Νικ "ο ποθητός" Καλάθης

Τίποτα δεν πτοεί τον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι σε τρομερή κατάσταση και η δική του αυτοπεποίθηση αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας. Ο Γιάννης Ψαράκης γράφει για τον διεθνή ομογενή γκαρντ και τις άρτιες εμφανίσεις του με αφορμή τα όσα έκανε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

14/01/2018 AEK Vs Panathinaikos for Basketleague season 2017-18 inOAKA Stadium, Athens, Greece

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Καλάθης GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Νικ Καλάθης είναι ο πόθος κάθε προπονητή, κάθε ομάδας που θέλει να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και ειδικά φέτος έχει βαλθεί να γίνει ακόμη πιο ποθητός εκτοξεύοντας τις "μετοχές" του στα ύψη με τις εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής γκαρντ που δείχνει να μην καταλαβαίνει από κούραση (συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ με πάνω από 30 λεπτά στο παρκέ ανά αγώνα) ή από το γεγονός οι αντίπαλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν το παιχνίδι πάνω του, διάγει τη μακράν καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Και πέρυσι είχε αρχίσει εντυπωσιακά, όταν μετά τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς είχε πάρει στις πλάτες του τους "πράσινους", όμως μετά τον Δεκέμβρη έπαθε απότομη καθίζηση για να επιστρέψει στις... επάλξεις στους τελικούς της Α1.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ

Εφέτος όμως η σεζόν που διανύει είναι σεζόν MVP σε Α1 και Ευρωλίγκα. Ειδικά στην Ευρωλίγκα, αν δεν υπήρχε το hype γύρω από τον Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος όντως είναι το next big thing του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νικ θα είχε αναδειχθεί ήδη πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.

Έχει αυξήσει τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα κατά 4,3 πόντους, σουτάρει με 60% (ναι, 60%) στα δίποντα, δίνει σχεδόν 3 ασίστ (2,8 για την ακρίβεια) περισσότερες από πέρυσι και 2 περισσότερες από την καλύτερή του σεζόν (2015-16) στη σχετική κατηγορία, έχει 2 κλεψίματα ανά αγώνα όντας μακράν ο καλύτερος αμυντικός του Παναθηναϊκού και συνεχίζει απτόητος.

Η μεγαλύτερη διαφορά του Καλάθη πάντως σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν του είναι η αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Η απόλυτη αυτοκυριαρχία, η ηγετική φυσιογνωμία, αλλά και το ότι παράλληλα δείχνει να διασκεδάζει το παιχνίδι.

Ούτε η άκομψη καθαίρεσή του από τη θέση του αρχηγού τον πτόησε ούτε η έντονη κριτική που δέχθηκε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ούτε τίποτα. Είναι ο καλύτερος Καλάθης στην καριέρα του και αυτό αυξάνει τις... υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Βλέπετε στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε όταν επέστρεψε στους "πράσινους" το καλοκαίρι του 2015.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Για τον Παναθηναϊκό ο Καλάθης πρέπει και πιστεύω ότι θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στις ουκ ολίγες ανανεώσεις (Ρίβερς, Σίνγκλετον κ.α.) που θα συζητηθούν το καλοκαίρι, αφού γύρω του επιβάλλεται να συνεχίσει να χτίζεται το "τριφύλλι". Όμως οι διαπραγματεύσεις μόνο εύκολες δεν θα είναι, αφού ο Νικ ως free agent θεωρείται σίγουρο ότι θα δεχθεί άκρως δελεαστικές προτάσεις από τις κορυφαίες και πιο πλούσιες ευρωπαϊκές ομάδες.

Οπότε το καλοκαίρι αναμένεται "καυτό", ειδικά δε αν ο Καλάθης οδηγήσει τους "πράσινους" στην επιστροφή τους στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα και σε ακόμη έναν τίτλο πρωταθλητή στην Ελλάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK