Ελλάδα: Άμυνα και επίθεση για σεμινάριο

Ο Γιώργος Καλαΐτζής σχολιάζει στο Contra.gr τη μεγάλη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Αργεντινή τονίζοντας πως με αυτή την τακτική σε άμυνα και την επίθεση, έχει το διαβατήριο για πιο μακρινά ταξίδια.

Ελλάδα: Άμυνα και επίθεση για σεμινάριο
INTIME SPORTS

Κι άλλη νίκη. Σημαντική. Βαθμολογικά σιγουρα για τα σενάρια της επόμενης μέρας. Ψυχολογικά εξίσου σημαντική για την επόμενη μερα.Η Αργεντινή οπως την περιμέναμε. Μαχητική. Οχι οπως παλιά αλλα εκπέμπει σεβασμό ακομα. Τη σεβάστηκαμε και την κερδίσαμε. Σε όλα τα σημεία.

Είχαμε πιο σωστή τακτική αμυντικά. Και εξηγούμε:

- Ο Σκόλα σκόραρε στην αρχή αλλά μόνο αυτός. Και όχι εύκολα. Με το δικό του σουτ από τα 3-4μ. από το οποίο δεν μπορείς να χάσεις. Τουλάχιστον χθες.

- Είχαμε σαφή προσανατολισμό να οδηγούμε τον Καμπάτσο όποιος τον μάρκαρε στο αριστερό του χέρι (αδύναμο) είτε έπαιζε pick & roll είτε 1vs1.

- Είχαμε αποφασίσει να σπρώχνουμε τα γκαρντ της Αργεντινής προς την τελική γραμμή όταν αυτά βρισκόντουσαν κοντά στις πλαϊνές γραμμές του γηπέδου.

- κάναμε αλλαγές σε όλα τα σκριν όταν το χρονόμετρο έδειχνε 8" ανεξαρτήτου υψομετρικής διαφοράς των παικτών

- Στα pick & roll του Πριτζιόνι η βοήθεια μας δεν ήταν δυναμική μιας και του αρέσει πιο πολύ να δημιουργεί παρά να τελειώνει ο ίδιος τη φάση με σουτ μετά από ντρίπλα.

Είχαμε πιο σωστή τακτική και επιθετικά. Και εξηγούμε:

- Όποτε ο Πρίντεζης είχε στην πλάτη του τον Νοτσιόνι είτε από αιφνιδιασμό πρωτεύον ή δευτερεύον είτε από κατάσταση high-low ή σετ παιχνίδι του δίναμε την μπάλα, χωρίς να έρχεται βοήθεια από συμπαίκτη του , και έκανε πάρτι

- Σε όλα τα δικά μας pick & roll περνούσαν από κάτω δίνοντας μας τα σουτ τα οποία τα πήραμε και τα βάλαμε.

- Κρατήσαμε το παιχνίδι με ακόμα ένα σκριν στη μπάλα(repick) στον έλεγχο μας και επιλέξαμε αν θα τελειώσουμε με lay up ή με σουτ από τα 5μ. μιας και ο χώρος ήταν τεράστιος.

- Χωρίς να μας κάνουνε παγίδα στο low post τροφοδοτήσαμε Μπουρούση-Βουγιούκα οι οποίοι σκόραραν σημαντικά καλάθια

- Τρέξαμε σε σημεία του παιχνιδιού που υπό άλλες εποχές και συνθήκες θα κρατούσα με τη μπάλα για ένα ακόμα σκριν στη μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο μας έφυγε η πίεση του "τί κάνουμε τώρα" και έγινε "άλλη μια άμυνα για να πάρουμε το ματς"

Η ομάδας μας μέχρι και χθες μας δήλωνε την ταυτότητά της. Τώρα ξέρουμε ότι έχει και διαβατήριο για πιο μακρινά ταξίδια.

Διαβάστε ακόμη

Παντελής Βλαχόπουλος: Ο νόμος του Μπουρούση: Τον Σκόλα-σε και κέρδισε

Τάσος Μαγουλάς: Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Γιάννης Ζωιτός: Κάθε δικαίωμα να μιλάμε...

Νίκος Γιαννόπουλος: Στο τρένο της Μαδρίτης με το χαμόγελο στα χείλη

Τα ζευγάρια στη φάση των 16, Κυριακή στις 19:00 το Ελλάδα-Σερβία

Ελλάδα - Αργεντινή 79-71 (VIDEO)

Ο καβγάς μετά το εκπληκτικό τρίποντο του Ζήση (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK