Από τις παχιές αγελάδες στην (πλήρη) απαξίωση!

Η αλλαγή του νόμου περί κεντρικής διαχείρισης που έδωσε πεδίο δράσης στους "μεγάλους" να συνάψουν δικές τους ξεχωριστές συμφωνίες, η απάθειά τους για το τι συμβαίνει και η απουσία ενός προέδρου που θα εμπνεύσει, έφεραν την κατάσταση στο σημείο "μηδέν" και δυστυχώς τα χειρότερα έπονται. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

BASKET LEAGUE / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ 2016-2017 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ
BASKET LEAGUE / 1ος ΤΕΛΙΚΟΣ 2016-2017 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ EUROKINISSI SPORTS

Το μοναστήρι να είναι καλά… Όπου μοναστήρι βάλτε την δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ η οποία διά της… ατόπου απαγωγής αναμένεται να πάρει (με άνωθεν εντολή ή όχι δεν έχει σημασία) τα δικαιώματα από ότι… απέμεινε από το έρημο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League. Είναι όμως αυτό το ζητούμενο ή το πώς μία λίγκα επαγγελματικών ομάδων-εταιρειών κατάντησε να γίνει ξανά ζητιάνος για λίγα ψίχουλα;

Οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί μήνες τώρα. Το φλερτ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τηνCosmoteTVειδικά μετά τη ρήξη στις σχέσεις με τηNovaμετά τους τελικούς των πλέι-οφ του 2016 και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις (για όσους τυχόν δεν θυμούνται…) κρατούσε από τον χειμώνα του 2016.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε τον Φλεβάρη του 2017 και ο μόνος σκόπελος που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν η αντίθεση του Ολυμπιακού (που είναι ο… παλιός στη συμφωνία με τηνCosmoteTV) στο ενδεχόμενο να βρεθεί στην ίδια τηλεοπτική στέγη και ο αιώνιος αντίπαλος.

Πλέον το συνδρομητικό κανάλι έχει το φιλέτο (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό με σειρά… παλαιότητας στη συμφωνία) ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα βράζουν στο ζουμί τους.

Στον ΕΣΑΚΕ έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης συμβούλιο απουσία των «αιώνιων» με αφορμή της εξελίξεις στα τηλεοπτικά. Εξελίξεις που αφορούσαν όλους τους άλλους εκτός από αυτούς που συμμετείχαν στο συμβούλιο. Πλέον, το διαπραγματευτικό ατού της λίγκας είναι το… τίποτα για την προσέλκυση ενδιαφερόμενου. Θα πείτε ότι και πέρυσι δεν υπήρχε κεντρική διαχείριση αφού ο Παναθηναϊκός είχε ξεχωριστή συμφωνία με τηNova. Όμως μαζί με τον βασιλικό (Παναθηναϊκός) ποτιζόταν και η γλάστρα (υπόλοιπες 11 ομάδες).

Τώρα πια ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει το παραμικρό διαπραγματευτικό ατού. Και οι 11 (δηλαδή οι 10 αφού ο Πανιώνιος είναι άγνωστο αν και πως θα μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα) θα αρκεστούν σε κάποιο ξεροκόμματο της ΕΡΤ που ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Πέρα από 4-5 ματς όλη τη σεζόν, τα εντός έδρας ντέρμπι των εμπορικών Άρη και ΠΑΟΚ με τους τρεις του «ΠΟΚ» δεν έχει να κερδίσει το παραμικρό από τα δικαιώματα των αγώνων ενός προϊόντος που έχει απαξιωθεί από τις ίδιες τις ομάδες, τις ίδιες τις ΚΑΕ.

Οι εποχές των παχιών αγελάδων της δεκαετίας του ’90 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η προ πολλών ετών αλλαγή του νόμου περί κεντρικής διαχείρισης που έδωσε πεδίο δράσης στους «μεγάλους» να συνάψουν δικές τους ξεχωριστές συμφωνίες και η απάθειά τους για το τι συμβαίνει στη γειτονιά τους (υπόλοιπες ομάδες Α1) αφού το μόνο που τους απασχολεί είναι η μεταξύ τους κόντρες και η Ευρωλίγκα. Η απουσία ενός προέδρου που θα εμπνεύσει, θα έχει πραγματικό όραμα και θα ενώσει όλες τις ομάδες της λίγκας. Όλα τα παραπάνω οι έφεραν την κατάσταση στο σημείο «μηδέν» και δυστυχώς τα χειρότερα έπονται…

News 24/7

24MEDIA NETWORK