Ένας Ολυμπιακός, δύο ομάδες...

Μια ομάδα χωρισμένη στα δύο, ένας Μάντζαρης από τα παλιά, ο γερό-Σπανούλης και οι... αδιάφοροι. Ο Γιάννης Ψαράκης δεν παρασύρεται από τη δεύτερη θέση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πριν από την τελική ευθεία της σεζόν.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÁËÅÍÈÉÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - VALENCIA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÁËÅÍÈÉÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - VALENCIA (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν κάποιος θελήσει να δει το ποτήρι από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια μισογεμάτο θα σταθεί στους 2 βαθμούς που προστέθηκαν στο σακούλι, στη μαγική εμφάνιση του… γερο-Σπανούλη και στην μακράν της δεύτερης καλύτερη φετινή εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Και είδαν τον Ολυμπιακό να χρειάζεται να βγάλει τρεις απανωτές άμυνες στο τελευταίο τρίλεπτο για να νικήσει την εκ των ουραγών και δίχως κίνητρο Βαλένθια (και ας νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική την ΤΣΣΚΑ). Είδαν τους "παγκίτες" του Σφαιρόπουλου να είναι περαστικοί και έως αδιάφοροι από το παρκέ σ' ένα ματς που ειδικά οι γκαρντ Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς, υπό την… απειλή της επικείμενης έλευσης του Μπόμπι Μπράουν, θα έπρεπε να έχουν έξτρα κίνητρο.

Για όλα τα παραπάνω την απάντηση την έχει η στατιστική. Το θετικό ή αρνητικό πρόσημο που είχαν οι 11 παίκτες που πάτησαν παρκέ. Προσέξτε (τεράστια) διαφορά:

Οι πέντε βασικοί (Σπανούλης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ) είχαν όλοι τους θετικό πρόσημο με τους Σπανούλη (+26) και Μάντζαρη (+22) να ξεχωρίζουν. Το (αδόκιμο) σύνολο των πέντε βασικών: +101 πόντοι.

Οι έξι αναπληρωματικοί (Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Ουίλτζερ, ΜακΛιν, Παπαπέτρου, Τόμπσον) είχαν όλοι αρνητικό πρόσημο με μακράν χειρότερους τους Στρέλνιεκς (κατάφερε το απίστευτο -18 στα μόλις 11 λεπτά που πάτησε παρκέ) και Ρόμπερτς (στο -12 σε 13 λεπτά), το όλον -53 πόντοι!

Θα έλεγε κανείς ότι έπαιξαν δύο διαφορετικές ομάδες. Και δεν το χωρίζω απαραίτητα σε "Έλληνες" και "ξένοι", αλλά όσο να ‘ναι αυτοί που ένιωσαν περισσότερο στο πετσί τους το τι σημαίνει μία απώλεια τίτλου όπως αυτή του Κυπέλλου έδωσαν το κάτι παραπάνω για να νικήσει η ομάδα τους.

Ειδική μνεία αξίζει στον Μάντζαρη (που τον έχω περάσει… γενεές δεκατέσσερις στα περισσότερα ματς) ο οποίος σχεδόν εξαφάνισε τον Γκριν, μια και οι 13 πόντοι του πρώην "ερυθρόλευκου" δεν "πόνεσαν" καθόλου τον Ολυμπιακό, ενώ επιθετικά ο διεθνής γκαρντ εκμεταλλεύτηκε όσα του έδωσε ο Αμερικανός στη δική του άμυνα.

Για τον Σπανούλη ότι και να αναφέρει κανείς είναι λίγο και αυτό που θα μείνει τελικά ήταν το ότι του… αφαίρεσαν μία ασίστ και έχασε έτσι το double-double και το να γίνει ο 15ος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκα με +20 πόντους και +10 ασίστ.

Πάντως για να είμαι δίκαιος δεν φταίει τόσο η στατιστική όσο αρκετοί από τους συμπαίκτες του που χαράμισαν πάνω από 10 τελικές φάσεις που θα μπορούσαν να είχαν μετατρέψει σε καλάθια.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός πήρε ένα ματς που όφειλε να πάρει με κλειστά μάτια, αν και χρειάστηκε να τα κρατήσει ανοιχτά για 40 λεπτά με… τσιμπιδάκια λόγω της μηδενικής προσφοράς των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο. Και με τόσο μικρή έως ανύπαρκτη προσφορά οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να πάνε πολύ μακριά στη διοργάνωση και ας καμαρώνουν στη 2η θέση της βαθμολογίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK