Πέντε μικροί... Καλάθηδες

Η υπόσχεση για τον Νικ που τηρήθηκε και ο δεύτερος "μπουλντόζας" της παναθηναϊκής ιστορίας. Ο Γιάννης Ψαράκης ξεψαχνίζει το 89-76 επί της Μακάμπι και στέκεται στην αντίδραση όλων των υπολοίπων παικτών του Τσάβι Πασκουάλ μετά τον τραυματισμό του καθοδηγητή τους.

19/12/2017 Panathinaikos Vs Maccabi Tel Aviv for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Παναθηναϊκός Μακάμπι GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το είχαν δηλώσει μετά το ματς με τη Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού. "Θα πρέπει όλοι να βγούμε μπροστά τώρα που θα λείπει ο Νικ". Και το έπραξαν και με το παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη για ακόμη μια φορά αφελή, αλλά επικίνδυνη -αν της δώσεις θάρρος- Μακάμπι δεν είχε έναν αλλά πέντε Καλάθηδες στο παρκέ. Όσοι βρίσκονταν κάθε στιγμή στη μάχη.

Την αρχή την έκανε ο μικρός το δέμας Λεκαβίτσιους. Ο οποίος βρήκε μπόσικη την άμυνα της Μακάμπι στα πρώτα λεπτά, τη "φόρτωσε" με 8 πόντους στο 4λεπτο, 8 που έγιναν 11 στο ημίχρονο με 3/3 τρίποντα, "ψήλωσε" καμιά 10αριά πόντους σε αυτοπεποίθηση και άφησε το σημάδι του.

Δεν ήταν όμως μόνος. Ο Ρίβερς με τα τρίποντά του στη 2η περίοδο όταν η "ομάδα του λαού" προσπαθούσε να κοντράει και ο Σίνγκλετον με το 2ο εφετινό double double έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Μέχρι και ο αρνητικός στο πρώτο ημίχρονο Ντένμον, στην 4η περίοδο έβαλε ένα τρίποντο, πήρε θάρρος και μετά από πολύ καιρό είχε συνολικά θετική παρουσία.

ΜΠΟΥΛΝΤΟΥΖΑΣ ΝΟ2

Αυτός όμως που έκανε τη διαφορά σε άμυνα και επίθεση δεν ήταν άλλος από τον Τζέιμς Γκιστ. Με μία εμφάνιση που θύμιζε... Μπατίστ στα ντουζένια του, ο Αμερικανός απέδειξε γιατί θεωρείται δικαίως ο διάδοχος του "μπουλντόζα". Πανταχού παρών στην άμυνα, αποτελεσματικότατος στην επίθεση με 15 πόντους, οι 13 στο πρώτο ημίχρονο.

Κάπως έτσι λοιπόν η απουσία του τραυματία Καλάθη δεν φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός αντιπαρέταξε στο παιχνίδι εμπνεύσεων της Μακάμπι την καλά οργανωμένη, ειδικά στην 3η περίοδο, άμυνά του. Ακόμη και αυτά τα "νεκρά" διαστήματα που είχε όπως στο διάστημα 31'-34' όταν το +16 έγινε +7 βγάζοντας τον Πασκουάλ –δικαίως- από τα ρούχα του ξεχάστηκε γρήγορα, αφού η αντίδραση μετά το τάιμ-άουτ ήταν άμεση.

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τον πρώτο δ.Κ. (δίχως Καλάθη) σκόπελο με επιτυχία, διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του, σκαρφάλωσε έστω για μία ημέρα στη 2η θέση της βαθμολογίας και πάει με άλλο αέρα στο Βελιγράδι για το ματς της Πέμπτης. Αν καταφέρει να κάνει το 2/2, τότε ο δρόμος για να εδραιώσει στο τέλος του πρώτου γύρου τη θέση του στην 4άδα (που σημαίνει πλεονέκτημα της έδρας, για να μην ξεχνιόμαστε) θα είναι ορθάνοιχτος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK