Κι όμως, ο Παναθηναϊκός ελπίζει!

Εστω και στο φινάλε της σεζόν ο Παναθηναϊκός μπορεί να προλάβει το τρένο της τετράδας. Η ήττα της Ρεάλ του δίνει τη δυνατότητα όπως και η δική του αγωνιστική άνοδος στα τελευταίο δύο ματς. Πολλά όμως θα κριθούν στη μεγάλη μάχη της Πέμπτης κόντρα στη Μακάμπι. Γράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CRVENA ZVEZDA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CRVENA ZVEZDA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ότι ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε και μάλιστα εύκολα τον Ερυθρό Αστέρα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Αυτό που άλλαξε άρδην τα δεδομένα της βραδιάς ήταν η –προφανώς και- εκτός προγράμματος ήττα της Ρεάλ στη Βαλένθια που βάζει από το… παράθυρο τους πράσινους ξανά στη διεκδίκηση της 4ης θέσης και του πλεονεκτήματος της έδρας!

Για να θέτουμε όμως τα πράγματα στη σωστή τους βάση, ακόμη και έτσι όπως έχει αυτή τη στιγμή η κατάταξη, με ή χωρίς την παρουσία της Χίμκι στην ισοβαθμία (η ρωσική ομάδα παίζει την Τετάρτη στην Πόλη με την αδιάφορη ουραγό Εφές) ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον πρώτο λόγο. Και αυτό γιατί υστερεί τόσο στην ισοβαθμία μόνο με τη Ρεάλ όσο και σε πιθανή τριπλή (με Ρεάλ και Χίμκι) ή ακόμη και τετραπλή (με Ρεάλ, Χίμκι και Ζαλγκίρις) ισοβαθμία. Κάτι που σημαίνει με απλά λόγια πως αν οι ομάδες που ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή φέρουν τα ίδια αποτελέσματα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές η Ρεάλ θα έχει (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου μιας και την Πέμπτη φιλοξενεί τη Ζαλγκίρις την οποία είχε ήδη κερδίσει στη Λιθουανία) το πάνω χέρι για την 4η θέση και το πλεονέκτημα.

Αυτό που πλέον δεν έχει την πολυτέλεια η «βασίλισσα» είναι να κάνει άλλη ήττα με Παναθηναϊκό (κυρίως) και Χίμκι να παραμονεύουν. Η Ρεάλ θα παίξει την Πέμπτη εντός με τη Ζαλγκίρις, την 29η αγωνιστική εκτός με τον αποκλεισμένο ήδη Ερυθρό Αστέρα και την τελευταία αγωνιστική εντός με την Μπάμπεργκ. Η λογική λέει ότι μπορεί να κάνει το 3/3 αλλά η λογική έλεγε ότι θα κέρδιζε και την αδιάφορη Βαλένθια εκτός έδρας, οπότε…

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Για τον Παναθηναϊκό το να κάνει το 3/3 τις επόμενες αγωνιστικές μοιάζει ως υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς των παικτών του. Που έδωσαν μία από τις καλύτερες (ίσως την καλύτερη από πλευράς θεάματος, φαντασίας και ενέργειας) παραστάσεις τους τη φετινή σεζόν.

ΟΚ ο αντίπαλος ήταν αδιάφορος και καταδικασμένος για ήττα. Όμως βλέποντας για παράδειγμα τον Καλάθη να οργώνει κάθε σπιθαμή του γηπέδου και να φλερτάρει για μία ακόμη φορά με το triple double (σε 24,5 λεπτά 17 πόντοι, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα μένοντας στον πάγκο σε όλη την τελευταία περίοδο), τον Σίνγκλετον να είναι σχεδόν αλάνθαστο επιθετικά και τον Τζέιμς να βρίσκει ρόλο περισσότερο ως οργανωτής οι απαιτήσεις και οι φιλοδοξίες ανεβαίνουν για τη συνέχεια.

Με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο αμυντικού χαλαρώματος που επέτρεψε στον Αστέρα να μειώσει από το -15 (17-2) στο -5 (37-32) άντε και άλλο ένα στην 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν ασυναγώνιστος κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με τη Μακάμπι την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ. Ίσως του πιο καθοριστικού για τη συνέχεια αγώνα αφού το συγκεκριμένο ματς θα είναι ο «νυν υπέρ πάντων» για την «ομάδα του λαού» που λογικά θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την 8αδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK