Κάνει... διεθνή καριέρα στις γκάφες ο πρόεδρος της ΕΟΚ

Η απίστευτη ατάκα για τον Πάου Γκασόλ ότι δεν είναι καλός παίκτης και ότι στο ΝΒΑ κολλάει τα τελευταία… ένσημα σαν συνταξιούχος. Έναν παίκτη-τοτέμ, ο οποίος μόνος του έχει… τριπλάσια μετάλλια απ' όλη την Εθνική μας ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Γιάννης Ψαράκης σχολιάζει τη δήλωση-γκάφα του Γιώργου Βασιλακόπουλου που προκάλεσε αντιδράσεις...

Κάνει... διεθνή καριέρα στις γκάφες ο πρόεδρος της ΕΟΚ

Το να εκτίθεται με όσα λέει ή όσα κάνει εντός συνόρων μέχρι ενός σημείου είναι ανεκτό. Όταν όμως κάνει ρεζίλι τη χώρα και το μπάσκετ που το εκπροσωπεί ως νούμερο ένα θεσμικός παράγοντάς του, ε, τότε πάει πολύ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος για μία ακόμη φορά υπέπεσε όχι απλά σε ατόπημα, αλλά σε άνευ προηγουμένου ύβρη. Και δικαίως βρίσκεται στο στόχαστρο εντός και εκτός Ελλάδας, αφού για μία ακόμη φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Σαν να μην έφτανε το ότι το ελληνικό μπάσκετ διοικείται από τον… αυτόματο πιλότο έχουμε πλέον να κάνουμε με έναν παράγοντα ο οποίος λέει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια –που κανείς στο εξωτερικό δεν τα παίρνει στα σοβαρά- ενώ τα… μαργαριτάρια διαδέχονται το ένα το άλλο.

Τελευταίο; Η απίστευτη ατάκα του για τον Πάου Γκασόλ ότι δεν είναι καλός παίκτης και ότι στο ΝΒΑ του κολλάνε τα τελευταία… ένσημα σαν συνταξιούχος. Για τον Πάου τον Γκασόλ. Ο οποίος μόνος του έχει… τριπλάσια μετάλλια από όλη την Εθνική μας ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Για να μην επεκταθώ στην ατάκα ότι η Εθνική Ισπανίας βρίσκεται σε περίοδο παρακμής.

Μία ομάδα που εδώ και είκοσι χρόνια βρίσκεται σταθερά στο πόντιουμ όλων των μεγάλων διοργανώσεων και είναι μακράν της δεύτερης η κορυφαία στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο ντόρος που δημιουργήθηκε από αυτές τις ατάκες του κ. Βασιλακόπουλου στο εξωτερικό ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Ειδικά στην Ισπανία αναγκάστηκε και απάντησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ Χόρχε Γκαρμπαχόσα ξεμπροστιάζοντας τον πρόεδρο της δικής μας Ομοσπονδίας.

«Οι δηλώσεις του ήταν ένα σημαντικό λάθος κι έλλειψη σεβασμού! Είμαι σίγουρος πως όταν ακούσει ξανά τι είπε, θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος.... Το να κριτικάρεις έναν παίκτη σαν τον Πάου Γκασόλ, έναν παίκτη top επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα σημαντικό λάθος» είπε ο Γκαρμπαχόσα εξηγώντας τα… αυτονόητα. Που για τον πρόεδρο της ΕΟΚ είναι ψιλά γράμματα τα οποία δεν εννοεί να κατανοήσει και επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά εκθέτει με τα λεγόμενά του όλο το ελληνικό μπάσκετ.

«Ο Πάου είναι 38 ετών, αλλά φροντίζει το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο, κάθε χρόνο ανανεώνει το ραντεβού του με την εθνική ομάδα και είναι συνεχώς μαζί μας στα Ευρωμπάσκετ τα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον κριτικάρει! Είμαστε συνεχώς στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων από το 1999. Οι ισπανικές ομάδες συμμετέχουν στις κορυφαίες διοργανώσεις... Πως γίνεται, λοιπόν, να μιλάμε για πτώση» πρόσθεσε ο Γκαρμπαχόσα και στο τέλος έριξε και τη χαριστική βολή στον κ.Βασιλακόπουλο λέγοντας αυτό που… φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Ότι δηλαδή κανείς δεν δίνει βάση στα λεγόμενά του εκτός αν αυτά ξεπερνάνε και το επίπεδο της ύβρης.

«Υπάρχουν πρόεδροι με τους οποίους έχουμε εξαιρετικές σχέσεις όπως εκείνοι της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας. Με την Ελλάδα δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις... Δεν έχουμε κακές σχέσεις όμως δεν είμαστε σε συχνή επικοινωνία» είπε και έδειξε ότι η ΕΟΚ είναι μονίμως στην… απ’ έξω και μακριά από τις εξελίξεις και τα κέντρα αποφάσεων.

Καμία έκπληξη. Η ΕΟΚ και ο πρόεδρός της πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια για τις δηλώσεις-γκάφες (θυμίζουμε πιο πρόσφατη την περσινή ατάκα για τις… μειονότητες στην Ξάνθη που θα έκαναν επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου) και πλέον κάνουν και… διεθνή καριέρα.

Όλα τα παραπάνω δεν τα γράφω με την ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι. Το ελληνικό μπάσκετ έχει χάσει εδώ και πάνω από 15 χρόνια τη θέση που είχε θεσμικά στο διεθνές στερέωμα σε όλα τα επίπεδα και πηγαίνει ολοένα και πιο κάτω, αφού διοικείται από τον… κανέναν. Και το ακόμη χειρότερο; Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει/μπορεί αντικαταστήσει αυτόν τον κανέναν. Κατάντια…

News 24/7

24MEDIA NETWORK