Σιγά μην χάσει ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα της έδρας...

Από τον Ολυμπιακό της αμφισβήτησης στον Ολυμπιακό της Μαδρίτης! Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, που πέρασε έναν Γενάρη γεμάτο φουρτούνες, αμφισβητήθηκε, αλλά κατάφερε να νικήσει μέσα στη Μαδρίτη με όσους άκουσαν τα εξ αμάξης και τον Σπανούλη στο μηδέν.

Σιγά μην χάσει ο Ολυμπιακός το πλεονέκτημα της έδρας...

Με διπλό στη Μαδρίτη. Με 2-0 νίκες επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φενέρμπαχτσε. Με 2-0 νίκες επί της Ρεάλ. Με πέντε από τα επόμενα οκτώ ματς στο ΣΕΦ έχοντας να αντιμετωπίσει τέσσερις ομάδες που δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο (Βαλένθια, Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα, Εφές) και με μόλις δύο ταξίδια εκτός Ελλάδας (ΤΣΣΚΑ, Ουνικάχα) ο Ολυμπιακός του 15-7 μόνο αν... αυτοκτονήσει, θα χάσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ.

Οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν. Μετά από πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες στη διοργάνωση. Μετά από 9 χρόνια δίχως επιτυχία στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ. Μετά από έναν Γενάρη γεμάτο... φουρτούνες και... καταιγίδες, διάστημα στο οποίο αμφισβητήθηκαν από τους ίδιους τους παίκτες του τα προσόντα και όσα είχαν πετύχει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο προσκήνιο και το έκανε για τα καλά.

Η τεράστιας σημασίας νίκη στη Μαδρίτη και με τον τρόπου που επιτεύχθηκε δείχνει ότι πλέουν ξανά σε ήρεμα νερά. Έχουν μπροστά τους σε μία εβδομάδα έναν τελικό (Κύπελλο) και μετά την τελική ευθεία της Ευρωλίγκα όπου όλα πλέον είναι αποκλειστικά στα δικά τους χέρια.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θύμισε την ομάδα που κυριαρχούσε στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μπάσκετ by the book, μπάσκετ του προπονητή, μυαλωμένες επιθέσεις, προσοχή (με εξαίρεση το πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου) στην άμυνα και σωστή κατανομή των φάουλ, ξεκάθαροι ρόλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη που ήρθε από τον πάγκο. Όπως για παράδειγμα το δίδυμο Γουίλτζερ - Τόμπσον. Δύο παίκτες που αμφισβητήθηκαν (ειδικά ο δεύτερος…) δικαίως για τις κακές εμφανίσεις τους σε πολλά ματς, αλλά στη δεύτερη περίοδο έπαιζαν ουσιαστικά μόνοι τους κοτζάμ Ρεάλ κρατώντας την ομάδα τους στον αφρό και δίνοντας πολύτιμες ανάσες στους βασικούς.

Ο Ολυμπιακός, δε, κατάφερε να πάρει αυτή την πολύ μεγάλη νίκη με όχι απλά απόντα, αλλά αρνητικό πρωταγωνιστή τον αρχηγό του. Ο Σπανούλης που γενικώς είχε παράδοση πολύ καλών εμφανίσεων εναντίον της Ρεάλ, εγκλωβίστηκε από την προσαρμοσμένη επάνω του άμυνα της "βασίλισσας".

Ο κάθε προσωπικός του αντίπαλος τού έβγαλε τα συκώτια, του έκλεισε το "φως" προς το καλάθι και τα 0/6 σουτ, 0/2 βολές και 5 λάθη (το όλον, 12 χαμένες επιθέσεις…) συνέθεσε μία μαύρη βραδιά που όμως… γλύκανε λόγω του αποτελέσματος. Βραδιά που και ο ίδιος θα θέλει να ξεχάσει ειδικά για τις δύο απανωτές χαμένες επιθέσεις στο τελευταίο λεπτό (άστοχο τρίποντο, λάθος) που λίγο έλειψε να αποβούν μοιραίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK