βγάζει για τα καλά τα λεφτά της, με τον βραχύσωμο αμυντικό να δείχνει πως τιμά κάποιος τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με ψυχή και τσαμπουκά γιγάντων...

Έτσι, μόνο περαστικός θα είναι...

Από το ματς με την ΑΕΚ κράτησα ένα αρνητικό. Την... τρέλα του Ερνάνι να εκτελέσει το πέναλτι. Η μαγκιά είναι που το παίρνει. Εκεί, υπάρχει ομάδα.

Δεν έχει καταφέρει ακόμη να πείσει τον άνθρωπο που τον ήθελε στον Ολυμπιακό για να πάρει φανέλα βασικού. Μπαίνει αλλαγή σε άλλα ματς και δεν συμμετέχει στο αμυντικό παιχνίδι που καλείται να κάνει η ομάδα. Το πέναλτι που κερδίζει κόντρα στην ΑΕΚ είναι η καλή του ενέργεια μέχρι στιγμής. Και από το πουθενά, πάει να γίνει θέμα. Χωρίς λόγο. Ο προπονητής έχει πει Φορτούνης, εκεί τελειώνουν όλα.

Ο Ερνάνι κουβαλάει το παράπονό του, αλλά έπρεπε να το... ξεχάσει από την πρώτη στιγμή. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0 και ο ίδιος καλείται να δείξει πως ήρθε για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Αν πάει με τα μυαλά του "εγώ", μόνο περαστικός θα καταφέρει να είναι από τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη απουσία

Για ορισμένους, ο μεγάλος απών θα είναι ο Καμπιάσο. Για άλλους ο Ντουρμάζ. Για όλους, όμως, όσοι έχουν ζήσει χαρές, αλλά και λύπες σε τέτοιες βραδιές, η μεγάλη απουσία θα είναι του κόσμου του Ολυμπιακού. Η αστυνομία της Κροατίας άναψε "κόκκινο φως" κι έτσι οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων" μένουν στη χώρα και σκέφτονται ήδη το ματς στο "Καραϊσκάκη". Είναι απουσία γιατί, ό,τι και να γίνεται, ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός έχει κληθεί να γυρίσει ματς που έχανε 2-0 στο... τέταρτο, φώναζε, τον στήριζε, ήταν εκεί. Μπορεί, όμως, εύκολα να είναι στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι παίκτες ξέρουν τον τρόπο και ο κόσμος πώς να συμπεριφερθεί.

Υ.Γ.: Εντός της ημέρας, αλλά και αύριο, θα έχουμε συχνή επαφή εδώ στο Contra.gr.

Υ.Γ.2: Στις 21:45 το βράδυ της Τρίτης και το ραντεβού μας με τη μετάδοση του αγώνα για τον SPORT24 RADIO 103,3.

Υ.Γ.3: Το "Ζάγκρεμπ, ερχόμαστε" εύχομαι να ισχύσει και να μην έχουμε την... κατάληξη άλλων. Καζούρα να γίνεται, έτσι παιδιά;

Υ.Γ.4: Καταγράφηκε στα συν η φιλοξενία του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό στο ματς της Τούμπας. Νομίζω και πως στην ΑΕΚ δεν υπάρχει παράπονο γι' αυτήν στο "Καραϊσκάκη". Ώριμος ο κόσμος, όλα καλά και μακάρι έτσι να συνεχιστούν τα πράγματα σε όλα τα δύσκολα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο.

Υ.Γ.5: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H SuperBALL του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Αναμενόμενη η αντίδραση-παραλήρημα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK