Τι απομένει για να κλείσουν τα ρόστερ τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι και...δυνάστες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, έχουν φτάσει ένα βήμα πριν τελειώσουν με την ενίσχυσή τους γι' αυτό το καλοκαίρι. Ποια... μερεμέτια απομένουν στους Τσάβι Πασκουάλ και Γιάννη Σφαιρόπουλο...

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με την απόκτηση του Κώστα Μήτογλου ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε κατά… 90% τις μεταγραφικές του κινήσεις αλλά έχει ακόμη 2-3 ερωτηματικά ή αν θέλετε 2-3 αποφάσεις να πάρει ενόψει της νέα σεζόν.

Αντίστοιχα ο Ολυμπιακός έχει εδώ και καιρό «κλείσει» κατά τα 13/14 το δικό του ρόστερ και απομένει μία θέση ξένου ανοιχτή.Η σύμπτωση; Αμφότεροι οι αιώνιοι αναζητούν παίκτη για τις θέσεις 3-2 (με σειρά… προτεραιότητας) ώστε σε 20 μέρες από σήμερα όταν ξεκινήσει η προετοιμασία τους να έχουν «κλειδώσει» το ρόστερ.

Κατ’ αρχήν ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός. Μετά την αναπάντεχη έτσι όπως εξελίχθηκε το γεμάτο αγωνία καλοκαίρι παραμονή του Σίνγκλετον και την απόκτηση του Μήτογλου οι νταμπλούχοι έχουν να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Η πρώτη και σημαντικότερη έχει να κάνει με το μέλλον του Χαραλαμπόπουλου (κυρίως) και του Λούντζη (δευτερευόντως) και από την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων θα κριθεί αν θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη παίκτη.

Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή 7 ξένους (Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Ρίβερς, Γκιστ, Γκάμπριελ, Σίνγκλετον και τον Φελντέιν). Ο Δομινικανός αν τελικά μείνει (έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο πέρυσι) τότε θα παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα και θα είναι «μπαλαντέρ» σε περίπτωση τραυματισμού άλλου ξενου στην Α1. Οπότε περίπτωση να αποκτηθεί και άλλος ξένος αν μείνει τελικά Φελντέιν πρέπει να αποκλειστεί.

Όσον αφορά τους δύο χρυσούς με την Εθνική Νέων ο μεν Χαραλαμπόπουλος έχει εκδηλώσει με κάθε τρόπο τις τελευταίες μέρες με απανωτές συνεντεύξεις του ότι θα ήταν καλύτερο να πάει σε άλλη ομάδα δανεικός για να έχει σίγουρο και σταθερό χρόνο συμμετοχής. Το πιο πιθανό είναι να δοθεί στον ΠΑΟΚ αφού στον Παναθηναϊκό με τόσο… κόσμο στις θέσεις 2 έως 4 θα έχει ίδια συμμετοχή με πέρυσι. Ας δούμε όμως πως έχει έως τώρα το βάθος στο ρόστερ των πράσινων.

PG

Καλάθης
Λεκαβίτσιους
Μποχωρίδης

SG

Ντένμον
Παππάς
Λούντζης

SF
Ρίβερς
Γκάμπριελ
Χαραλαμπόπουλος
Θ. Αντετοκούνμπο
Φελντέιν

PF

Σίνγκλετον
Γκιστ
Μήτογλου

C

Βουγιούκας
Όγκαστ

Έχουμε να κάνουμε με ρόστερ 15 παικτών αυτή τη στιγμή υπερπλήρες φυσικά σε όλες τις γραμμές αλλά με παίκτες που τις περισσότερες φορές θα είναι εκτός 12αδας ειδικά στην Ευρωλίγκα. Οπότε θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παραχώρηση/δανεισμός τουλάχιστον δύο παικτών. Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή για παράδειγμα παραχωρηθούν Χαραλαμπόπουλος και Λούντζης θα αποκτηθεί παίκτης για τις θέσεις 3-2. Διαφορετικά θα είναι περιττή πολυτέλεια.

Πάμε και στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι αφήνοντας τους Αθηναίου, Μαραγκό αυτή τη στιγμή έχουν ρόστερ 13 παικτών που θα φτάσει στους 14 με την απόκτηση του 6ου ξένου για τις θέσεις 3 και 2. Στον Ολυμπιακό τα θεμέλια είναι πιο γερά σε σύγκριση με του Παναθηναϊκού όσον αφορά στον κορμό των Ελληνων παικτών αφού έμειναν και οι έξι διεθνείς ενώ προστέθηκε ο Μπόγρης. Συν τον νεαρό Τολιόπουλο που θα παρει ευκαιρίες στην Α1 ενώ αναμένεται να προωθηθεί για κάποια ματς στην Ελλάδα και ο εφηβος Αρσενόπουλος.

PG

Μάντζαρης
Ρόμπερτς
Τολιόπουλος

SG

Σπανούλης
Στρέλνιεκς

SF

Παπανικολάου
Παπαπέτρου

PF

Πρίντεζης
Τιλί
Αγραβάνης

C

Μιλουτίνοβ
ΜακΛιν
Μπόγρης

Και ο Ολυμπιακός όπως ο Παναθηναικός δείχνει πλήρεις σε όλες τις γραμμές αλλά σε σύγκριση με τους πράσινους θα έχει πολύ περισσότερους παίκτες στο Ευρωμπάσκετ κάτι που σημαίνει έξτρα κούραση και (πολύ) λιγότερες προετοιμασίας με την ομάδα αφού υπάρχει περίπτωση να απουσιάσουν ακόμη και 8 από τους 13 παίκτες του ρόστερ αυτή τη στιγμή, αριθμός που θα μπορούσε να φτάσει και τους 9/13 αν ήταν στην προετοιμασία της Σερβίας ο Μιλουτίνοβ!

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός θα έχει σχεδόν σίγουρα 2 παίκτες στη 12αδα της Εθνικής και δύσκολα τρίτο (τον Μήτογλου) οπότε ο Πασκουάλ θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα στην προετοιμασία σε σύγκριση με τον Σφαιρόπουλο.

Αυτό όμως το γνωρίζουν στον Ολυμπιακό και αναγκαστικά θα το… αντιμετωπίσουν τρέχοντας παράλληλα τις εξελίξεις για τον 6ο ξένο. Όπου οι ερυθρόλευκοι αναζητούν έναν πολύ καλό σουτερ από την περιφέρεια με τον Αμερικανό Τζάρελ Έντι να φέρεται πρώτος υποψήφιος. Παίκτης το παρελθόν του οποίου (καμία εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ) πάει κόντρα στα πιστεύω του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο οποίος έχει ως «κανόνα» να επιλέγει ξένους με ευρωπαϊκή προϋπηρεσία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK