Ο Μπάρκας Νο. 1 και στην Εθνική

Ο Ευάγγελος Μίχος από το ... ντέρμπι-κατάντημα ΠΑΟ - ΑΕΚ γράφει για τον καταπληκτικό Βασίλη Μπάρκα που κάνει την εστία του να φαίνεται πιο...μικρή, που δεν είναι ταλέντο αλλά έτοιμος γκολκίπερ, ίσως ο καλύτερος Έλληνας της τελευταίας 15ετίας και που δεν θα κάτσει για πολλά χρόνια στη Super League.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
barkas EUROKINISSI SPORTS

“Κοιτάξαμε στα μάτια τον Παναθηναϊκό...” δήλωσε μετά την λήξη του “ντέρμπι” Παναθηναϊκού – ΑΕΚ ο Ζοσέ Μοράις! Το... θηρίο Παναθηναϊκό που έπαιξε χωρίς Μολέντο, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Μέστο, Ζέκα, Γουακάσο, Εμποκού!! Τον Παναθηναϊκό που είναι 4ος στην βαθμολογία, στο πιο υποβαθμισμένο ποιοτικά πρωτάθλημα τηςSuper League ever ! Tον Παναθηναϊκό που με τον Ουζουνίδη προπονητή μετράει μόλις 3 γκολ σε 6 ματς πρωταθλήματος...

Επέλεξα να ξεκινήσω με την συγκεκριμένη ατάκα του Πορτογάλου πρώην βοηθού – αναλυτή του Μουρίνιο, που προσπαθεί να κάνει καριέρα πρώτου προπονητή (παρεμπιπτόντως η Ανταλιασπορ από ουραγός και χωρίς νίκη που ήταν τον Οκτώβριο όταν την εγκατέλειψε ο Μοραίς,χθες σκαρφάλωσε στην 7η θέση της τουρκικήςSuper Lig) , για να καταδείξω πόσο έχουν μικρύνει την ΑΕΚ. Γιατί σε μια κανονική ΑΕΚ, κόουτς με τέτοια νοοτροπία θα είχε φύγει από... προχθές! Προσέξτε: σε μια αναμέτρηση που απουσίαζε εκατέρωθεν η ποιότητα και η νοοτροπία μεγάλων ομάδων.

Όσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους, στο γήπεδο της Λεωφόρου μόνο οι φανέλες και τα ονόματα παρέπεμπαν στο ιστορικό αθηναϊκό ντέρμπι. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ εμφανίστηκαν με την μίζερη λογική μικρομεσαίας ελληνικής ομάδας και όχι τηςBig 4.Δηλαδή πως να μην χάσουν και όχι για να διεκδικήσουν την νίκη.

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΙΖΕΡΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

“Πράσινοι” και “κιτρινόμαυροι” μεταλλαγμένοι και σε αξία ρόστερ και κυρίωςdna,απέδειξαν στην χθεσινοβραδινή μεταξύ τους αναμέτρηση πόσο πραγματικά έχουν συρρικνωθεί. Με βασική ευθύνη βέβαια των ιδιοκτητών τους αλλά και την ανοχή μερίδας οπαδών τους αφού αντί να ασχοληθούν πρώτα από όλα με την δημιουργία ομάδας έριξαν το βάρος τους στην επικοινωνία!!

Ουζουνίδης και Μοράις εστίασαν χθες βράδυ στην διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές τους. Φ ο β ε ρ ό!!! Με αυτή την λογική να εκθειάσουμε και τις ευκαιρίες που έγιναν, παρότι δεν προέκυψαν μέσα από δημιουργία αλλά κυρίως από ατομικά λάθη και από τις στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ).

Μόνο που το συγκεκριμένο “ντέρμπι” όταν θα το συγκρίνεις με ντέρμπι του παρελθόντος που έκριναν τίτλους και έπαιζαν πραγματικά μεγάλοι παίκτες θα σε πιάσει πραγματικά θλίψη για το σημερινό... κατάντημα. Ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) το... θέαμα ήταν για “Panadol Gold”.Συνεχή φάουλ, χέρια, κάρτες, λάθη, κλοτσοσκούφι, τουρλουμπούκι από παίκτες χωρίς δυνάμεις, λες και τους είχε βάλει στο...ριπλέι.

ΧΩΡΙΣ ...ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Ποια άλλη έλλειψη έβγαζε...μάτι στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ; Η έλλειψη σέντερ φορ!! Από την μια πλευρά... απουσίαζε ο κανονικός Μάρκους Μπεργκ. Για την ακρίβεια αυτός που έπαιξε πρέπει να ήταν ο... ξάδερφος του Σουηδού. Αν συνεχίσει έτσι ο Μπέργκ θα έχει μεγάλο πρόβλημα ο Ουζουνίδης (δεν είναι τυχαίο πως “καιγόταν” για Ανσαριφάρντ και επιμένει για μεταγραφή σέντερ φόρ).

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ (που συνολικά ήταν καλύτερη, φέρνοντας το ματς στα μέτρα της) αν δεν κέρδισε τον... μισό Παναθηναϊκό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο οτι κι αυτή έπαιζε χωρίς σέντερ φορ. Ο Πέκχαρτ επανήλθε στις εμφανίσεις που παρέπεμπαν στο γνωστό...ξυλάγγουρο ενώ ο Αλμέιδα που τον αντικατέστησε σε ...ex striker!!Και είμαι βέβαιος πως ο κανονικός (όχι ξενερωμένος) Αραβίδης χθες δύο, τρεις φάσεις θα τις έκανε χθες στην Λεωφόρο.

“ΒΟΥΝΟ Νο 2”

Με αυτά τα δεδομένα του... ντέρμπι της μιζέριας, ατομικά υπήρχε ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ποδοσφαιριστής που άξιζε τον τίτλο του ΚΟΡΥΦΑΊΟΥ. Κι αυτός δεν ήταν άλλος ασφαλώς από τον Βασίλη Μπάρκα. Με μια λέξη θα τον χαρακτήριζα καταπληκτικό! Στα 23 του χρόνια δεν είναι ταλέντο αλλά έτοιμος τερματοφύλακας. Όχι μόνο για να υπερασπίζεται την εστία της ΑΕΚ αλλά και για να γίνει άμεσα ο Νο 1 στις επιλογές του Σκίμπε για την Εθνική Ελλάδας! Σου έδινε την εντύπωση πως τα γάντια του έχουν καταγράψει...500 συμμετοχές!!

Στο τετ-α-τετ με τον Βιγιαφάνιες του βγάζει ένα απίστευτοSTOP,καλύπτοντας με τα μακρυά χέρια του την εστία της ΑΕΚ κι αποτρέποντας την παραβίασή της. Ήταν μια απόκρουση που μου θύμισε το... θρυλικό “Βουνό” της δεκαετίας του ΄90, τον Γιόζεφ Βάντσικ. Ο Πολωνός γίγαντας... τρόμαζε τους αντιπάλους τους με το τεράστιο κορμί του, σε βαθμό να... βλέπουν το τέρμα πιο μικρό. Νομίζω πως ο Βασίλης Μπάρκας είναι το “Βουνό Νο 2”, σε μια πιο εξελιγμένη, σύγχρονη(ευκίνητη) βερσιόν!

Ο Βασίλης Μπάρκας διαθέτει εντυπωσιακή αντίληψη της φάσης, είτε χαμηλά είτε ψηλά. Με φοβερή ωριμότητα κι αυτοπεποίθηση, δεν φοβάται και έχει τεχνική για γκολκίπερ. Μάλιστα σε σύγκριση με τον συνομήλικο του Οδυσσέα Βλαχοδήμο, που υπεράσπιζε την εστία του Παναθηναϊκού, αυτός ΣΟΥ έδινε την εντύπωση του ολοκληρωμένου τερματοφύλακα ενώ ο “πράσινος” του ταλαντούχου.

Στο δια ταύτα η ΑΕΚ και η Εθνική Ελλάδας βρίσκουν στο πρόσωπο του Βασίλη Μπαρκα έναν τερματοφύλακαtop class.Στα δικά μου μάτια ίσως να είναι ο καλύτερος (από πλευράς προσόντων,όχι καριέρας ακόμη) Έλληνας τερματοφύλακας της τελευταίας 15ετίας. Κι αν είναι υγιής δεν νομίζω πως θα κάτσει για πολλά χρόνια στην Ένωση και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Βέβαια στη περίπτωσή του ισχύει κι αυτό που λένε ο τι... “το καλό πράγμα πρέπει να το πληρώσεις”. Και ο Μελισσανίδης, κόντρα στην φιλοσοφία του, το περασμένο καλοκαίρι “μάτωσε” για τον Βασίλη Μπάρκα αφού έσκασε 600 χιλιάρικα στον Σπανό. Πολλά λεφτά και ρίσκο για νεαρό Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Μπάρκας όμως, τα άξιζε και με το παραπάνω τα λεφτά του και στην πιάτσα των σκάουτερς το ήξεραν.

ΥΓ.Εκτός από την έλλειψη σέντερ φορ ένας ακόμη λόγος που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει στην Λεωφόρο ήταν και η χρησιμοποίηση του Αιντάρεβιτς δίπλα στον Σιμόες αντί του Γιόχανσον ή του Γαλανόπουλου. Ο Σουηδός που ήρθε δέκα κιλά υπέρβαρος και δεν αντέχει το κρύο και φοράει γαντάκια, όσο αγωνίστηκε τον θυμόμαστε για μια ενέργειά του στο β΄ημίχρονο (εμπνευσμένη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ στον Πατίτο) και για τίποτε άλλο.

Μέσος που...περπατάει, αργός (σε...ταχύτητα Τσιάρτα κινείται αλλά χωρίς να διαθέτει το αριστερό του πόδι και την ταχύτητα της σκέψης του “el mago”), δεν μπορεί να πείσει για την ανάγκη της απόκτησής του, πόσο μάλλον για την... υποχρεωτική χρησιμοποίησή του ως βασικού! Ο Αϊντάρεβιτς που έχει γίνει ήδη... Α(Ι)ΣΤΑΝΑΠΑΝΕΒΙΤΣ!!

ΥΓ1.Επειδή η εσωστρέφεια και η γκρίνια απειλεί να κάψει ακόμη και παίκτες τύπου Μάνταλου στην ΑΕΚ, από τους λίγους δηλαδή πραγματικά ποιοτικούς που υπάρχουν για να κάνουν την διαφορά στο ρστερ της , αν δεν τα καταφέρνει δεν είναι γιατί του λείπουν τα ηγετικά προσόντα αλλά επειδή δεν τον βοηθάει η ομάδα και οι επιλογές της. Σε αυτή την ΑΕΚ, του Ζοσέ Μοράις και πριν του Τιμούρ Κετσπάγια, τα ίδια... θέματα πάνω, κάτω θα αντιμετώπιζε και ο Κώστας Φορτούνης. Δεν θα ήταν δηλαδή ο...Φορτούνης του Ολυμπιακού. Όπως δεν είχαν σχέση και οι Κώστας Μανωλας, Ράφικ Τζιμπούρ του Ολυμπιακού με...εκείνους της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK