ΑΕΚ, ο μεγάλος χαμένος του ντέρμπι!

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχασε την ψυχραιμία του, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θύμισε τον παλιό...κακό Χιμένεθ. Η ΑΕΚ επίσης θα πρέπει να κατασταλάξει για το τι θέλει από συγκρεκριμένους ποδοσφαιριστές, η χρονιά έτσι αλλιώς είναι χαμένη κατά 70%. Γράφει ο Γιώργος Χριστοφόρου.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο καθένας από την πλευρά του βλέπει διαφορετικά το ματς. Είσαι Παναθηναϊκός; “μπορούσαμε να το καθαρίσουμε από το πρώτο, δίκαιη η νίκη”. Είσαι ΑΕΚ; “μπορούσαμε να το γυρίσουμε στο δεύτερο, άδικη η ήττα”. Αναλόγως τι “πουλάει” η κάθε πλευρά το πλασάρει και στους πελάτες της.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να μην γίναμε σοφότεροι, αλλά σίγουρα υπάρχει ένας μεγάλος χαμένος και αυτή είναι η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έχασε σε επίπεδο πάγκου, διάθεσης και φυσικά το αποτέλεσμα, με... αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική να παίζει την 5η θέση με τον Πλατανιά στην Κρήτη!

Ο Μανόλο Χιμένεθ θύμισε τον γνωστό μας Χιμένεθ. Έναν προπονητή που χάνει την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια του αγώνα (πόσες φορές το έχει κάνει στο παρελθόν;), μπερδεύει την ομάδα του, ακόμα κι όταν αυτή ξαναβρεί το δρόμο της, με αποτέλεσμα να την βγάλει εκτός ρυθμού.

Επίσης σε ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε πως κάποιοι έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών (Γιόχανσον, Βράνιες, Γκάλο, Αϊντάρεβιτς ακόμα και τον Μπάρκα), ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά και έχουν αδικήσει άλλους (Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες) με περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Έτσι, όταν το αποτέλεσμα, κυρίως απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους, είναι καλό, έρχεται η αποθέωση. Όταν το αποτέλεσμα στραβώσει στα... τάρταρα. Ας κατασταλάξουν πρώτα οι “ειδικοί” σε μία άποψη και μετά την μοιράζονται με τον κόσμο, που λογικά μπερδεύεται και παρασύρεται.

Έχω ξαναγράψει πως για ομάδες πρωταθλητισμού όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός η χρονιά είναι 70% χαμένη. Μένει ένα 30% του κυπέλλου, οπότε αναγκαστικά κάποιος θα συμπληρώσει το 100% στο τέλος. Ό,τι γίνεται από εδώ και πέρα "γράφει" στο χιόνι. Οι παίκτες-ηγέτες-χαλκέντεροι-μάγοι-κομπιούτερ-κίλερ θα κριθούν την ερχόμενη σεζόν. Τότε που όλοι θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία. Τότε που θα χρειάζεται να δείξουν τα... καρύδια τους από την αρχή και όχι όταν όλα έχουν κριθεί.

Τώρα όλοι παίζουν απλά για τη... χαρά του αθλήματος.

ΥΓ: Τη νέα σεζόν η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Μπακασέτα. Για να αποφασίσει βέβαια τι θα κάνει με τον Μπακασέτα, πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει και με τον προπονητή. Γιατί αν έρθει άλλος τεχνικός, θα έχει και άλλο πλάνο/απαιτήσεις. Είναι κρίμα γιατί έχει ταλέντο, αλλά δεν ταιριάζει σε αυτή την ΑΕΚ που έχει ήδη τρεις παίκτες στη θέση του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK