Πού μπορεί να φτάσει η Εθνική Ελλάδας

Ο Γιώργος Καλαΐτζής για τις ελπίδες και τις προσδοκίες του για την νέα Εθνική του Φώτη Κατσικάρη που ρίχνεται στη "μάχη" το Σάββατο. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, της Στεφανέλ, του Άρη και του Παναθηναϊκού θα είναι ένας εκ των αρθρογράφων του Contra.gr την περίοδο του Μουντομπάσκετ, σχολιάζοντας τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας.

Πού μπορεί να φτάσει η Εθνική Ελλάδας

Η ερώτηση είναι "πού μπορεί να φτάσει η Εθνική";. Κλασική σε κάποιον άνθρωπο του μπάσκετ, για να δεις αν έχει σχηματίσει την ίδια άποψη με σένα ή όχι. Για να δεις αν οι μπασκετικές απόψεις που έχεις, συμβαδίζουν με κάποιον που έχει ασχοληθεί με την πορτοκαλί μπάλα.

Ελπίδες έχουμε όλοι για το μέλλον της ομάδας. Άλλοι πιο πολλές και άλλοι πιο λίγες, ανάλογα με το χαρακτήρα μας και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις στη ζωή μας. Εγώ ελπίδες έχω λίγες. Δεν είναι κακό αυτό. Έτσι λειτουργώ.

Προσδοκίες όμως έχω πολλές. Μου τις δημιούργησε η ομάδα. Μου τις καλλιέργησε ο τρόπος που αγωνίστηκε στα φιλικά. Μου τις αύξησαν οι δηλώσεις των προπονητών και των παικτών καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών. Προσδοκίες για κάτι καλό. Για ένα καλό αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω αν θα πάρουμε μετάλλιο ή αν θα μπούμε στην οκτάδα, αλλά ξέρω ότι θα παλέψουμε για να το πετύχουμε. Βλέπεις παίκτες συνειδητοποιημένους και συγκεντρωμένους. Με διάθεση να πασάρουν και να μαρκάρουν. Αν θα σκοράρουν κιόλας δε φοβάμαι τίποτα. Το αποτέλεσμα θα είναι καλο.

Ο προπονητής τους λέει την αλήθεια. Αυτό είναι το μυστικό. Ξέρει τι να περιμένει από τον καθένα και πως θα το πάρει -χρησιμοποιήσει.

Τους σέβεται σαν συνεργάτες του. Η εικόνα δείχνει ότι αυτό είναι αμοιβαίο. Η διοίκηση στηρίζει. Και το έδειξε από την πρώτη στιγμή αφήνοντας τον κόουτς να επιλέξει κάθε συνεργάτη του. Έκανε το αυτονόητο και το σωστό ταυτόχρονα.

Το Σάββατο θα γραφτεί ο πρόλογος από ένα το βιβλίο που λέγεται "Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ισπανίας,2014".

Ας ευχηθούμε να γίνει μπεστ σέλερ, άσχετα αν θα μας αρέσει ο επίλογος ή όχι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK