Το δις εξαμαρτείν του Παναθηναϊκού

Το να χάνει μία ομάδα ένα ματς από μία θεωρητικά κατώτερή της σε όλα τα επίπεδα δεν είναι κακό. Το να χάνει όμως με τον ίδιο τρόπο σαν και αυτό που είχε χάσει εννέα μήνες πριν από τον ίδιο αντίπαλο, ε, συνιστά ένα πρόβλημα. Ο Γιαννης Ψαράκης αναλύει τα αίτια της ήττας του Παναθηναϊκού στο Κάουνας.

Το δις εξαμαρτείν του Παναθηναϊκού
EUROKINISSI

Επί της ουσίας στο Κάουνας ο Παναθηναϊκός έχασε έναν βαθμό και τίποτα παραπάνω. Το σερί των πέντε νικών που έτρεχε διακόπηκε σε μία έδρα που εξελίσσεται σε αφιλόξενη αφού και φέτος έχασε όπως ακριβώς είχε χάσει στις 9 Μάρτη της προηγούμενης σεζόν. Πέρυσι με 64 πόντους παθητικό, φέτος με 80. Κοινός παρανομαστής; Η απουσία συγκέντρωσης στην άμυνα και ένα κάκιστο δεκάλεπτο.

Πέρυσι ήταν το 4δεκάλεπτο αυτό που είχε ανατρέψει τα πάντα. Ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί μόλις 19 πόντους σε ένα ολόκληρο ημίχρονο αλλά όταν η Ζαλγκίρις του χάλασε το μυαλό, έφαγε 30 στην τελευταία περίοδο. Φέτος; Μία από τα ίδια.

Ένα φοβερό πρώτο δεκάλεπτο αμυντικά με παθητικό μόλις 10 πόντους ακολουθήθηκε από δύο δεκάλεπτα τρικυμίας με παθητικό 21 και 33 πόντους αντίστοιχα.

Οι λόγοι; Όχι μόνο ένας. Ο βασικός ήταν η για μία ακόμη φορά στη φετινή σεζόν ανεπαρκέστατηsecondunitτης ομάδας του Πασκουάλ. Ο Λεκαβίτσιους αν και έπαιζε σε γνώριμο περιβάλλον μπλοκαρίστηκε από την άκρως επιθετική άμυνα της Ζαλγκίρις. Ο Ντένμον μπήκε για πέντε λεπτά και έμοιαζε χαμένος. Ο Όγκαστ με εξαίρεση μία πάσα «πάρε-βάλε» του Καλάθη, έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο μαζί και τον προσωπικό του αντίπαλο. Γκάμπριελ, Βουγιούκας, Παππάς εκτός κλίματος με αποτέλεσμα η καλοδουλεμένη και με ξεκάθαρους ρόλους από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη Ζαλγκίρις να βρει ρυθμό στοtransitionκαι να μαζέψει τη διαφορά.

Ο δεύτερος ήταν το ανορθόδοξο παιχνίδι των πράσινων που τελείωσαν το ματς με 31 προσπάθειες για τρίποντο και 27 για δίποντο! Ο Σίνγκλετον πάτησε το χρωματιστό μία φορά! Ο Βουγιούκας το ίδιο. Ο Γκιστ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, οπότε δίχως παιχνίδι στη ρακέτα ο Παναθηναϊκός γινόταν όσο κυλούσε το ματς ολοένα και πιο προβλέψιμος. Παράλληλα, οι παίκτες του δεν έβαλαν τα χέρια και το σώμα τους στη φωτιά. Η Ζαλγκίρις κέρδισε και μάλιστα εύκολα ένα ματς στο οποίο έκανε εννέα περισσότερα φάουλ! Είχε παίκτες για ειδικές αποστολές, για μία άμυνα, για ένα ριμπάουντ, κάτι που στον Παναθηναϊκό θεωρητικά θα έδινε ο λίγος χθες Αντετοκούνμπο αλλά και όσοι ήρθαν από τον πάγκο.

Το δις εξαμαρτείν του Παναθηναϊκού

Τρίτος και σημαντικότερος; Η κακή βραδιά του Καλάθη ο οποίος μετά από ένα μαγικό Νοέμβρη έπεσε στα πολύ ρηχά κάτι που μαρτυρά και το -14 στο σκορ στα 24,5 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

Η διαφορά λοιπόν άνοιξε στην μαύρη τρύπα της 3περιόδου όταν η Ζαλγκίρις είχε βρει πια ρυθμό και ακόμη και το μάζεμα αυτής με το «ένας εναντίον όλων» του Παππά στην 4περίοδο δεν θα μπορούσε να είναι αρκετό αφού στο σύγχρονο μπάσκετ οι πέντε κερδίζουν τον ένα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK