Ο ΠΑΟΚ είπε αυτό που φωνάζει η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα

Ο Γιάννης Ξενάκης γράφει για τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ' αυτό που "φωνάζει" η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα. Διαβάστε ακόμη το "καθεστώς" που κουμαντάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι πρέπει να αλλάξει στη διαιτησία και για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκού στη Γερμανία! Διαβάστε το άρθρο και σχολιάστε.

Ο ΠΑΟΚ είπε αυτό που φωνάζει η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα
savvidis123.jpg

Και τώρα εμείς περιμένουμε να γίνουν ημιτελικοί Κυπέλλου. Και μετά να γίνει κι ένας τελικός Κυπέλλου, με πιθανότητες 50-50 να είναι “αιώνιος”. Το ίδιο περιμένει και η ΕΠΟ που είναι και η διοργανώτρια αρχή. Και να σπάσει ο διάολος το ποδάρι, να την πάρει την κούπα ο ΠΑΟΚ. Και να είναι υποχρεωμένος ο Σαββίδης να παραλάβει το τρόπαιο απ' αυτόν που τον αηδιάζει. Τον Σαρρή. Έ, ρε γλέντια που θα γίνουν!

"To ελέγχει ένας και λέγεται Μαρινάκης"

Η αλήθεια είναι πως μετά και τη μεταμεσονύχτια αιχμηρή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, με συγκεκριμένες κατηγορίες, το πράγμα αρχίζει και χοντραίνει επικίνδυνα. Ο ΠΑΟΚ βεβαίως δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ' αυτό που “φωνάζει” η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα. Δηλαδή όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πλην Ολυμπιακών. Υπάρχει κανένα μήνυμα στο διαδίκτυο ή καμιά κουβέντα στα ποδοσφαιρικά στέκια (καφενεία, καφετέριες κλπ), από οπαδούς του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, που να κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση απ' αυτήν του ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ είπε αυτό που φωνάζει η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα

"Το σύστημα είναι συγκεκριμένο και οι ρίζες του πολύ βαθιές. To ελέγχει ένας και λέγεται Μαρινάκης." λέει η ανακοίνωση. Αυτό ακριβώς που διαβάζουμε σε χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο από οπαδούς που οι ομάδες δεν μπορούν (όχι μόνο με δική τους ευθύνη) να σηκώσουν κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ μιλά για αηδία, για ανικανότητα και σκοπιμότητα και το κυριότερο ρίχνει τα βέλη κατά της Πολιτείας ("αγρόν αγοράζει συντηρώντας την ηθική κρίση που στο ποδόσφαιρο την βλέπουμε στην χειρότερη μορφή της") από την οποία μάλιστα προσδοκά οφέλη – απαλοιφή προστίμων και προσαυξήσεων από το πρωτογενές χρέος της ΠΑΕ.

Το "καθεστώς" που κουμαντάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο

Είναι σαφές πως όσα είπαν προσφάτως ή παλαιότερα άλλοι αντιφρονούντες και παράγοντες μη ελεγχόμενοι απ' το “σύστημα”, όπως ο Βελλής, ο Κωστούλας, ο Πανόπουλος, ο Κούγιας, ουδόλως απασχολούν το “καθεστώς” που κουμαντάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σιγά μην σκιαχτούν ο Σαρρής και ο Μώραλης επειδή τους φτύνει τις τελευταίες 15 μέρες ο Βελλής. Για τους δυο μεγαλοπαράγοντες δεν είναι τίποτα άλλο από μια βροχή διαρκείας.

Ο ΠΑΟΚ είπε αυτό που φωνάζει η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα
savvidis1.jpg MOTIONTEAM

Με το πυρ όμως που άνοιξε ο Σαββίδης το πράγμα πιθανόν να πάρει άλλες διαστάσεις. Ο ΠΑΟΚ εκπροσωπεί λαό, δεν είναι οι τρεις κι ο κούκος της (ιστορικής ποδοσφαιρικά και συμπαθέστατης κατά τάλλα) Ριζούπολης. Κι αν σε τούτο τον ανένδοτο που κήρυξε, προστεθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, δεν μπορεί να βλέπουν ατάραχοι την κατάντια (με τη σήψη και τη διαφθορά) όσοι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να αλλάξουν τα πράγματα στη διαιτησία...

Ο Σαρρής για παράδειγμα θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις απολογητικού χαρακτήρα και να δρομολογήσει διαδικασίες για να αλλάξουν πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη διαιτησία. Και κυρίως στο μείζονος σημασίας ζήτημα που αφορά στην ισονομία. Και τι μας λέει λοιπόν στην απάντηση του ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Ότι περιμένει να ακούσει “θετικές προτάσεις” για την βελτίωση του ποδοσφαίρου. Με το φτωχό μου το μυαλό έχω να πω ότι προτάσεις σ' όλα τα ποδόσφαιρα του κόσμου επεξεργάζονται οι ίδιες οι Ομοσπονδίες. Όταν βλέπουν ότι το πράγμα δεν πάει καλά, ότι βοά ο τόπος, ότι πέφτουν βροχή οι ροχάλες, ότι τα παρατράγουδα πάσης φύσεως είναι ο κανόνας, ότι διοικούν ένα σύστημα στο οποίο ΚΑΙ οι ίδιοι γνωρίζουν (διότι οι ίδιοι το συντηρούν) ποιος θα είναι ο πρωταθλητής από μήνα Αύγουστο, ε τότε ρε διάολε, κάνεις κινήσεις για να αλλάξεις την κατάσταση. Ενεργείς προς την κατεύθυνση να φτιάξεις ένα πιο ελκυστικό προϊόν, με μεγαλύτερο σασπένς, περισσότερες εναλλαγές στην κορυφή, με λιγότερη καχυποψία. Πασχίζεις για την αξιοπιστία, αυτό που λείπει από την ποδοσφαιρική μας ψωροκόσταινα. Για όλα αυτά υπεύθυνος και υπόλογος είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Και οι σύμβουλοι του. Αρκετοί εκ των οποίων αμείβονται πιο πλουσιοπάροχα κι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά αυτό είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα. Ο Σαρρής πρέπει να φτιάξει και να καταθέσει προς συζήτηση προτάσεις και όχι οι ΠΑΕ. Μέχρι να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και να προχωρήσουν με τις λιγότερο δυνατές αντιπαλότητες.

Ο ΠΑΟΚ είπε αυτό που φωνάζει η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα

Θέματα προς συζήτηση και... λύση!

Αλλά ακόμα και προτάσεις να ζητά από τους “αγανακτισμένους και αηδιασμένους” ο Σαρρής, αν δεν με απατά η μνήμη μου ένα περίγραμμα το δημοσιοποίησε προσφάτως ο ΠΑΟΚ. Ο οποίες σε γενικές γραμμές θέτει προς συζήτηση:

-Την ριζική αλλαγή στον τρόπο εκλογής του ΔΣ της ΕΠΟ

-Την εφαρμογή κανόνων από την αρχή ως το τέλος των προωταθλημάτων

-Την επαναφορά εν ενεργεία αθλητικών δικαστών στις Πειθαρχικές Επιτροπές της ΕΠΟ

-Τον εκσυγχρονισμό στη διαδικασία αδειοδοτήσεων

-Το σχηματισμό ΚΕΔ κοινής αποδοχής

-Το οικονομικό Fair Play

Εν πάση περιπτώσει οι Ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και η ΕΠΟ οφείλει να βρει λύσεις για να φτιάξει επιτέλους (όσο μπορεί να φτιάξει διότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα και λόγω νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας) αυτό το ρημάδι που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορεί, είναι σαφές πως θα το επιδιώξουν κάποιοι άλλοι στη θέση του Σαρρή και των συμβούλων του. Άλλωστε ουδείς ισόβιος και αναντικατάστατος, υπάρχουν και πιο ικανοί άνθρωποι για να τα καταφέρουν καλύτερα. Μέχρι τότε, η ΕΠΟ ως διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να εγγυηθεί ότι οι δυο ημιτελικοί Κυπέλλου θα κυλήσουν ομαλά στο Καραϊσκάκη και στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ είπε αυτό που φωνάζει η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα
tzavellas1.jpg

Μύτη δεν θα ανοίξει...

Πως; Τι είπατε; Δεν μπορεί να εγγυηθεί; Ας στείλει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να δώσουν δυο παιχνίδια επί γερμανικού εδάφους. Με γερμανική αστυνομία. Γερμανό διαιτητή. Γερμανούς φουσκωτούς – σεκιουριτάδες. Αλλά και οπαδούς των δυο ομάδων στις εξέδρες δίχως νεκρές ζώνες. Μύτη δεν θα ανοίξει...

ΥΓ: Σύμφωνοι το ποδόσφαιρο δεν είναι κατηχητικό και εκκλησία. Θα πεις και καμιά κουβέντα παραπάνω. Όμως όταν διαμορφώνεται σκηνικό πολέμου, από διεθνείς ποδοσφαιριστές σαν τον Τζαβέλλα και τον Κλάους, περιμένεις να μην ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Τόσο απλά...

Διαβάστε ακόμη:

Προσωπική επίθεση στον Σαββίδη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

"Ελέγχει το σύστημα ο Μαρινάκης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK