Η δικαίωση ενός οραματιστή!

Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Σημειώνει πώς εκπληρώθηκε ο στόχος ενός οραματιστή, του Μάκη Αγγελόπουλου, που πήρε την ομάδα από την Α2 και με υπομονή την έφτασε ξανά στις κούπες. Τα λάθη του Ολυμπιακού και ο Σπανούλη.

Η δικαίωση ενός οραματιστή!

Η ΑΕΚ επέστρεψε. Η ΑΕΚ πήρε μετά από 17 ολόκληρα χρόνια το Κύπελλο Ελλάδας και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ελληνικό μπάσκετ.

Η "Βασίλισσα" τη χρονιά της επετείου μισού αιώνα από τότε που κέρδισε δικαιωματικά αυτό το παρατσούκλι που θα τη συνοδεύει αιώνια, το ήθελε περισσότερο, το κυνήγησε περισσότερο και το πήρε πανάξια από τον Ολυμπιακό για τον οποίο η απώλεια του πρώτου τίτλου της σεζόν, σε έναν θεσμό όπου μετά τον αποκλεισμό του "δαίμονά" του από το 2011 και μετά Παναθηναϊκού φιγουράριζε ως φαβορί, συνιστά αποτυχία.

Η Ένωση λοιπόν έμοιαζε ομάδα που από εκείνο το βράδυ της 5ης Νοέμβρη όταν απέκλεισε στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό να έχει σημαδέψει αυτή την ημερομηνία που έμελλε να την οδηγήσει ξανά στη δόξα.

Με παίκτες αποφασισμένους να αφήσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους στο παρκέ, με καθαρό μυαλό και κυρίως αποτελεσματικότητα στα δύσκολα πέτυχε κάτι που για πολλούς φάνταζε ανέφικτο.

Μία ομάδα που μέχρι πριν τέσσερα χρόνια βολόδερνε στην Α2 ευτύχησε από εκεί και πέρα να βρεθεί στα χέρια του οραματιστή Μάκη Αγγελόπουλου που με υπομονή, μέσα από τα λάθη αλλά και με επιμονή κατάφερε να της χαρίσει έναν τίτλο μετά από εκείνο το ιστορικό πρωτάθλημα της ανατροπής του 2002. Και τότε εναντίον του Ολυμπιακού, και τώρα εναντίον του Ολυμπιακού.

Το μυστικό της επιτυχίας; Η προσήλωση στο στόχο. Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει υπερβολικά νωθρός αμυντικά από τα πρώτα λεπτά, η ΑΕΚ που είναι ομάδα που στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο αρκετών παικτών, κατάφερε να βρει ρυθμό. Τη διαφορά όμως έκαναν οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και έδειξαν τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Από τον κάπτεν Σάκοτα μέχρι τον νεοφερμένο και παίκτη-κλειδί του τελικού Κέβιν Πάντερ ο οποίος ήταν αυτός που "σκότωσε" με τα τρίποντά του τους ερυθρόλευκους και παράλληλα γέμισε αυτοπεποίθηση τους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός αντίθετα υστέρησε στους ρολίστες και σε θέσεις κλειδιά όπως ο άστοχος Παπανικολάου ή ο ανήμπορος αμυντικά Μάντζαρης, ο αόρατος Ρόμπερτς και ο ως συνήθως περαστικός Τόμπσον. Και μόνο που στο ημίχρονο οι "παγκίτες" της ΑΕΚ είχαν 26 πόντους έναντι μόλις 11 αυτών του Ολυμπιακού τα λέει όλα.

Ακόμη και όταν οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν για πρώτη φορά μετά από 18,5 λεπτά αγώνα (61-60) ο βαθμός ετοιμότητας της ΑΕΚ φάνηκε ξεκάθαρα. Στοχευμένες επιθέσεις στα miss match της άμυνας του Ολυμπιακού όπως στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, το -1 έγινε +7 (72-65) με τους παίκτες της να αρχίζουν να χαϊδεύουν ήδη το τρόπαιο.

Η απέλπιδα προσπάθεια του Ολυμπιακού να "κλέψει" με την εμπειρία την κούπα με το σκορ να μειώνεται στους 2 (81-83) βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τους κιτρινόμαυρους που με τον Χάρις και την άμυνά τους απέναντι στις τραβηγμένες επιλογές του μόνου κι έρημου αλλάλ εγκλωβισμένου Σπανούλη" "καπάκωσαν" το Κύπελλο και το έντυσαν ξανά στα κιτρινόμαυρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK