Δεν είναι λύση οι καυγάδες

Ο Γιώργος Συρίγος γράφει για τον αντίκτυπο που είχε στον κόσμο η ενέργεια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και εξηγεί γιατί δεν είναι λύση η ευκολία της ρεβανσιστικής επιλογής.

Δεν είναι λύση οι καυγάδες

Ομολογώ ότι πάγωσα όταν είδα το μέχρι τώρα αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Contra.gr (συμφωνείτε ή όχι με την ενέργεια) σχετικά με το θέμα Σχορτσανίτη. Πίστευα ότι στην χειρότερη περίπτωση θα προέκυπτε ένα 60-40 υπέρ της απόπειρας αυτοδικίας του σέντερ φορ της Μακάμπι και τελικά βρέθηκα μπροστά σε ένα ηχηρό 80-20.

Σίγουρα είναι άλλο να πατάς ένα κουμπί στο διαδίκτυο, ψηφίζοντας «ναι» ή «όχι» και άλλο να βρεθείς στη θέση του Σόφο.

Η ευκολία του ρεβανσισμού

Η ευκολία της ρεβανσιστικής επιλογής στην πρώτη περίπτωση είναι προφανής. Απ’ την άλλη, φαίνεται ότι τα νεύρα, με όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, είναι τεντωμένα και μαζί το ζωνάρι απλωμένο για καυγά. Δεν είναι αυτή η λύση. Σίγουρα όχι στον αθλητισμό…

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι Αμερικάνοι αλλά και οι (πατέρες των ομαδικών σπορ, τουλάχιστον για τον δυτικό κόσμο) Άγγλοι, ενστερνιζόμενοι όπως είναι λογικό το σκληρό αγγλοσαξονικό δόγμα: αν στο παιχνίδι καταργηθούν ή αλλοιωθούν οι κανόνες, αυτομάτως παύει να υφίσταται το ίδιο το παιχνίδι.

Δεν είναι λύση οι καυγάδες

Ο Σοφοκλής είχε 1000+1 λόγους να θέλει να απαντήσει στον ταραχοποιό της εξέδρας που τον έβαλε, επειδή έτσι γούσταρε, στο στόχαστρο, όμως αυτά τα φαινόμενα, τουλάχιστον μέσα σε ένα γήπεδο, πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά. Αν η συνείδηση μας γίνει ελαστική, ακολουθεί ο νόμος της ζούγκλας.

"Malice at the Palace"

Πριν από 10 χρόνια, στο Ντιτρόιτ, συνέβη το περιβόητο “ Malice at the Palace”. Η συμπλοκή ανάμεσα σε παίκτες των Ιντιάνα Πέισερς και οπαδούς (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι στην Αμερική) των Ντιτρόιτ Πίστονς, που κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό στις εξέδρες και οριστική διακοπή του αγώνα. Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν «δρακόντειες», προς πάσα κατεύθυνση.

Για να μην παρεξηγηθούμε: αυτά που έγιναν στη σύρραξη του Ντιτρόιτ δεν έχουν καμία σχέση, σε οξύτητα και βαρύτητα, με τα γεγονότα του Ισραήλ. Ο Σόφο, ανέβηκε στην εξέδρα, αλλά δεν χτύπησε, όπως τουλάχιστον φαίνεται στο βίντεο, τον εκτός ελέγχου υβριστή του. Και αυτό δημιουργεί μια σημαντική απόσταση ανάμεσα στην τιμωρία των 86 παιχνιδιών που επιβλήθηκε στον αρχηγό των ψευτοπαλληκαράδων των Πέισερς, Ρον Αρτέστ και σε αυτή που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στην περίπτωση του Σοφοκλή.

Διαβάστε ακόμη:

Η βία του Σχορτσανίτη και η βία των φιλάθλων

Προσωρινός αποκλεισμός στον Σχορτσανίτη

Νέο video για Σχορτσανίτη

Σχορτσανίτης: "Μου είπε ότι θα βιάσει τα παιδιά μου"

Ζητούν απέλαση του Σχορτσιανίτη

Επιτέθηκε σε οπαδούς ο Σχορτσανίτης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK