Τζέιμς και Πέιν αλλάζουν τα δεδομένα

Η απόκτηση μεσούσης της σεζόν του Έιντριαν Πέιν και κυρίως του Μάικ Τζέιμς αλλάζει τα δεδομένα για το ρόστερ του Παναθηναϊκού το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στην Ευρωλίγκα αλλά θα βάλει ένα πολύ μεγάλο δίλημμα στον Τσάβι Πασκουάλ. Του Γιάννη Ψαράκη.

Τζέιμς και Πέιν αλλάζουν τα δεδομένα

Το κλασσικό δημοσιογραφικό κλισέ «εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον θεωρητικά αφού μένει να το δούμε και στην πράξη.

Η απόκτηση μεσούσης της σεζόν τόσο του Έιντριαν Πέιν όσο κυρίως του Μάικ Τζέιμς αλλάζει τα δεδομένα για το ρόστερ των πράσινων το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στην Ευρωλίγκα αλλά θα βάλει ένα πολύ μεγάλο δίλημμα στον Τσάβι Πασκουάλ όταν θα κληθεί να αποφασίσει ποιοι από τους εννέα (9) ξένους που διαθέτει η ομάδα του θα μείνουν εκτός 6αδας για το πρωτάθλημα της Α1.

Στα χαρτιά αυτός που πρώτος θα μείνει εκτός Α1 δεν είναι άλλος από τον Μάρκους Ντένμον ο οποίος με εξαίρεση μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ματς έως τώρα στη σεζόν δεν έχει καταφέρει ούτε να βρει συγκεκριμένο ρόλο ούτε να σηκώσει το βάρος της φανέλας στα κρίσιμα. Για τους άλλους δύο «προς αποχώρηση» παίκτες οι υποψήφιοι είναι οι Γκάμπριελ, Λοτζέσκι και ίσως και ο Λεκάβιτσιους.

Ο Γκάμπριελ βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τον Ντένμον. Οι καλές και ουσιαστικές εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν είναι πολύ λίγες (μόλις σε δύο ματς της σεζόν, αυτά με ΠΑΟΚ και Μπασκόνια πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων) και είναι ο δεύτερος «σίγουρος» για να δώσει τη θέση του στον Πέιν.

Για τον Λοτζέσκι το θέμα του τραυματισμού του στο πέλμα μάλλον επίσπευσε την απόκτηση του Τζέιμς ώστε να αναπληρωθεί το κενό του ως ένας επιπλέον σουτέρ. Ο «Λότζο» θυμίζουμε τραυματίστηκε στο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στις 14 Γενάρη, έχει ήδη περάσει ένας μήνας από τότε και σε αντίθεση με τα όσα… διέδιδαν περί επιστροφής του, τότε, μετά από 10 μέρες, φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για να το πράξει. Προσθέστε εδώ ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς κρίνοντας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό την προηγούμενη τριετία.

Ο Λεκάβιτσιους από την άλλη από τη στιγμή που μετά την απόκτηση Τζέιμς περάσει σε ρόλο τρίτου πόιντ γκαρντ, τα λεπτά του θα μειωθούν αισθητά και είναι θέμα Πασκουάλ αν θα προτιμήσει να πάει στους τελικούς με έναν "σβούρα" στην περιφέρεια με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Τζέιμς (κοντός, γρήγορος, απρόβλεπτος) ή αν θα επιλέξει την εμπειρία και το σουτ του Λοτζέσκι.

Για τον Πέιν πάντως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό και μάλλον αυτό θα κάνει και ο Πασκουάλ ώστε να δει το πόσο γρήγορα… μαθαίνει στα νέα του καθήκοντα και δεν θα τον δηλώσει άμεσα στην Stoiximan,gr Basket League.

Για τον Τζέιμς πάλι περίοδος προσαρμογής δεν χρειάζεται. Ο Αμερικανός ξέρει τα αποδυτήρια και τον προπονητή και τον ξέρουν οι συμπαίκτες του. Θέλει να αποδείξει πολλά κυρίως στον εαυτό του αφού εδώ και δύο μήνες (από τις 13 Δεκεμβρίου 2017) έπαιξε συνολικά 38 λεπτά σε μόλις 6 αγώνες του ΝΒΑ, κοινώς έφαγε πάγκο σε Φοίνιξ και Νιου Ορλίνς και σίγουρα θέλει να δώσει… απαντήσεις και να φτιάξει ξανά το όνομά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK