Γι' αυτό "πόνεσε" περισσότερο η ήττα του Παναθηναϊκού από του Ολυμπιακού

Έχασαν και οι δύο αλλά μόνο ο ένας "έκλαψε". Ο Γιάννης Ψαράκης είδε τις ήττες του Ολυμπιακού στο Κάουνας και του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, καταλήγοντας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Πώς ο Γενάρης θα κρίνει το μέλλον αμφότερων στη μάχη για την πρώτη τετράδα.

Γι' αυτό "πόνεσε" περισσότερο η ήττα του Παναθηναϊκού από του Ολυμπιακού

Από τις πέντε ήττες του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα, αυτή από τη Βαλένθια ήταν που "πόνεσε" περισσότερο. Από τις τέσσερις του Ολυμπιακού στη διοργάνωση αυτή στο Κάουνας "πόνεσε" λιγότερο. Στο πηλίκο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (ήττα) και η επόμενη ημέρα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα την ανασύνταξη δυνάμεων ενόψει του δεύτερου γύρου και για τους δύο αιώνιους.

Οι οποίοι (και όποιος πίστευε διαφορετικά στην εκκίνηση της σεζόν) έχουν ξεπεράσει έως τώρα τις αρχικές προσδοκίες και, αν πρόσεχαν λίγο περισσότερο σε 1-2 ματς, όπως αυτό του Ολυμπιακού στο Μπάμπεργκ ή τα δύο του Παναθηναϊκού στην Ισπανία με Μπασκόνια και Βαλένθια, θα είχαν ακόμη καλύτερη βαθμολογική θέση.

Από τις ήττες των ομάδων μας ξεκάθαρα η "εκτός προγράμματος" είναι αυτή του Παναθηναϊκού. Έπαιζε κόντρα σε μία ομάδα με πολλές και σημαντικές απουσίες, πολύ πιο σημαντικές από τη μία και καλή του Καλάθη (του οποίου η απουσία έκανε... κρα από μακριά), που μετρούσε 10 σερί ήττες στη διοργάνωση (είχε να κερδίσει ακριβώς δύο μήνες, από τις 27 Οκτωβρίου κόντρα στην Ουνικάχα), που δεν είχε ηθικό και με τον (νέο) προπονητή της με το ένα πόδι στο ταμείο ανεργίας. Παρόλα αυτά κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει. Εκεί απ' όπου πέρασαν ομάδες με ίδιους στόχους (Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις) ή πολύ χαμηλότερους (Μιλάνο, Ερ.Αστέρας).

ΦΑΝΗΚΕ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΘΗ

Οι λόγοι της ήττας; Ξεκάθαρα η απουσία του Καλάθη. Ο Λεκαβίτσιους πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό, το δίδυμο Ντένμον-Παππά στο οποίο κακώς επέμεινε στην 4η περίοδο ο Πασκουάλ ήταν εντελώς αταίριαστο, ενώ ο Ρίβερς βρέθηκε σε κακή μέρα και στα ποσοστά (1/7 τρίποντα) και στις επιλογές. Οι "πράσινοι" δεν κεφαλαιοποίησαν το καλό τους ξεκίνημα και τον οίστρο του Λοτζέσκι, αφού παρασύρθηκαν σε παιχνίδι αλάνας (Αντετοκούνμπο) ενώ "έχασαν" από νωρίς τον Γκιστ που έκανε δύο γρήγορα φάουλ και βγήκε αμέσως εκτός κλίματος αγώνα.

Η Βαλένθια, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύο παίκτες (28/36 πόντοι από τους Γκριν-Πλάις) πήρε θάρρος, έβαλε 2-3 καλά σουτ με Ντούμπλιεβιτς - Ντούρνεκαμπ και στο τέλος πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθόλου, μα καθόλου, καθαρό μυαλό, έπαιζε συνεχώς σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, αλλά έτσι δεν νικάς ούτε ομάδες που είχαν τα... χάλια της Βαλένθια.

ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ...

Κάπως αντίστοιχα έχασε στο φινάλε ο Ολυμπιακός στο Κάουνας. Μία ήττα πάντως που σε συνδυασμό με τις κατά κάποιο τρόπο εκτός προγράμματος ήττες Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκού δεν "πείραξε" τόσο τους "ερυθρόλευκους" που πήγαν στη Λιθουανία με... 11 παίκτες και 5 στα πιτς.

Οι Πειραιώτες, πιστοί στο δόγμα της ομάδας by the book του προπονητή, αποδιοργάνωσαν για περισσότερα από τρία δεκάλεπτα το παιχνίδι της Ζαλγκίρις παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς με σχήματα με τρεις φόργουορντ. Όσο έκαναν τα... προβλεπόμενα είχαν σωστές αντιδράσεις και το κεφάλι στο σκορ. Όμως στο τέλος έκαναν το λάθος.

Έχοντας ξεμείνει από δυνάμεις αφού δεν υπήρχαν οι αναμενόμενες βοήθειες από τους παίκτες πάγκου (Στρέλνιεκς 1/7 τρίποντα, Ουίλτζερ περαστικός) ο Ολυμπιακός αποφάσισε, κακώς, να αφήσει στην άκρη το ομαδικό παιχνίδι και προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάρει το ματς με τους ηρωισμούς του Σπανούλη.

Ο αρχηγός του αυτή τη φορά δεν τα έβαλε, έχασε δύο καθοριστικά σουτ, πέταξε ισάριθμες μπάλες και στον αντίποδα η Ζαλγκίρις του Σάρας έβγαλε plays από το μπλοκάκι του προπονητή της, έβαλε και 1-2 μεγάλα σουτ με τον Πάνγκος και "καθάρισε", όπως ήταν και το λογικό το ματς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Εν κατακλείδι;

Ο Γενάρης θα κρίνει πάρα πολλά για τις ομάδες μας και τη θέση τους στην κατάταξη. Ο Παναθηναϊκός με 4/5 ματς στο ΟΑΚΑ (Εφές, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις) και τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη με οτιδήποτε λιγότερο από 3 νίκες θα μπλέξει. Ο Ολυμπιακός θα έχει μόλις 2 εντός (Μιλάνο, Μακάμπι) και τρία εκτός (Μπασκόνια, Χίμκι, Αστέρας) σε πρόγραμμα που οι 3 νίκες θα είναι ΟΚ, οι 4 υπέρβαση αλλά οτιδήποτε λιγότερο πισωγύρισμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK