Δύσκολα θα μιλάμε την Πέμπτη μόνο για μπάσκετ...

Ο Γιώργος Συρίγος γράφει για τον φίλο του Ολυμπιακό που τον βοήθησε να βάλει τον τέταρτο τελικό σε μια σειρά και αναρωτιέται αν το πρωί της Πέμπτης θα μιλάμε μόνο για μπάσκετ.

Δύσκολα θα μιλάμε την Πέμπτη μόνο για μπάσκετ...

Χτυπάει το τηλέφωνο χθες κατά τις 11 το βράδυ και βλέπω στην οθόνη το νούμερο ενός καλού φίλου, "βαμμένου" Ολυμπιακού. "Την πατήσαμε", λέω από μέσα μου. "Έχει δει τις δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα και των αδελφών Αγγελόπουλου και ποιος τον ακούει τώρα…"

"Γιώργο, πρόσεξέ με δυο λεπτά γιατί πάω να τρελαθώ. Η διαιτησία δεν ήταν καλή και αυτός ο Παναγιώτου στο πρώτο ημίχρονο με έβγαλε απ’ τα ρούχα μου. Ειδικά στις τρεις βολές που έδωσε στον Περπέρογλου, δεν γίνεται να έχει δει φάουλ, ήταν στο ένα μέτρο. Μέχρι εκεί όμως. Στο τέλος, έχει ένα δίκιο ο Μπαρτζώκας, αφού μας έφαγαν τον μισό απ’ τον χρόνο που απέμενε μέχρι να σφυρίξουν το φάουλ, όμως στις βολές πήγε ο Λάσμε, όχι ο Διαμαντίδης. Και να σου πω και κάτι άλλο; Η ομάδα δεν βλεπόταν, αλλά υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία. Με αυτή την ψυχολογία θα πάμε στο ΟΑΚΑ;"

Δύσκολα θα μιλάμε την Πέμπτη μόνο για μπάσκετ...

Ξεκίνησα να του πω ότι υπάρχει χρόνος για να ανασυνταχθεί ο Ολυμπιακός, αλλά δεν με άφησε να τελειώσω. "Φίλε, ξέρεις ότι δεν γουστάρω τον Βασιλακόπουλο και τους παρατρεχάμενούς του. Η διαιτησία στο παρελθόν μας έχει κάνει χοντρά χουνέρια. Η Εθνική όμως δεν είναι παιχνίδι. Με Κατσικάρη προπονητή και τους τρεις απ’ το ΝΒΑ, αυτή η ομάδα είναι για μετάλλιο. Τι θέλουμε; Να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας;"

Δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ και το γύρισα στην πλάκα. "Σημειώνω αυτή την ημέρα γιατί είναι σημαδιακή. Υπερίσχυσε μέσα σου ο πραγματικός φίλος του μπάσκετ και όχι ο φίλαθλος του Ολυμπιακού". Δεν του άρεσε. Θα ήταν άδικο να τον κουρδίσω κι άλλο. "Μην το παίρνεις στραβά. Δεν είναι εύκολο όταν μιλάμε για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να δεις τα πράγματα ωμά, αφήνοντας στην άκρη και τα όποια απωθημένα κουβαλάς τόσα χρόνια".

Μόλις κλείσαμε το τηλέφωνο, ήταν ακόμα πιο εύκολο να βάλω τα του τέταρτου τελικού σε μια σειρά. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε γιατί γνώριζε εξ αρχής πως για να καλύψει το δεδομένο αγωνιστικό χάντικαπ, έπρεπε να παρουσιαστεί στο 110% πνευματικά. Είναι προς τιμή του Αλβέρτη που μίλησε πρώτα απ’ όλα για την στήριξη των φιλάθλων, αλλά την πραγματική δουλειά την έκαναν εκείνος και οι συνεργάτες του. Οι τεράστιες αγωνιστικές αδυναμίες "σκεπάστηκαν" απ’ το πάθος και την φλόγα. Όσο για τον Ολυμπιακό, όταν κατάλαβε ότι απέναντί του δεν είχε ένα πτώμα, αλλά ένα πληγωμένο θηρίο, ήταν μάλλον αργά.

Τώρα πολλοί θα πουν, όπως ακριβώς είχε συμβεί και μετά το 1-2 της περασμένης Πέμπτης, ότι όλα τελείωσαν. Μέγα λάθος. Ο Ολυμπιακός έχει την προσωπικότητα για να ξεπεράσει το χθεσινό σοκ και να παρουσιάσει στο ΟΑΚΑ μια εικόνα ανάλογη με εκείνη του τρίτου τελικού.

Θα μιλάμε όμως την Πέμπτη το πρωί μονάχα για μπάσκετ; Μακάρι να διαψευστώ, αλλά οι πιθανότητες είναι περιορισμένες…

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-67

Αγγελόπουλοι: "Κανένας παίκτης στην Εθνική. Αρρωστος Παναθηναϊκός ο Βασιλακόπουλος"

Τι ποινή προβλέπεται για άρνηση στην Εθνική ομάδα

Αυτά γράφει το φύλλο αγώνα

Η αρθρογραφία του ντέρμπι

Σταύρος Καραΐνδρος: Winners και losers

Γιάννης Ζωιτός: Μα δεν τελειώσαμε (σε όλα τα επίπεδα)

Νίκος Γιαννόπουλος: Διαμαντίδης μέχρι τελικώς πτώσεως!

Τάσος Μαγουλάς: Ο Διαμαντίδης νίκησε τον Σπανούλη

Σπύρος Καβαλιεράτος: Ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK