Ο Χιμένεθ ΠΡΕΠΕΙ να πετύχει

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν επέστρεψε στην ΑΕΚ γιατί χρωστάει κάτι στον κόσμο, ούτε γιατί... ερωτεύτηκε την Ένωση. Έχει συγκεκριμένο σκοπό και θα κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να τον πετύχει.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ximenes EUROKINISSI SPORTS

Να είσαι Ισπανός προπονητής. Σε μία εποχή που γενικότερα οι Ίβηρες τεχνικοί βρίσκονται στα... φόρτε τους και να μην έχεις ομάδα στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2013 και από τότε να έχεις ακολουθήσει ένα αποτυχημένο πέρασμα στο Κατάρ. Μην σου τύχει!

Έλα όμως που δεν έτυχε αλλά... πέτυχε στον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος αυτοπροτάθηκε δυο φορές στην Ένωση, με την τρίτη να είναι τελικά και η τυχερή. Ξαναζεσταμένο φαγητό για πολλούς; Το ίδιο ακριβώς σκέφτεται και ο Ισπανός. Για άλλο λόγο όμως.

ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Κακά τα ψέματα. Αυτή την περίοδο, υπό αυτές τις συνθήκες και αυτή τη "διάθεση" από πλευράς διοίκησης, δυο ήταν οι επιλογές. Έλληνας ή "Έλληνας". Οι άνθρωποι της ΑΕΚ πήγαν στη δεύτερη περίπτωση, ενός τεχνικού - κομάντο, δηλαδή, που έχει αρκετή δόση τρέλας μέσα του ( και για καλό και για κακό) ενώ γνωρίζει την εντός των τειχών κατάσταση.

Σίγουρα κάποιοι θα περίμεναν μία λύση από πιο πάνω ράφι, όμως μην βιαστούμε να καταδικάσουμε τον Ισπανό, ούτε την επιλογή των ανθρώπων της ΑΕΚ. Είτε από τύχη, είτε βάσει σχεδίου, ο Χιμένεθ μπορεί να αποδειχθεί... καλό λαχείο για ένα σημαντικό λόγο.

Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γυρίσει την κατάσταση και η ΑΕΚ να κλείσει τη σεζόν σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τώρα. Το έχει ξανακάνει άλλωστε με την Σαραγόσα ( άλλο που στη συνέχεια την έστειλε στο γκρεμό).

Όχι φυσικά γιατί "αγαπάει την Ένωση και τον κόσμο της", ούτε γιατί "αισθάνεται πως έχει αφήσει κάτι στη μέση" ( γραφικότητες και κλισέ που διαβάζουμε συχνά), αλλά γιατί μέσω της ΑΕΚ μπορεί να ξαναμπεί στον προπονητικό χάρτη της Ευρώπης. Είναι μία χρυσή ευκαιρία για την ΑΕΚ και τον ίδιο να επωφεληθούν από αυτό το deal. Στην τελική δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα.

Καλό είναι βέβαια να ξεκινήσει από τώρα homework για το καλοκαίρι, αφού είναι πραγματικά πολλοί και εξαιρετικοί οι προπονητές που κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι δικαιολογίες τώρα στέκουν, σε λίγους μήνες όμως όχι.

ΥΓ: Καλές οι ευθύνες στους προπονητές, αλλά μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι παίκτες. Ειδικότερα οι "ηγέτες" και "ποιοτικοί". Από αυτούς περιμένεις να πάρουν ένα ρημάδι παιχνίδι μόνοι τους ή να βγουν μπροστά και όχι να κρύβονται πίσω από το "πρόβλημα".

ΥΓ1: Καλός ο Μπάρκας, καλός και ο Κυριακίδης με τον Ντοναρούμα. Αυτός ο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης όμως είναι ένα επίπεδο πάνω. Σπουδαία μεταγραφή για τους Ακρίτες, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019, οπότε ο Χρήστος Πανόπουλος, μετά τον Λοντίγκιν, είναι πιθανό να βγάλει αρκετά χρήματα και από δεύτερο τερματοφύλακα.

ΥΓ2: Ο Ευαγγέλου, όπως και όλα τα νέα παιδιά, όσο περισσότερα παιχνίδια θα αγωνίζονται, τόσο καλύτεροι θα γίνονται. Μέχρι να χτυπήσουν το ταβάνι τους. Και ο πιτσιρικάς ακόμα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εποχή Χιμένεθ στην ΑΕΚ
Τι έλεγε στους Ισπανούς ο Χιμένεθ για την ΑΕΚ
"Πάτησε" Ελλάδα ο Χιμένεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK