Αυτά τα ματς ήταν που του έβγαζαν την… ψυχή!

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Βέροια επιβεβαίωσε το... δόγμα Ουζουνίδη. Μία ομάδα δηλαδή που από το πρώτο κιόλας λεπτό, κόντρα στους "μικρούς", θα δείχνει ποιος είναι το "αφεντικό" στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κώστας Γουλής αναλύει.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
berg xatziogiovanis EUROKINISSI SPORTS

Ακόμη ένα «εύκολο» βράδυ για τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» που από τις αρχές Φεβρουαρίου και μετά ζει την δική του επιθετική «άνοιξη». Με τον Μάρκους Μπεργκ να παραμένειonfire, συνεχίζοντας το σερί που έχει αρχίσει να «χτίζει» μέσα στο 2017, με τις επιθετικές «σταθερές» του ( Εμποκού, Βιγιαφάνιες στις πτέρυγες, Μπεργκ, Κλωναρίδης στην κορυφή) να βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο τις συνεργασίες τους, με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών ( 16 αυτή τη φορά) στα τελευταία 8 παιχνίδια του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και με διάθεση να «πνίγει» τον αντίπαλο απ’ το πρώτο λεπτό.

Δεν έκανε καμιά… ποδοσφαιρική «επανάσταση» ο Παναθηναϊκός με το «χορταστικό» 5-0 επί της Βέροιας, που μετά το δεύτερο γκολ παρέδωσε… ψυχή στο γήπεδο. Το λογικό και αυτονόητο έκανε, ειδικά μέσα στο «σπίτι» του και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε ή μάλλον τον… σταμάτησε η διαιτητική τριάδα την περασμένη εβδομάδα στην Ξάνθη.

Μισό λεπτό όμως… Εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Αυτά τα ματς, με ομάδες που έρχονταν με φουλ αμυντική φιλοσοφία και διάθεση, ήταν που έβγαζαν την… ψυχή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Εκεί που οι ευκαιρίες «χτίζονταν» με πολύ κόπο και ιδρώτα και αν δεν έμπαινε νωρίς ένα γκολ, στη συνέχεια το ματς γινόταν «χτικιό» και ψυχοβγαλτικό.

Όλα αυτά τα «ωραία» ποδοσφαιρικά που έχει αρχίσει να καταθέτει ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, φέρνουν στο μυαλό, κάτι που είχε πει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην επίσημη παρουσίασή του, στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη. Στις «προγραμματικές» δηλώσεις του, για το πώς θέλει να είναι (μετά από λίγο καιρό) ο δικός του Παναθηναϊκός.

Ο 48χρονος τεχνικός είχε τονίσει τότε πως πρέπει η ομάδα του να αρχίσει να γίνεται πολύ πιο πιεστική, να έχει αυτή περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, να δείχνει απ’ την αρχή πως είναι η «μεγάλη ομάδα» μέσα στο γήπεδο. Να το μεταδίδει αυτό στον αντίπαλό του απ’ το πρώτο λεπτό. Και είναι αλήθεια πως όλο αυτό το βλέπουμε πλέον ολοένα και πιο έντονα στα τελευταία παιχνίδια των «πράσινων». Εντός κι εκτός.

Βεβαίως ούτε υπερομάδα έγινε ο Παναθηναϊκός, ούτε έχει ανάγκη από «υπερβολικές» προσεγγίσεις. Το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, είναι ηρεμία και να παραμείνει προσηλωμένος στη δουλειά που γίνεται εδώ και τρεις μήνες στο «Γ. Καλαφάτης». Και να συνεχίσουν οι Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης να «αποκρούουν» απ’ την καθημερινότητα της ομάδας, όλα τα υπόλοιπα προβλήματά της.

Οσο το κάνουν αυτό, ο Παναθηναϊκός θα γίνεται ολοένα και καλύτερος μέσα στο γήπεδο και θα είναι φουλ ανταγωνιστικός στον μήνα των «ντέρμπι» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο που ξεκινάει απ’ την επόμενη εβδομάδα στο «Καυτανζόγλειο».

Υ.Γ.: Πολύ σωστή η αντίδραση του Ουζουνίδη να επιμείνει απ’ τον πάγκο στην εκτέλεση του 2πέναλτι απ’ τον Μπεργκ. Ο Σουηδός είναι ο «εκτελεστής» που έχει οριστεί απ’ το τεχνικό τιμ και αυτός εκτελεί τα πέναλτι. Και το πλάνο θα πρέπει να τηρείται ακόμη και στα πιο απλά πράγματα. Επίσης, ο Βιγιαφάνιες θα πρέπει να μάθει να «ελέγχει» τα συναισθήματά του και να μην αντιδράει σαν παιδί γυμνασίου. Ηταν πολύ λάθος η εικόνα να τον… τραβάει ο Ζέκα για να πανηγυρίσει με την υπόλοιπη ομάδα κι ο ίδιος να βγάζει «στραβωμένο» μορφασμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK