Ιστορικός διασυρμός του Ολυμπιακού

Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για τον Ολυμπιακό που ξεμένει από δυνάμεις και προκαλεί προβληματισμό. Σημειώνει όμως πως η κάκιστη εικόνα των "ερυθρόλευκων" μπορεί να φτάσει σε σημείο να μην τη θυμάται κανείς, αρκεί η ομάδα του Σφαιρόπουλου να δείξει άλλα πράγματα.

Ιστορικός διασυρμός του Ολυμπιακού

Ξεκίνησε τόσο άσχημα η χρονιά για τον Ολυμπιακό που μετά την ήττα -με κάτω τα χέρια- από τον ΠΑΟΚ έχασε -με κάτω χέρια και πόδια- και από τη Μπασκόνια που χρειάζεται να αρχίσει να… χαϊδεύει το κουμπί του πανικού;

Ας μην βιαζόμαστε για πρόωρα συμπεράσματα αφού στη διπλή αγωνιστική που έπεται την ερχόμενη εβδομάδα η ψυχολογία μπορεί να αλλάξει άρδην με ένα 2/2 κόντρα σε Μακάμπι (εντός) και Χίμκι (εκτός), όμως η αλήθεια είναι πως με την εικόνα που είχαν οι ερυθρόλευκοι τόσο στην Πυλαία όσο (κυρίως) στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα "φωνάζουν" ότι έχουν θέμα…

Οι "απουσίες" (και ας πάτησαν παρκέ, ήταν σαν να μην έπαιξαν…) των Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς που προέρχονταν από τραυματισμούς θα μπορούσαν να είναι μία δικαιολογία, αλλά ο ίδιος ο Ολυμπιακός με την πορεία του έως τώρα στη σεζόν δεν μας «επιτρέπει» να τις επικαλεστούμε αφού είχε παίξει και κερδίσει και με λιγότερους.

Ο Ολυμπιακός εμφανώς δείχνει ότι έχει μεγάλο έλλειμμα ενέργειας. Και παράλληλα και καθαρού μυαλού και καθοδήγησης. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει στη Μπασκόνια να τρέξει δίχως ιδιαίτερο κόπο και ιδρώτα σερί 15-0 που έφτασε στο επιμέρους 21-2 σε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο, δίχως καν να σταματάει τον αντίπαλο με φάουλ!

Δεν είναι δυνατόν από το σημείο που είχε το πάνω χέρι στο σκορ (30-27) να τελειώνει στο δεύτερο μισό της 2ης περιόδου σουτάροντας στο σίδερο μόνο σουτ τριών πόντων (0/8) βάζοντας έτσι βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο που είναι και το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Δεν είναι δυνατόν να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο έχοντας πάρει 7 προσπάθειες για τρίποντο ο Μάντζαρης που είχε 8 (συνολικά) στους 4 προηγούμενους αγώνες του. Δεν είναι δυνατόν σε 7 αγωνιστικά (15’-22’) λεπτά να έχει 0/11 σουτ (0/10 τρίποντα ενώ ξεκίνησε με 4/6 στο ματς) και 3 λάθη.

Ήταν στιγμές που ο ίδιος ο Ολυμπιακός επέτρεψε στη Μπασκόνια να μοιάζει με την… Ταουγκρές της παλιάς καλής (αργεντίνικης) εποχής. Με τον Βιλντόσα να "ντύνεται" Πριχιόνι και τον Γκαρίνο… Νοτσιόνι! Ένας Ολυμπιακός φοβισμένος (ο ΜακΛιν έχασε από τα… αποδυτήρια τις μάχες τρομαγμένος από τους Πουαριέ-Σενγκέλια-Φόιχτμαν), παθητικός, απαράδεκτος δίχως ίχνος υπερβολής.

Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα (μα όλα…) λάθος και γνώρισε έναν ιστορικό διασυρμό που επιβάλει ανασύνταξη δυνάμεων. Όχι τόσο γιατί από 1ος έπεσε 3ος, όσο για την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την έως τώρα πορεία του στη διοργάνωση. Αν αποδειχθεί απλά μία (πολύ) κακιά παρένθεση όπως εκείνη η βραδιά στο Μιλάνο πριν 4 χρόνια (9 Γενάρη του ’14 στο 51-81) τότε, όταν γίνει η σούμα στο τέλος της κανονικής περιόδου κανείς δεν θα τη μνημονεύει.

Αν όμως υπάρχει και συνέχεια, τότε θα έχει σοβαρότατο θέμα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK