Ένας χρόνος και ένα διαφαινόμενο τέλος

Ο Άκης Γεωργίου εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Contra.gr και γράφει για τον ένα χρόνο -ακριβώς- του Τραϊανού Δέλλα στα Σπάτα και για το τέλος που μοιάζει πιο κοντινό από ποτέ...

Ένας χρόνος και ένα διαφαινόμενο τέλος

Τη μέρα που άναψε το πρώτο κεράκι στην προπονητική τούρτα ΑΕΚ-Δέλλα –σαν σήμερα έγινε η πρώτη επεισοδιακή προπόνηση με τον «Τράι» σε ρόλο κόουτς στα Σπάτα πριν τον αγώνα με τον Πανθρακικό- ο τεχνικός της «Ένωσης» δείχνει να βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση, σε σχέση με αυτές που βρισκόταν τις προηγούμενες 364 μέρες. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ ψάχνουν αλλού για να εμπιστευτούν τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι σαφές και η απόφαση δείχνει οριστική: Αμέσως μετά το τέλος του πρωταθλήματος, τέλος.

Το ορθόδοξο στη συγκεκριμένη ιστορία, προτού ακόμα καταλήξει στον επόμενο τεχνικό, είναι να γίνει ένα ταμείο. Να κοιτάξει πίσω κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να ανοίξει το μαύρο κουτί μιας περιόδου που ούτως ή άλλως δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα λόγω του επιπέδου της κατηγορίας.

Ένας χρόνος και ένα διαφαινόμενο τέλος
INTIME SPORTS

Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία, χαμένο στοίχημα

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στη Βαρυμπόμπη, ο Δημήτρης Μελισσανίδης χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν, εξαιτίας του νεκρού χρόνου στη Γ’ Εθνική, ως μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ προκειμένου να χτίσει ποδοσφαιρικά την επόμενη μέρα της. Είπε χαρακτηριστικά ότι στον Σύλλογο προσφέρεται μία τεράστια ευκαιρία η οποία δεν υπήρχε ούτε τις «χρυσές» μέρες της δεκαετίας του ’90. Δυστυχώς για την «Ένωση», η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Σε αμιγώς ποδοσφαιρικό επίπεδο. Με εξαίρεση ελαχίστων περιπτώσεων (Πεταυράκης, Πλατέλλας) η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει από το «αγροτικό» της. Έχασε και το σημαντικότερο στοίχημα που έβαλε: Τον προπονητή της.

Το καλύτερο και το χειρότερο

Το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στην ΑΕΚ με τον Δέλλα ήταν να εξελιχθεί ο τελευταίος σε μία μικρογραφία του Γκουαρντιόλα. Ή έστω του Μπάγεβιτς του 1988. Παλιός ποδοσφαιριστής, σεβαστή οντότητα που μεταμφιέστηκε σε προπονητή ο οποίος έχει βρει τα κουμπιά της ομάδας και ξέρει τη γλώσσα της. Σε αυτή την περίπτωση θα είχαν κερδίσει όλοι. Το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί, ήταν να αποφασίσει ένα πρωί: «Καλό παιδί, respect αλλά δεν…». Σε αυτή την περίπτωση χάνουν όλοι. Ο Δέλλας το καλό του προπονητικό ξεκίνημα και η ΑΕΚ ένα μεγάλο της στοίχημα που θα την έκανε πρωτοπόρο καθώς καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει «βγάλει» προπονητή πρώην ποδοσφαιριστή αυτού του επιπέδου.

Τα χρήματα αυτή τη στιγμή είναι πονταρισμένα στο δεύτερο ενδεχόμενο. Οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ΑΕΚ στα χέρια τους γνωρίζουν καλύτερα την τελική έκβαση έχοντας ιδία άποψη για τα κουκιά. Αυτό που ξέρω εγώ είναι πως ο Δέλλας ήταν σε όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία ήταν συνεπέστατος απέναντι στη δουλειά του.

Ένας χρόνος και ένα διαφαινόμενο τέλος
INTIME SPORTS

Υπερβολική -για την κατηγορία- συνέπεια

Η ΑΕΚ ξεκίνησε προετοιμασία αρχές Ιουλίου με τη σέντρα στο πρωτάθλημα να είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα –με τη Σούπερ Λίγκα μέσα- που δεν πήρε ρεπό τα Χριστούγεννα. Παράλληλα με πρωτοβουλία των συνεργατών του βελτιώθηκε το γυμναστήριο των Σπάτων το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σύγχρονα στη χώρα. Οι ποδοσφαιριστές γούσταραν την προπόνηση παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην καριέρα τους -οι περισσότεροι- προπονούνταν σε τέτοιους ρυθμούς.

Δυστυχώς δεν…

Κι όμως… Όλο αυτό δεν βγήκε στο χόρτο. Σαφέστατα και με ευθύνη του –ούτως ή άλλως ασκούμενου- προπονητή. Προσωπικά επειδή δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί ο Δέλλας να πάρει τακτικά κάποιο ματς από τον πάγκο στη Γ’ Εθνική καθώς η ΑΕΚ θα υπερτερούσε δεδομένα σε ποιότητα απέναντι στους αντιπάλους της, δεν απογοητεύτηκα. Από τον Δέλλα. Η ομάδα είχε σχέδιο στο παιχνίδι της, προσπάθησε να «βγάλει» κάτι, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές δεν έβαλαν πλάτη στην προσπάθεια που ξεκίνησε. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα μάθουμε αν αυτή θα κατέληγε κάπου.

Ένας χρόνος και ένα διαφαινόμενο τέλος
INTIME SPORTS

Το ρόστερ και η... ομελέτα

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι προνόησε να πάρει καλύτερα υλικά για τη νέα σεζόν, η οποία θα είναι πιο δύσκολη και με επαγγελματίες αντιπάλους. Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος, Φαγέ, Ανέστης, Ζόριτς, Ντούνης και Σαρρής φτάνουν το καλοκαίρι. Οι προσθήκες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές. Ωστόσο το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους μπαίνουν σούμπιτοι στην ενδεκάδα δείχνει τη μετριότητα του φετινού ρόστερ. Και καθιστά το ρόστερ ως σοβαρό όπλο –για τα δεδομένα της Β’ Εθνικής- για αυτόν που θα κάτσει στον πάγκο της ΑΕΚ από τη νέα σεζόν. Γιατί όπως φάνηκε και φέτος, με δύο αυγά μόνο ομελέτα μπορείς να φτιάξεις. Κανένα άλλο φαγητό…

Διαβάστε ακόμη:

Όταν η ΑΕΚ συνάντησε -για λίγο- τον Σιμεόνε

Αναβολή στη δίκη Ντέμη

Σχόλιο: Η νίκη του Ντέμη

News 24/7

24MEDIA NETWORK