Με το "μαχαίρι" στα δόντια

Ο Ολυμπιακός κρατάει την 30αρα κόντρα στην Μακάμπι για ψυχολογικούς λόγους και τίποτε παραπάνω, αφού ο μαραθώνιος συνεχίζεται. Μια πιθανή νίκη στη Μόσχα με τη Χίμκι, βέβαια, θα επαναφέρει πλήρως και την ηρεμία στο λιμάνι μετά τη φουρτούνα της Βιτόρια. Ο Γιάννης Ψαράκης αναλύει.

16/01/2018 Olympiacos Vs Maccabi Tel Aviv for Turkish Airilines Euroleague season 2017-18, in SEF Stadium, in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
16/01/2018 Olympiacos Vs Maccabi Tel Aviv for Turkish Airilines Euroleague season 2017-18, in SEF Stadium, in Piraeus - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Πως περνάει ο (βαρύς είναι η αλήθεια) πονοκέφαλος από μία εκτός έδρας τριαντάρα; Μα με μία εντός έδρας τριαντάρα επί ενός αντιπάλου που δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τα… ρήγματα που δημιούργησε ο διασυρμός στη Βιτόρια πριν από τέσσερα βράδια με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και πάει με άλλη ψυχολογία στη Μόσχα για το ματς της Πέμπτης με τη Χίμκι του Μπαρτζώκα.

Για την ομάδα του Σφαιρόπουλου η νίκη ήταν μονόδρομος βαθμολογικά. Το… ξεμπούκωμα με 30άρα επί της «ομάδας του λαού» ήταν μάλλον κάτι που κυνήγησαν και πήραν για καθαρά εγωϊστικούς λόγους οι παίκτες του. Η λογική λέει άλλωστε ότι σε περιπτώσεις διπλών ματς μέσα σε τρία 24ωρα κρατάς δυνάμεις για να είσαι πιο φρέσκος. Από την άλλη είναι και αυτοί που λένε πως όταν βρεις έναν σπουδαίο αντίπαλο μπόσικο του αλλάζεις τα φώτα όπως και έγινε.

Βλέπετε, το -30 της Μακάμπι είναι η 4ηπιο βαριά ήττα της στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα μετά από ένα -35 (100-65) και ένα -31 (100-69) από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν μετά την απερίγραπτη σφαλιάρα από τη Μπασκόνια μπήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ με το μαχαίρι στα δόντια. Και μόνο ότι έβαλαν 53 πόντους στο ημίχρονο (2η καλύτερη επίδοσή τους μετά τους 56 επί της Ουνίξ στο Καζάν την περσινή σεζόν) τα λέει όλα. Επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος (και ίσως μετά από πολλά χρόνια) σκόραραν και οι 12 που έπαιξαν δείχνει όχι τόσο την αγωνιστική όσο την πνευματική ετοιμότητά τους.

Γιατί στην τελική εκεί κρίθηκε από τα πρώτα λεπτά το ματς. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν με κάθε τρόπο, ακόμη και με τη γλώσσα του σώματος, με τον τρόπο που κυνηγούσαν τα ριμπάουντ, κάθε διεκδικήσιμη μπάλα στον αντίπαλό τους ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να πάρει ανάσα.

Ίσως πει κάποιος ότι η Μακάμπι με τον Κόουλ να προέρχεται από τραυματισμό και δίχως τον Μπόλντεν ήταν εύκολη λεία αλλά να θυμίσω ότι πέρυσι σε ένα αντίστοιχο ματς, με τη Μακάμπι να έχει τα… χάλια της και τον Ολυμπιακό στα ντουζένια του η ομάδα του Ισραήλ είχε νικήσει και μάλιστα εύκολα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κρατάει την 30αρα για ψυχολογικούς λόγους και τίποτε παραπάνω αφού ο μαραθώνιος συνεχίζεται. Πιθανή νίκη στη Μόσχα θα επαναφέρει πλήρως και την ηρεμία στο λιμάνι μετά τη φουρτούνα της Βιτόρια και θα κρατήσει ψηλά βαθμολογικά την ομάδα του Σφαιρόπουλου που πάει στη Μόσχα έχοντας πάρει το μάθημά της από την περασμένη εβδομάδα.

Photo Credits: Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK