Στο χάντμπολ θα έκανε ρεκόρ

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για το ιστορικό χαμηλό του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ματς της Μόσχας και τον τρόπο που θα αυξηθούν οι λιγοστές πιθανότητες ανατροπής του σκηνικού.

Στο χάντμπολ θα έκανε ρεκόρ

Για να κερδίσεις στο μπάσκετ, έχεις την υποχρέωση να βάλεις την μπάλα στο καλάθι. Νόμος, κανόνας απαράβατος, δεν υπάρχει παραθυράκι παραβίασης, αφού με 0-0 νίκη δεν πανηγυρίζεις. Καμία εναλλακτική επιλογή δεν προσφέρεται και σε κανέναν προνομιούχο, ιδίως απέναντι σε πιο ποιοτικούς αντιπάλους. Αντιπάλους πιο δυνατούς, πιο γεμάτους σε λύσεις, που ξέρουν να εκμεταλλεύονται αντίπαλες αδυναμίες.

Με επίθεση 51 πόντων σε παιχνίδι... χάντμπολ και μόνο θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στο δεύτερο μεταξύ τους ματς. Σε αγώνα μπάσκετ κυνηγούσε το ανέφικτο.

Δεν είχε τύχη

Όπως και απεδείχθη άλλωστε περίτρανα στο παρκέ από το συντριπτικό 77-51. Παρόλο μάλιστα που μπήκαν οι βολές στο φινάλε, το ιστορικό χαμηλό δεν αποφεύχθηκε. Δηλαδή πόσες πιθανότητες συγκέντρωνε το ενδεχόμενο η ομάδα του Μεσίνα να μείνει στο -50 σ' ένα τόσο σημαντικό ματς στην έδρα της, όσο τέλεια άμυνα κι αν έπαιζαν επί 40 λεπτά (που δεν ήταν τόσα) οι παίκτες του Αλβέρτη; Καμία.

Οι "πράσινοι", από τον πρώτο του σταφ μέχρι τον τελευταίο του πάγκου, πίστεψαν ότι η συνταγή του πρώτου αγώνα θα φέρει αποτέλεσμα. Μάταια. Χωρίς παιχνίδι στη ρακέτα, 36% στα δίποντα, 20% στα τρίποντα (συνολικά τα άστοχα σουτ ήταν 40!) και δώδεκα λιγότερες ασίστ (20 έναντι 8), πόσο θα ωφελούσαν τα επτά κλεψίματα από την πίεση στην μπάλα; Όταν δεν ολοκληρώνονται δυο - τρεις σωστοί αιφνιδιασμοί για να έρθουν ξεκούραστοι πόντοι, η τύχη είναι προδιαγεγραμμένη. Κατόρθωμα, δεν αντιλέγουμε, τα 6 λάθη σε 40 λεπτά. Αλλά πώς να κάνει λάθη μια ομάδα που απλώς γύριζε την μπάλα στην περιφέρεια, ρολόι από τα παλιά, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό; Τρίποντο και ξανά τρίποντο, άστοχο!

Στον ύπνο...

Τα ερωτήματα ρητορικά για έναν Παναθηναϊκό που βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενος και ψάχνει ανάσταση μία ημέρα μετά το Πάσχα. Αφού έφτασε ως εδώ, η μοναδική λύση είναι να ρισκάρει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήδη δύο φορές με το αργό, ελεγχόμενο, μπάσκετ έκανε μια τρύπα στο νερό. Ναι έχασε στην παράταση, αλλά όταν οι Ρώσοι αντιλήφθηκαν ότι χρειάζεται να ζοριστούν για να προκριθούν απέναντι στο "τριφύλλι", ότι κινδυνεύουν, επιστράτευσαν ακόμη περισσότερη δύναμη, φτάνοντας άνετα και χωρίς αμφισβήτησης στο 2-0 πριν από το ταξίδι στην Αθήνα.

Τρέξιμο είναι ο μόνος δρόμος, το έγραφε πριν από το ματς ο Νίκος Γιαννόπουλος, κι ας χάσει. Κάτι διαφορετικό που θα αιφνιδιάσει τον Μεσίνα, θα τον πιάσει κοιμώμενο. Μόνο τότε θα έχει τύχη να επιστρέψει, κόντρα στις πιθανότητες, στη Μόσχα. Ειδάλλως θα πέσει ξανά σε Συμπληγάδες και θα συντριβεί.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 77-51

Δ.Γιαννακόπουλος: "Δύσκολη νύχτα που θα μας κάνει πιο δυνατούς"

Αρνητικά ρεκόρ στη Μόσχα

News 24/7

24MEDIA NETWORK