Mr Survivor o Παντελίδης, άπιστος Θωμάς ο Κομπότης

Ο... 13ος άθλος του Ηρακλή με την υπογραφή του κορυφαίου κόουτς της σεζόν, ο Λεβαδειακός που έπεσε γιατί το αφεντικό του δεν πίστεψε πως οι εποχές άλλαξαν, το διττό ερώτημα για Αραούχο, ο Ολυμπιακός που κατέκτησε τον τίτλο και περιμένει να δει αν θα του τον πάρει ο ΠΑΟΚ δικαστικά.

Mr Survivor o Παντελίδης, άπιστος Θωμάς ο Κομπότης

Τα... αληθινά ματς αυτής της αγωνιστικής εξαρχής ήταν μόλις τρία (3) από τα οκτώ (8): Λεβαδειακός – ΑΕΚ, Ηρακλής – Παναιτωλικός και Λάρισα – Ξάνθη. Διαχρονικά άλλωστε οι τελευταίες αγωνιστικές λόγω έλλειψης κινήτρου κάποιων προσφέρεται για γκολ, εκπλήξεις, σιγουράτζες και... τζόγο. Και δεν αποτέλεσε εξαίρεση η προτελευταία του φετινού πρωταθλήματος...

Οι... ειδήσεις της αγωνιστικής πάντως ήταν δύο: πως βρέθηκε διαιτητής ο οποίος...τόλμησε να δώσει πέναλτι που έγινε υπέρ του Ολυμπιακού στην... εποχή της εξομάλυνσης στην ΕΠΟ (δεν τον βλέπω καλά τον Τζήλο, οι άλλοι δηλαδή γιατί του είχαν αρνηθεί κάμποσα). Και οτι την Κυριακή του Θωμά έπεσε (βαθμολογικά) ο Λεβαδειακός!

Επαναλαμβάνω, ο Λεβαδειακός υποβιβάστηκε την Κυριακή του Θωμά για τον... άπιστο Θωμά Κομπότη, που όταν έδιωξε τον Χριστόπουλο πίστευε πως είτε χωρίς κανονικό προπονητή αλλά με τον υπάλληλο του Φαράντο θα έσωνε την χρονιά αγωνιστικά, είτε ασχολούμενος με τον φάκελλο αδειοδότησης του Ηρακλή για την επόμενη σεζόν, ποντάροντας πως στο τέλος θα πάρει την θέση του (θα σωθεί δηλαδή στα χαρτιά, όπως συνέβη την σεζόν 2014 -15 με “θύμα” του τότε την Κέρκυρα).

Μόνο που οι φιλίες και τοστάτουςστο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει,περάσαμε σε...άλλη εποχή. Ο Ηρακλής έχει ισχυρούς φίλους (με λεφτά και άκρες) στην Θεσσαλονίκη. Ο Κούγιας είναι πιο αγαπητός στο μεγάλο λιμάνι από τον Κομπότη. Ο Θωμάς δεν είναι ο ...παλιός του Κόκκαλη και του Ολυμπιακού αλλά πλέον... (ποδοσφαιρική) παρέα του Μελισσανίδη. Και ο ΠΑΟΚ αυτός που κάνει τεράστιο αγώνα για να αφαιρέσει με δικαστική απόφαση την πρωταθληματική κούπα από τους “ερυθρόλευκους”, ώστε να μετατρέψει την Τούμπα από...χωματερή εκατομμυρίων του Ιβάν Σαββίδη σε τόπο τροπαίων, ονειρευόμενος γιατί όχι να φτιάξει ακόμη και την δική του δυναστεία!

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΑΟΥΧΟ

Από εκεί και πέρα ο Χιμένεθ έκανε 8 αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα νίκης στο “Καραϊσκάκης” αλλά για να ικανοποιήσει τους... εκδικητικούς οπαδούς της ΑΕΚ, που ήθελαν το διπλό προκειμένου να περηφανεύονται πως η ομάδα τους τιμώρησε και φούνταρε τον Λεβαδειακό του Κομπότη (είναι αλήθεια πως κάποιοι “κιτρινόμαυροι” το πανηγύρισαν εξίσου έξαλλα όπως με τον Ολυμπιακό), χρειάστηκε να επιστρατευθεί ο παικταράς Αραούχο.

Εδώ έρχεται και μπαίνει μια... πικρή αλήθεια για κάθε ΑΕΚτζή: μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ μεσούσης της σεζόν να την ξανάκανε ομάδα, να μεταμόρφωσε τους παίκτες της από λούζερ σε γουίνερ αλλά εκείνος που κάνει την διαφορά, την ανεβάζει επίπεδο, είναι ο Σέρχιο Αραούχο. Η ΑΕΚ του Χιμένεθ εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κλάση, τις κινήσεις, τα γκολ του Αραούχο και επειδή δεν πιστεύω πως υπάρχουν περισσότερες από 5 % πιθανότητες να τον κρατήσει και μετά το καλοκαίρι το ερώτημα είναι διττό: μπορεί να βρει νέο Αραούχο και πως θα είναι ζωή στον “κιτρινόμαυρο πλανήτη” χωρίς Αραούχο;

ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ Ο...13ος ΑΘΛΟΣ

Όσον αφορά στον (σύγχρονο) Ηρακλή, νομίζω πως έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας τον 13ο άθλο. Μιλάμε για κατόρθωμα στα όρια του θαύματος, για πραγματική αθλητική εποποιία το οτι κατάφερε να μείνει στην κατηγορία αγωνιστικά – βαθμολογικά, σημειώνοντας 4 σερί νίκες τις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές. Μια ομάδα ξεγραμμένη από όλους από το ξεκίνημα της σεζόν, χωρίς διοίκηση, χωρίς χρήματα, χωρίς μεταγραφές (παρά μόνο πιτσιρικάδων), χωρίς προστασία και με την... γκιλοτίνα μόνιμα πάνω από το κεφάλι της, κατόρθωσε να σωθεί. Εκτιμώ πως είναι από τις πιο ...καρυδάτες παραμονές ομάδας στηνSuper leagueτην τελευταία 15ετία.

Ο φετινός Ηρακλής αποδείχθηκε πολεμιστής αντάξιος με τον μυθικό ήρωα. Χθες κόντρα στον Παναιτωλικό, που παρά την μεγάλη αντιπαλότητά του με τον Λεβαδειακό του Κομπότη μόνο αδιάφορος δεν εμφανίστηκε στο Καυτατζόγλειο, προσπαθώντας μετά την Βέροια να στείλει στηFootball Leagueκαι τον Ηρακλή, τα παιδιά του Σάββα Παντελίδη έκαναν ένα ακόμη τεράστιο ματς. Και το έφεραν τούμπα στην επανάληψη, όπως συνηθίζουν δηλαδή, με ανατροπή.

Η τύχη του κατά τα άλλα “φασκελωμένου” Ηρακλή ήταν οι δυο προπονητές του. Τόσο ο Νίκος Παπαδόπουλος όσο και κυρίως ο Σάββας Παντελίδης. Ο τελευταίος έδειξε πως διαθέτει όλο το πακέτο σε ένα σύλλογο ειδικών συνθηκών για να φέρει σε πέρας μια κυριολεκτικά ποδοσφαιρική αποστολή αυτοκτονίας. Στα δικά μου μάτια κι ανεξαρτήτως από το αν ο Ουζουνίδης, ο Χιμένεθ ή ο Ιβιτς πάρουν το Κύπελλο, ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2016-17 βγήκε ήδη και είναι ο Παντελίδης. Και μαζί ο... Mr Survivor!!Νομίζω δε πως απέδειξε πως είναι έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα (πάγκο) στην καριέρα του...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Στον Ολυμπιακό πάλι μάλλον καθυστέρησαν να πάρουν σοβαρά και να αξιολογήσουν σωστά, την επιχείρηση των αντιπάλων του να κάνουν οτι μπορούν, με μοναδικό στόχο να του στερήσουν τον φετινό τίτλο. Χρειάστηκε να πάει και να μιλήσει στο Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να βεβαιωθεί πως το έλαβαν το μήνυμα όλοι. Είδε πάντως αντίδραση κόντρα στον (έτσι κι αλλιώς βρισκόμενο σε... διακοπές) ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5άρα, κατέκτησε το 44ο πρωτάθλημα (7ο σερί της εποχής Μαρινάκη) και μένει τώρα να φανεί αν μπορούν να του το πάρουν στα... δικαστήρια. Γιατί παίζει αυτό...

Ο ΙΒΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

Με τον ΠΑΟΚ όπως περίμενα να κάνει... περίπατο στον Πλατανιά και τον Ιβάν Σαββίδη να αποδεικνύει πως ... έπαθε, έμαθε και πλέον... δεν παίζει! Έχει δύναμη, έχει λεφτά, έχει... τεχνογνωσία και μαζί έχει και καλή ομάδα. Τα "διπλά"του ΠΑΟΚ σε Περιστέρι και Περιβόλια είναι πολύ...διδακτικά για το πόσο έχει αλλάξει ο Σαββίδης και μαζί την δυναμική του. Μόνο αυτοί που φοράνε παρωπίδες ή χρωματιστά γυαλιά δεν το βλέπουν, όπως και τον τεράστιο αγώνα που κάνει για να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα με δικαστική απόφαση.

ΥΓ1. Αυτό που φοβόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έτυχε. Να τραυματιστεί κάποιος από τους βασικούς του, που δεν του περισσεύουν. Και του έτυχε ο Ζέκα, που χάνει την ρεβάνς στην Τούμπα (ό,τι χειρότερο δηλαδή). Κόντρα σε έναν Ατρόμητο που ο Σα Πίντο... δοκίμαζε παίκτες για του χρόνου.

ΥΓ2. Παραλίγο στη Βέροια να είχαμε το ελληνικό... Φιορεντίνα – Ιντερ (5-4). Πάντως ακόμη και έτσι δικαιώθηκαν όσοι προέβλεπαν πως το ματς αυτό θα ήταν το πιο παραγωγικό όλης της αγωνιστικής. Κάτι που στο Στοίχημα πλήρωνε πάνω από 5,00 απόδοση.

ΥΓ3. Αν κάτι μου έκανε έκπληξη ήταν η επικράτηση της Κέρκυρας, Χωρίς προπονητή, χωρίς ενδιαφέρον εδώ και ένα μήνα, προερχόμενη από Πάσχα που στο συγκεκριμένο νησί είναι ξεχωριστό και φημισμένο και με τον εν λόγω αντίπαλο. Νομίζω πάντως πως περισσότερο το έχασε ο Πανιώνιος, που και στα καλύτερά του δεν βρίσκεται και έστειλε μήνυμα πως στα επερχόμενα πλει οφ δεν θα είναι η ίδια ομάδα με εκείνη που θαυμάσαμε στην κανονική διάρκεια. Λογικό είναι να την προδώσουν κάποια στιγμή οι αντοχές της και το κοντό ρόστερ της. Πόσο μάλλον τώρα που έχασε με χιαστούς και τον αναντικατάστατο αρχηγό της Κόρμπο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK