Δωρεάν anger management από τους Φιλιππινέζους

Ο Γιώργος Συρίγος γράφει για τη δοκιμασία που πέρασε η Εθνική κόντρα στα δρεπανηφόρα των Φιλιππίνων και σημειώνει πως ό,τι κι αν δοκιμάσουν ο Μπαρέα και οι υπόλοιποι "κληρονόμοι" του Πικουλίν Ορτίθ και του Ραμόν Ρίβας, είναι βέβαιο ότι μπροστά σε αυτά που έκαναν οι Φιλιππινέζοι, θα μοιάζουν με χάδια.

Δωρεάν anger management από τους Φιλιππινέζους
INTIME SPORTS

Δεν γίνεται να παίξεις μπάσκετ απέναντι σε κινούμενα δρεπανηφόρα. Έχεις όμως να μάθεις πολλά απέναντι τους. Να προσπαθείς να αποφύγεις τα τάκλιν, τις γονατιές και τις αγκωνιές και την ίδια ώρα να επιχειρείς να βάλεις την μπάλα στο καλάθι. Να συγκρατείς τα νεύρα σου, γνωρίζοντας ότι αν οι καμικάζι που έχεις απέναντί σου αντιληφθούν ότι είσαι έτοιμος να χάσεις την ψυχραιμία σου, θα σου επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Πέρασε το τεστ

Ομάδες όπως οι Φιλιππίνες προσφέρονται για δωρεάν anger management. Περνάς το τεστ και αυτομάτως ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σε αγγίξει οτιδήποτε δοκιμάσει ο επόμενος εκκολαπτόμενος μπασκετικός προβοκάτορας που θα βρεθεί απέναντί σου. Οι φυσιοθεραπευτές και οι μασέρ είναι βέβαιο ότι είχαν μπόλικη παραπανίσια δουλειά χθες το βράδυ, όμως απ’ την στιγμή που δεν χτύπησε κανείς απ’ τους διεθνείς μας σοβαρά, χαλάλι οι υπερωρίες. Κάπως έτσι χαλυβδώνονται οι ομάδες και μαθαίνουν να λειτουργούν στα όριά τους.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, όλα όσα αντιμετώπισε χθες το βράδυ η Εθνική, στο δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να της συμβεί την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Απόψε αντίπαλός μας είναι το Πουέρτο Ρίκο. Ομάδα με σήμα κατατεθέν την ενέργεια και τον δυναμισμό. Ότι κι αν δοκιμάσουν ο Μπαρέα και οι υπόλοιποι «κληρονόμοι» του Πικουλίν Ορτίθ και του Ραμόν Ρίβας, είναι βέβαιο ότι μπροστά σε αυτά που έκαναν οι Φιλιππινέζοι, θα μοιάζουν με χάδια.

Τους έβαλε στη θέση τους

Η Εθνική χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες του χθεσινού παιχνιδιού (7 λάθη στα πρώτα 8 λεπτά), όμως βρέθηκε γρήγορα στην θέση του οδηγού και έμεινε εκεί μέχρι το φινάλε. Χωρίς να αγχωθεί, δίχως να καρδιοχτυπήσει. Μόλις η διαφορά έπεσε στους οκτώ και οι Φιλιππινέζοι άρχισαν να πιστεύουν ότι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να σκαρώσουν ένα κόλπο σαν αυτό της πρεμιέρας απέναντι στην Κροατία, η Εθνική τους έβαλε αμέσως στη θέση τους. Κι όταν κατάλαβαν ότι το πουλάκι είχε πλέον πετάξει οριστικά, ο Τενόριο δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Δίπλωσε τον Παπανικολάου στα δύο με μια μπουνιά, βγάζοντας τον Κατσικάρη και τους παίκτες του απ’ τα ρούχα τους. Δεν είναι κακό να φεύγεις απ’ το παρκέ τσαντισμένος αλλά νικητής.

Διαβάστε ακόμη:

Φιλιππίνες - Ελλάδα 70-82

Ρεκόρ πόντων ο Πρίντεζης

Κατσικάρης: "Συγχαίρω τους παίκτες μου γιατί έμειναν συγκεντρωμένοι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK