Κρατάει το 2/2, θέλει ψηλό... χθες

Ο Ολυμπιακός νίκησε, έκανε το δύο στα δύο, μέχρι εδώ όλα καλά. Πρέπει όμως να εφησυχάσουν οι ερυθρόλευκοι; Σε καμία περίπτωση καθώς η "τρύπα" στη ρακέτα τους απαιτεί ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση. Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει τα πράγματα για τους Πειραιώτες ως έχουν.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - UNICAJA MALAGA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ούτε το 21-6 του πρώτου 7λεπτου ήταν φυσιολογικό, ούτε το παραλίγο πατατράκ θα ήταν. Ας όψεται όμως ο Αμερικανός γκαρντ ΜακΚάλουμ (θυμίζουμε υποψήφιος πριν την απόκτηση Ρόμπερτς το περασμένο καλοκαίρι) που έκανε τρία σερί λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις σε λιγότερο από ένα λεπτό για την Ουνικάχα που έμεινε με την όρεξη.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο σακούλι και αυτό ήταν το σημαντικό στα δύο εντός έδρας πρώτα ματς πριν την πρώτη διαβολοβδομάδα και το πρώτο δυνατό τεστ με την αήττητη Μακάμπι. Όμως αν Σφαιρόπουλος και παίκτες μείνουν στη νίκη και μόνο κόντρα σε αυτή την πεισματάρα και σκληρή στη ρακέτα αλλά δίχως κάποιο σημείο αναφοράς επιθετικά και σε γενικές γραμμές άπειρη Ουνικάχα και δεν δουν τα λάθη και τις ελλείψεις τους δεν θα έχουν κερδίσει τίποτα ενόψει της συνέχειας.

Στα θετικά του Ολυμπιακού η νέα μεστή εμφάνιση του Χόλις Τόμπσον. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά χρόνια να δουν παίκτη να σουτάρει πριν… το σκεφτεί βγαίνοντας από το σκριν και ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. Ο Παπαπέτρου έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα αλλά φορτώθηκε με φάουλ και κάπου ξέμεινε στον πάγκο ενώ ο Ρόμπερτς ήταν δραστήριος μεν αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην πίεση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τους ερυθρόλευκους πέρα από τα –αρκετά, έως πολλά- νεκρά διαστήματα στο ματς είναι πρώτα η εμφανής αμυντική «τρύπα» στη ρακέτα και σε καταστάσεις πικ-εντ-ρολ και όταν έλειπε από το παρκέ ο Μιλουτίνοβ αλλά και τα αβίαστα λάθη (τρία σε επαναφορά της μπάλας είναι πάρα πολλά για αυτό το επίπεδο).

Για το δεύτερο όλο και κάτι θα δουλέψουν για να αποφεύγουν τις παγίδες ενώ σίγουρα η επιστροφή του Σπανούλη (όποτε γίνει αυτή…) θα δώσει έναν επιπλέον έμπειρο χειριστή. Όμως για το κενό στη ρακέτα απουσία του Τιλί απαιτείται άμεσα ενίσχυση. Ο Πρίντεζης είναι κουρασμένος από την Εθνική και ο Σφαιρόπουλος προσπαθεί να κρύψει κάτω από το… χαλάκι την αμυντική του αδυναμία. Ο ΜακΛιν όπως γνωρίζαμε δεν είναι δα και αμυντικός ογκόλιθος ενώ ο Αγραβάνης ως μπαλαντέρ είναι με τα φεγγάρια του.

Οπότε, όσο προχωράει η σεζόν, θα γίνονται πιο δύσκολα θα ματς, θα αρχίσουν τα ταξίδια και θα επιβαρύνονται όλοι με έξτρα κούραση η απουσία ενός ακόμη ψηλού θα γίνεται ακόμη πιο εμφανής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK