Ντοσεβί, προσθήκη με ελεγχόμενο ρίσκο

Ο Ματιέ Ντοσεβί προστέθηκε στη γαλλική παροικία του Ολυμπιακού και το Contra.gr αξιολογεί την περίπτωσή του. Τα επτά γκολ που πέτυχε ο Γάλλος την τελευταία διετία.

Ντοσεβί, προσθήκη με ελεγχόμενο ρίσκο

Από πέρυσι που ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Πιέρ Ισά ανέλαβαν επιτελικούς ρόλους, η πόρτα του Σαμπιονά έχει ανοίξει διάπλατα για τον Ολυμπιακό. Τελευταίο -χρονικά- απόκτημα ο Ματιέ Ντοσεβί, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός με καταγωγή από το Τόγκο που μεγάλωσε σ' ένα περιβάλλον καθαρά αθλητικό.

Ο πρώην παίκτης της Βαλενσιέν λογίζεται, σε πρώτη φάση, ως ο αντικαταστάτης του Τζόελ Κάμπελ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής/επίθεσης. Οι δυο τους βέβαια δεν μοιάζουν τόσο πολύ αγωνιστικά. Ταχύς είναι αναμφίβολα ο Ντοσεβί, αλλά δεν θα πλαγιοκοπήσει πολύ. Θα προτιμήσει να ψάξει σίγουρες κοντινές πάσες, θα αναζητήσει συνεργασίες με παίκτες που θα τον υποστηρίξουν είτε από πίσω είτε από το κέντρο, θα πάρει καλές θέσεις μέσα στην περιοχή για να σκοράρει, αν του δοθεί η ευκαιρία. Απειλεί με το δεξί, αλλά δεν βρίσκει συχνά στόχο, εξου και τα μόλις τέσσερα γκολ που πέτυχε στη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Δεν είναι ηγετική φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο. Περισσότερο αποτελεί μέλος ενός συνόλου, κάτι που ο Ολυμπιακός οφείλει να εκμεταλλευτεί, παρά επωμίζεται επιπλέον ευθύνες από εκείνες που του αναλογούν ή του έχουν ανατεθεί από τον εκάστοτε προπονητή του.

Γι' αυτό και, μολονότι στις τέσσερις σεζόν που έπαιξε στη Βαλενσιέν θεωρείτο μια χρήσιμη μονάδα, δεν ήταν όμως ποτέ αναντικατάστατο στέλεχος στη γραμμή κρούσης. Πέρυσι, σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα που στο φινάλε υποβιβάστηκε, είχε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (όπως επίσης 1 στο λιγκ καπ και 1 στο κύπελλο), αλλά μόνο στις 22 εξ αυτών ήταν στο αρχικό σχήμα των Ντανιέλ Σαντσές ή Άριελ Γιάκομπς (υπήρξε αντικατάσταση) και 15 φορές έγινε αλλαγή!

Παρόμοιος ήταν ο τρόπος χρησιμοποίησής του τις προηγούμενες χρονιές που ανήκε στην ομάδα του γαλλικού βορρά, αφού η σταθερότητα δεν χαρακτήριζε την απόδοσή του, ενώ υπήρξαν και περίοδοι με τραυματισμούς.

Συμπερασματικά ο Ματιέ Ντοσεβί, χωρίς παραστάσεις από διεθνείς αγώνες, δεν είναι ένα "γαλλικό κλειδί" που θα λύσει όλα τα προβλήματα από τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Έχει σίγουρα ισχυρό κίνητρο να διακριθεί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο, θα παλέψει πολύ για να γίνει αρεστός στον Μίτσελ και να βρει χρόνο και ρόλο, αλλά δεν θα γίνει ο παίκτης που θα "κερδίσει" την κερκίδα με τις ενέργειές του. Αν αξίζει το ρίσκο η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό, θα φανεί στο... χειροκρότημα. Ιδίως σε αυτό που θα ακουστεί μετά τ' απαιτητικά ματς στο Champions League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK