Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Ο Γιάννης Ψαράκης δεν βρίσκει... αγωνιστικά στοιχεία να σχολιάσει στο Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας και στέκεται στην αλλαγή "συνθημάτων" υπέρ Σφαιρόπουλου και στα πρόσωπα που έκαναν τη διαφορά στην ευρεία νίκη, όπως ο Στρέλνιεκς και φυσικά ο Μιλουτίνοφ.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Βρε τι κάνει μία νίκη στην Τουρκία επί των πρωταθλητών Ευρώπης και του Ζοτς… Από το "Μίλαν Τόμιτς, οε οε οε" πριν ακριβώς μία εβδομάδα στο "Σφαιρόπουλος, Σφαιρόπουλος"… Ναι, πρόκειται για τα ίδια άτομα με μία εβδομάδα διαφορά. Άβυσσος…

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε αναμενόμενα δίχως απώλεια την εβδομάδα της… κρίσης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, αφού αυτός ο Ερυθρός Αστέρας, μάλλον ο χειρότερος στα χρόνια της σερβικής ομάδας στα...σαλόνια της Euroleague, δεν μπορούσε, ούτε "τολμούσε" να τον κοιτάξει στα μάτια.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, η δυναμική των "ερυθρόλευκων" μετά το μεγάλο διπλό στην Πόλη την έκανε ακόμη μεγαλύτερη και η σεμνή τελετή των "μπράτε" ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο ΣΕΦ.

Αν δεν ήταν η διακοπή από τα χημικά (!!!) που έπεσαν έξω από το γήπεδο στην 3η περίοδο κι ένα ακατανόητο σύνθημα για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ (!) που ακουγόταν για 15 λεπτά στο 2ο ημίχρονο, θα είχαμε να κάνουμε με μία ιδανική βραδιά για τους "ερυθρόλευκους". Και φυσικά τους περισσότερους από αυτούς που πήγαν στο γήπεδο για να δουν τους "ερυθρόλευκους".

Ιδιαίτερη κριτική για ένα τέτοιο ματς δεν μπορεί να γίνει, οπότε θα μείνω σε κάποια μεμονωμένα στοιχεία. Όπως το γεμάτο παιχνίδι του Στρέλνιεκς, την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ ο Παπανικολάου, αλλά και την αποτελεσματικότητα του Παπαπέτρου. Κυρίως όμως την επιστροφή του Νικόλα Μιλουτίνοφ στις εμφανίσεις ουσίας με double-double από το ξεκίνημα της 4ης περιόδου.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός σε αυτή την κρίσιμη στροφή, έκανε το 2/2, πήρε τα πάνω του ψυχολογικά και αγωνιστικά ενόψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας με δύο περίεργα ματς σε Βαλένθια και Μιλάνο, όπως και συνολικά μέχρι το τέλος του χρόνου και του πρώτου γύρου έχει να παίξει 5 εκτός (Μπάμπεργκ, Εφές, Ζαλγκίρις τα άλλα τρία) και 2 πολύ δύσκολα εντός (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ) ματς.

Ε, ναι, λοιπόν, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού τα απανωτά ταξίδια, η σωματική κούραση και η άγνωστο για πόσο ακόμη απουσία του Σπανούλη θα αποτελέσουν έξτρα δοκιμασίες για τους παίκτες του Σφαιρόπουλου που ναι μεν τώρα φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο θα χρειαστούν πολλά αποθέματα ενέργειας και βοήθεια και από τον 12ο παίκτη τους για να παραμείνουν εκεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK