Non... stop

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για το ένστικτο της επιβίωσης που ενεργοποιήθηκε στον Παναθηναϊκό, οδηγώντας τον στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κρατώντας τον ζωντανό στο κόλπο της πρόκρισης.

Non... stop

Λένε ότι για να γλιτώσεις από τα νύχια μιας εξαγριωμένης αρκούδας, πρέπει να κάνεις τον ψόφιο (κοριό). Ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά... πτώμα ήταν απέναντι στο “σαρκοβόρο θηλαστικό” από τη Μόσχα. Είχε ενέργεια, έτρεξε όσο τον κρατούσαν τα πόδια του, πήδηξε στα επιθετικά ριμπάουντ (και πήρε 13 έναντι 7), άφησε ελάχιστα αμαρκάριστα σουτ στους περιφερειακούς του Μεσίνα και όταν χρειάστηκε έβγαλε περίσσια παλικαριά στο παρκέ, που έμεινε ζωντανός στη μάχη πρώτα της ισοφάρισης, το βασικό στόχο του μετά το 2-0 της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το ένστικτο επιβίωσης

Τα πράγματα μάλιστα θα ήταν αναμφίβολα πιο εύκολα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αν η ελληνική ομάδα μπορούσε να διατηρήσει πολύ περισσότερο την ισορροπία μεταξύ της αποτελεσματικής άμυνας που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα και της μυαλωμένης επίθεσης, η οποία του έλειψε μετά το 22'. Από τη στιγμή που το έκανε, σχεδόν άρτια, στο πρώτο ημίχρονο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να το πετύχει σε μεγαλύτερο εύρος και διάρκεια έτσι ώστε αυξήσει τις πιθανότητες επιστροφής στη Μόσχα. Οι οποίες πιθανότητες εξακολουθούν να μην είναι πολλές παραπάνω παρά το 2-1 της Δευτέρας, αφού ναι μεν νίκησε, αλλά το έκανε περισσότερο χάρη στο ένστικτο επιβίωσης και όχι στο μπάσκετ που έπαιξε στο δεύτερο μισό.

Non... stop
INTIME SPORTS

Απλώς οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβεβαίωσαν, με το τρόπο που αντιμετώπισαν το παιχνίδι για 20 λεπτά, τα πρώτα, ότι είναι πολύ πιο εύκολο να... εμβολίσεις την τρωτή και ευάλωτη ΤΣΣΚΑ όταν είναι ανοργάνωτη στα μετόπισθεν, όταν είναι απροετοίμαστη να δεχθεί την αντίπαλη επίθεση. Στο πέντε - πέντε βγάζει σιγουριά και φαίνεται τόσο πίσω όσο και μπροστά. Δεδομένου δε ότι οι Ρώσοι θα επιδιώξουν να τελειώσουν τη σειρά στην Αθήνα για να μην μπλέξουν σ' ένα πέμπτο ματς οριακών καταστάσεων, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να λειτουργήσει ακόμη πιο έξυπνα, να κουράσει (τον Τζάκσον, τον Χριάπα και τον Ουίμς) και να μην κουραστεί, να κάνει την ομάδα του Μεσίνα να τον κυνηγάει και -στην ιδανική περίπτωση- να μην τον φτάνει.

The... Ράιτ time

Ο Αλβέρτης και οι συνεργάτες του πιστώνονται το διευρυμένο ροτέισον (δέκα παίκτες έπαιξαν περισσότερα από δέκα λεπτά) για να πιεστούν οι Ρώσοι, την τακτική του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και το γεγονός ότι στέρεψαν από ιδέες στο δεύτερο, με αποτέλεσμα τις "τυφλές" επιθέσεις στη λήξη του χρόνου.

Non... stop
INTIME SPORTS

Γι' αυτό και ο Ράιτ των, 10 πόντων και των 8 ριμπάουντ σε 20 λεπτά, είναι απαραίτητος σε αυτήν τη σειρά κι ας “φαγωθούν” λεπτά από τον (30άρη την ίδια στιγμή) Διαμαντίδη που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να καθυστερεί τους υπολοίπους. Όλοι θα χρειαστούν πάντως, είτε λίγο είτε πολύ, αφού μόνο έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει τύχη στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Τρομερές αλλαγές στο στήσιμο δεν αναμένονται, βέβαιο είναι πάντως ότι η ΤΣΣΚΑ θα σκληρύνει κι άλλο, όπως στο δεύτερο ματς της Μόσχας, και ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και όσο πιο γρήγορος σε σκέψη, κίνηση, εκτέλεση.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ 65-59

Δ.Γιαννακόπουλος: "Διαιτητές σε εντεταλμένη υπηρεσία"

Πρώτος στις ασίστ ο Διαμαντίδης, "προσπέρασε" τον Παπαλουκά

Αλβέρτης: "Είχαμε άμυνα και πάθος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK