Αποκλεισμός-τέλος εποχής στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις άμεσα, για τον προπονητή του. Όσον αφορά στο τώρα, ο Σφαιρόπουλος πέραν του ότι έχει χάσει πλήρως τη στήριξη από τον κόσμο μετά τον αποκλεισμό δύσκολα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Γιάννης Ψαράκης σχολιάζει.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS.(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS.(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δεν θέλω να το παίξω μάντης (κακών) μαντάτων, αλλά όλα έγιναν όπως περίμενα. Όχι ότι ανακάλυψα την Αμερική, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός στην κατάσταση που βρισκόταν με τους τραυματισμούς και την εντελώς λάθος διαχείριση παικτών και καταστάσεων τις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν θα μπορούσε παρά να γίνει για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες σάκος του μποξ για τη Ζαλγκίρις και να γνωρίσει έναν… βροντερό αποκλεισμό. Αποκλεισμό που κάτι μου λέει θα σημάνει τέλος εποχής για πολλούς και πολλά πράγματα στο «λιμάνι»…

Επαναλαμβάνοντας αυτά που επισήμανα την Τρίτη (για να κλείσω το κεφάλαιο των αγώνων με τη Ζαλγκίρις) ο Ολυμπιακός πέρα από τα δεδομένα προβλήματα με τους τραυματίες (που είναι άλλου… παπά ευαγγέλιο και –πρέπει να- απασχολεί μόνο αυτούς που διοικούν την ομάδα για τα «πως» και τα «γιατί» στους τόσους συχνούς και σοβαρούς τραυματισμούς παικτών), διαχειρίστηκε λάθος όλη την κατάσταση με ευθύνη κυρίως του Σφαιρόπουλου.

Ο οποίος παρασύρθηκε από την ανάγκη ισοφάρισης στο 2ο ματς στο ΣΕΦ, έβαλε/επέτρεψε, κακώς, όπως είχα επισημάνει από εκείνο το βράδυ, τους τραυματίες να παίξουν (και ας το ζητούσαν οι ίδιοι, ο προπονητής είναι αυτός που τελικά αποφασίζει) και κάπου εκεί χάθηκε η… μπάλα.

Ο Ολυμπιακός έζησε για λίγα 24ωρα σε ένα ψεύτικο συννεφάκι περί ανατροπής με τα… ψέματα και το πλήρωσε με δύο ήττες. Γιατί όπως προανέφερα σε προηγούμενα σχόλια, με παίκτες με «μισό» ή «ένα» πόδι δεν μπορείς όση εμπειρία και τσαγανό να έχεις τα… κομάντο του Γιασικεβίτσιους που από την αρχή της σειράς δεν είχαν τίποτα να χάσουν, εκτόξευσαν την αυτοπεποίθησή τους με τη νίκη στο 1ο ματς και έκτοτε πετούσαν…

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις, άμεσα χρονικά όσον αφορά στον προπονητή του ενόψει των τελικών της Α1, αλλά και το καλοκαίρι. Όσον αφορά στο τώρα, ο Σφαιρόπουλος πέραν του ότι έχει χάσει τη στήριξη από τον κόσμο μετά τον αποκλεισμό (παρότι το… 80% όσων του καταλογίζονται είναι παράλογο και άκυρο), δύσκολα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και να δώσει αυτή τη σπίθα που χρειάζεται η ομάδα του ενόψει τελικών.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει τελματωμένος αγωνιστικά, παίκτες είτε έχουν εξαφανιστεί (Τόμπσον, Μπράουν) είτε παίζουν καλά μια στο τόσο (Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Τιλί), χώρια οι τραυματισμοί βασικών αξόνων της ομάδας. Ακούγεται έντονα ότι ενδέχεται να υπάρχει άμεσα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Οπότε όλα είναι ανοιχτά…

Πάντως και τώρα να μην προκύψει η αλλαγή, αν ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν μείνει για 2ο χρόνο (για πρώτη φορά μετά το 2012) χωρίς έστω έναν τίτλο, τότε θα έρθει το καλοκαίρι.

Όπου μαζί εκτός του νέου προπονητή θα πρέπει η διοίκηση μαζί με τον αντικαταστάτη του Σφαιρόπουλου να αποφασίσει για το αν θα ανανεώσει τον Σπανούλη, πως θα χειριστεί την ανανέωση του Παπαπέτρου, αλλά και το τι θα πράξει με τους ξένους που κακά τα ψέμματα και οι 8 που φόρεσαν φέτος την ερυθρόλευκη φανέλα δεν μπορεί να πει κανείς ότι… έθελξαν συνολικά με τις εμφανίσεις τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK