Τον Τζέιμς δεν τον υποτιμάς, γιατί θα σε τιμωρήσει

Στο Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός είχε τον χειρότερο φετινό Γκιστ, τον χειρότερο φετινό Ρίβερς και μέτριο τον Νικ Καλάθη. Ε και! Όταν το παιχνίδι πάει στη.. ρουλέτα και το ένας εναντίον ενός, ο Μάικ Τζέιμς είναι ασυναγώνιστος. Γι' αυτό ήρθε εξάλλου στο "τριφύλλι". Σχολιάζει ο Γιάννης Ψαράκης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
james panathinaikos EUROKINISSI

Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Κόντρα σε μία ομάδα που του θύμιζε τα παιχνίδια που δίνει με την παρέα του τα καλοκαίρια στο Όρεγκον, ο Μάικ Τζέιμς έκανε αυτό που έπρεπε και έσωσε τον Παναθηναϊκό από μία ήττα που δεν θα τον πλήγωνε τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά.

Όταν στην τελευταία επίθεση των πράσινων μετά την ασυγχώρητη γκάφα του Παππά και το τρίποντο προσπεράσματος του Μάικλ Ρολ για τη Μακάμπι, πήρε τη μπάλα στα χέρια, είμαι σίγουρος ότι πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού θυμήθηκαν τα περσινά ματς με την Εφές, τη Μακάμπι, την Ουνίξ στο ΟΑΚΑ και ακόμη περισσότεροι ήταν σίγουροι για την κατάληξη της φάσης στο ISO του Αμερικανού κόντρα σε όλη την άμυνα της Μακάμπι. Για αυτό άλλωστε τον πήρε ο Παναθηναϊκός, για φάσεις σαν και αυτή, για παιχνίδια σαν το χθεσινό.

Ναι, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε (καθόλου) καλά. Φλέρταρε με την ήττα κόντρα σε μία ομάδα που ναι μεν έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση (το τελευταίο και πιο καθοριστικό θα το παίξει την άλλη εβδομάδα στη Βιτόρια κόντρα στη Μπασκόνια), που όμως χρόνια τώρα παίζει ένα μπάσκετ που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ατομικό ταλέντο. Πότε του Τζάκσον, που στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν αόρατος, πότε του Κόουλ (ομοίως), πότε του Κέιν που χθες έλαμψε, με ολίγες πινελιές άμυνας από έναν παίκτη που είναι περίεργο πως τόσα χρόνια δεν έχει "κολλήσει" με κάποια από τις δύο ομάδες μας, τον Άλεξ Τάιους, έναν από τους καλύτερος αμυντικούς πάνω από τη στεφάνη στη διοργάνωση.

Απέναντι σε αυτή την ομάδα λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είχε τον χειρότερο φετινό Γκιστ, τον χειρότερο φετινό Ρίβερς (0/8 σουτ, 0/2 βολές, enough said που λένε και στο χωριό μου), μηδέν βοήθεια από τους παίκτες πάγκου, πλην του φιλότιμου και ουσιαστικού μέχρι λίγο πριν το φινάλε (όταν έφαγε δύο απανωτά καλάθια στην άμυνα) Βουγιούκα, και τον Καλάθη σε μία μάλλον μέτρια βραδιά μετά τα όργια εναντίον του Αστέρα. Και όμως κέρδισε! Και αυτό ήταν το σημαντικό, ότι δηλαδή πήρε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ρώσικη ρουλέτα απλά επειδή η τελευταία βολή της Μακάμπι ήταν άσφαιρη.

Και το πήρε χάρη σε έναν παίκτη που όταν μπήκε στο ματς (με το σκορ στο 18-11 υπέρ του Παναθηναϊκού) έκανε σωρεία λάθος επιλογών (από δικό του βιαστικό σουτ τριών πόντων ξεκίνησε η αντεπίθεση της Μακάμπι για το 29-22 με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ρυθμό), αλλά που όταν το ματς ειδικά στην τελευταία περίοδο πήγε στο ένας εναντίον ενός, ήταν ανίκητος σε αντίθεση με τον παρολίγον δήμιο των πράσινων Κέιν, ο οποίος μετά τα όργια της 3ης περιόδου κουράστηκε και έκανε κακές επιλογές στο φινάλε.

Πλέον, για να πάμε και στο δια ταύτα, ο Παναθηναϊκός με δεδομένο ότι στα δύο τελευταία ματς θα είναι απίθανο να μην κάνει το 2/2 (Βαλένθια εντός, Μιλάνο εκτός) ενώ αντίστοιχα η Χίμκι, δεν μπορεί, όλο και κάποιο από τα τρία ντέρμπι που της απομένουν (ΤΣΣΚΑ και Φενέρ εντός, Μπαρτσελόνα εκτός) θα χάσει, τότε η 5η θέση μοιάζει καπαρωμένη, όπως είχα προβλέψει πριν δύο εβδομάδες και οι αναμετρήσεις με τη Ρεάλ στα πλέι-οφ αναπόφευκτες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK