Έχει ανοικτό γραμμάτιο

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για την... υποχρέωση του Παναθηναϊκού να παίξει ψυχωμένα στη Μόσχα διεκδικώντας στα ίσια την πρόκριση από την ΤΣΣΚΑ, μιλάει για την δουλειά του Αργύρη Πεδουλάκη που κορυφώνεται φέτος και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι "πράσινοι" θα βρεθούν στο Final 4.

Έχει ανοικτό γραμμάτιο
INTIME SPORTS

Ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός νίκησε την Τετάρτη την ΤΣΣΚΑ και ισοφάρισε τη σειρά ένα πράγμα καταδεικνύει: ότι είναι ισότιμος διεκδικητής της πρόκρισης στο Final-4. Το έκανε τρεις στις τέσσερις φορές σε διάστημα οκτώ ημερών, μπορεί σίγουρα και τέταρτη.

Αφού έφτασαν μέχρι εδώ, κατόρθωμα που ο γράφων δεν πίστευε ότι μπορεί να πετύχουν μετά το 2-0 της Μεγάλης Εβδομάδας, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν την υποχρέωση να μην δειλιάσουν στιγμή την ύστατη ώρα. Να κάνουν την ΤΣΣΚΑ να νιώσει μειονεκτικά, να αισθανθεί ότι απειλείται με αποκλεισμό μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ήδη τρικλίζει αγωνιστικά και φάνηκε στο ΟΑΚΑ, ας ρίξουν μια και ας γκρεμίσουν το γίγαντα με τα πήλινα πόδια. Μια ομάδα που έχει δομηθεί λάθος, παρά την πληθώρα ποιοτικών μονάδων, και χάνει την ταυτότητά της επειδή λείπει ο Τεόντοσιτς.

Να τελειώσει ότι άρχισε πέρυσι

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην ίδια θέση πέρυσι, στριμώχνοντας όσο δεν πήγαινε άλλο την Μπαρτσελόνα. Δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του παρά την επική προσπάθεια και έμεινε εκτός Λονδίνου, χρωστάει κοινώς ένα απλήρωτο γραμμάτιο στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι η στιγμή να ξεχρεώσει τα οφειλόμενα, καταβάλλοντας αν χρειαστεί και τόκο, πρωί - πρωί την Παρασκευή, σε κάποια από τις ρωσικές τράπεζες.

Το πέμπτο ματς στη Μόσχα μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα το αποκορύφωμα της προσπάθειας που άρχισε το καλοκαίρι του 2012 με τον Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία και συνεχίζεται με τον πρωτάρη κόουτς αλλά μπολιασμένο με την επιτυχία Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο ένας έχτισε και έθεσε στέρεες βάσεις, αρχές στο παιχνίδι σε μια νέα εποχή, ο δεύτερος (με τη βοήθεια των συνεργατών του) σηκώνει τοίχους, μονώνει το οικοδόμημα, διαλέγει τη διαρρύθμιση.

Ένας πόντος παραπάνω

Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι πως απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός στοχεύει να σκοράρει ένα πόντο παραπάνω για να νικήσει και όχι να δεχθεί έναν πόντο λιγότερο για να μην ηττηθεί. Όλα αρχίζουν από το αμυντικό κομμάτι, την ομαδική δουλειά, το πάθος, την αυταπάρνηση, τελειώνουν όμως στην επίθεση. Έστω κι αν το παιχνίδι με τα τρίποντα γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις εμμονή, μοναδική διέξοδος. Ακόμη και τότε πάντως υπάρχει γρήγορη εκτέλεση, όχι δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να γίνει το σουτ.

Η άγνοια κινδύνου τούτη είναι ο οδηγός για το παιχνίδι της Παρασκευής. Αν η πίεση της φανέλας, της υποχρέωσης για πρόκριση που επιβάλλουν τα έξι αστέρια στο στήθος, δεν λυγίσει τους "πράσινους", όλα μπορούν να συμβούν. Ένας πόντος παραπάνω θα φτάνει πάλι...

Διαβάστε ακόμα

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-72 παρ.

Αλβέρτης: "Πάμε στη Μόσχα για πρόκριση"

Photostory: Η δραματική νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK