Η "νέμεσις" θα χτυπήσει την πόρτα του Αλαφούζου...

Ο Κώστας Γουλής αφήνει στην άκρη τη δίκαιη κι άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του -παρατημένου στη μοίρα του- Παναθηναϊκού, υπενθυμίζει στον "εξαφανισμένο" Αλαφούζο τη… συμπαντική νομοτέλεια της αγαπημένης του λέξης απ' την αρχαιότητα κι αναφέρεται (και) στην κίνηση Θεοδωρόπουλου.

Η "νέμεσις" θα χτυπήσει την πόρτα του Αλαφούζου...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "εξαφανισμένος" μεγαλομέτοχος και "Νέρωνας" του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, ήταν εκείνος που -ως λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού- έβαλε (και) στην αθλητική ζωή της χώρας μας τη λέξη "νέμεσις", θέλοντας να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της αθλητικής δικαιοσύνης και όλο το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήταν η εποχή της απόλυτης μάχης εναντίον του παρασκηνίου που είχε "χτυπήσει" πολλάκις και ποικιλοτρόπως τον Παναθηναϊκό και ο Αλαφούζος είχε "προαναγγείλει" πως κάποια στιγμή θα ερχόταν η "Θεία Δίκη".

Και ύστερα; Ύστερα δεν ήρθαν οι... μέλισσες, αλλά η επιλογή του "εξαφανισμένου" μεγαλομετόχου να σβήσει απ' το λεξικό του τη λέξη "ντροπή" και να γράψει δίπλα της μία άλλη "βαριά" λέξη. Τη λέξη "προδοσία"!

Γιατί όλο αυτό που έκανε τους τελευταίους μήνες ήταν απόλυτα "προδοτικό". Μία "προδοσία" πρώτα απ' όλα προς τον ίδιο του τον εαυτό και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος επί 4,5 χρόνια, κατά του παρασκηνίου κι όλου εκείνου του συστήματος που "πολέμησε" μέχρις εσχάτων τον Παναθηναϊκό.

Πριν από λίγους μήνες, επειδή έτσι το "πρόσταξαν" τα επιχειρηματικά συμφέροντά του και ο "εναγκαλισμός" του με συγκεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής του τόπου, ο "εξαφανισμένος" μεγαλομέτοχος, πέρασε στην άλλη πλευρά. Και οι "πρώην εχθροί" έγιναν πλέον "φίλοι".

Γιατί έτσι αποφασίστηκε σ' εκείνη τη μεγάλη συνάντηση των "δυνατών" επιχειρηματιών, στην οποία χαράχθηκε η κοινή γραμμή τους, χωρίς να υπολογίζουν τίποτε άλλο, πέραν αυτής... Κι έφτασε στο σημείο ο Αλαφούζος, ακόμη και να (επιχειρήσει να) χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό για πολιτικο-κομματικούς σκοπούς, με εκείνη τη "μνημειώδη" διαρροή μετά το ματς με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο τη 2η αγωνιστική. Λες και δεν είχε άλλα μιντιακά μέσα για να επιχειρήσει να περάσει ότι "γραμμή" ήθελε, όπως και κάνει καθημερινά. Λες και ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ηλίθιος...

"ΠΡΟΔΟΣΙΑ" ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Η "προδοσία" του "εξαφανισμένου" μεγαλομετόχου και "Νέρωνα" του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και με την απόφασή του να σηκωθεί και να φύγει, ρίχνοντας ένα άνευ προηγουμένου "κανόνι" εκείνο το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου. Ένα "κανόνι" που άφησε το σύλλογο στο έλεος του Θεού και των εχθρών του. Η "προδοσία" του ακουμπάει επίσης και σ' εκείνες τις φρούδες υποσχέσεις, που έδινε ένα ολόκληρο καλοκαίρι στον Μαρίνο Ουζουνίδη, για "κανονικότητα" στις πληρωμές και σ' όλο το οικονομικό "πακέτο" του Παναθηναϊκού, διότι δεν ήθελε καν να σκεφτεί την ιδέα πως θα έχανε το τελευταίο του "αλεξικέραυνο".

Η "προδοσία" του "εξαφανισμένου" Γιάννη Αλαφούζου ακουμπάει πλέον σε κάθε κύτταρο ολόκληρου του Παναθηναϊκού οργανισμού, των δεκάδων οφειλών και των προσφυγών/καταγγελιών που έχουν φέρει το σύλλογο στο χείλος της καταστροφής και της διάλυσης. Λες και όλες αυτές οι υπογραφές σε διακανονισμούς, συμβόλαια κ.ο.κ. δεν έχουν πάνω τη δική του υπογραφή. Τη δική του και των διοικήσεών του απ' το 2012 κι έπειτα.

Η "προδοσία" του "εξαφανισμένου" Γιάννη Αλαφούζου, ήταν εκείνη που οδήγησε σ' αυτή την αγωνιστική "σήψη" και εγκατάλειψη, αυτό το... κάτι σαν ομάδα με πράσινες φανέλες που παρουσιάστηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ναι, να μιλήσουμε και για μπάλα ρε παιδιά, αλλά για... ποια μπάλα; Για ποια κανονικότητα ομάδας, για ποιον Παναθηναϊκό;

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο γήπεδο ένα αγωνιστικό "κουφάρι", νίκησε πανεύκολα και του έκανε... πλάκα απ' την αρχή ως το τέλος. Νέτα, σκέτα...

Μα το (πολύ) χειρότερο δεν είναι μόνο η ήττα ή η νέα τραγική εμφάνιση των "πράσινων", ούτε καν το γεγονός πως οι μισοί και πλέον παίκτες μοιάζουν σαν να το έχουν... παρατήσει. Το χειρότερο όλων, είναι το τι ακολουθεί από τούδε και στο εξής. Αυτή η απόλυτη αβεβαιότητα και η πορεία προς το γκρεμό, δίχως φρένα. Κι αυτό είναι (άλλο ένα) επίτευγμα του Αλαφούζου!

ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ... ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΥΣ

Κι ακόμη και τώρα, ορισμένοι από το περίφημο, στενό περιβάλλον του "εξαφανισμένου" μεγαλομετόχου, έχουν τα... μούτρα να λένε λόγια δεξιά κι αριστερά για τον Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του και να λειτουργούν μέσα από τις "σκιές". Να διαβάλουν, να προσβάλουν, να ταπεινώνουν δεξιά κι αριστερά τον άνθρωπο που έμεινε εκεί για να προσπαθήσει να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό, αυτόν που άφησαν ρημαγμένο ο Αλαφούζος και το "επιτελείο" του.

Μα πόσο ανόητοι είστε; Πόσο ανόητοι (μην γράψουμε τίποτα πιο "βαρύ") και "ανθρωπάκια". Αυτοί ήσασταν μία ζωή. "Ανθρωπάκια", που ζούσατε μόνο και μόνο για να δημιουργείτε "αναμπουμπούλες" και να "βυζαντινισμούς".

Ξαναλέω, ο κόσμος του Παναθηναϊκού, ΟΛΟΣ ο κόσμος του Παναθηναϊκού μόνο ηλίθιος δεν είναι. Και παρά τις προσπάθειές σας να δείξετε με το δάκτυλο ως "ένοχο" τον Ουζουνίδη κι όσους έμειναν στην ομάδα να παλεύουν κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις δικές σας ευθύνες και τις ευθύνες του "αφεντικού" σας, σας έχουν καταλάβει πλέον όλοι. Και ο Ουζουνίδης ΔΕΝ θα σας κάνει το... χατίρι να πει "αϊ σιχτίρ" σ' όλη αυτή την αρρωστημένη κατάσταση…

Η... ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ

Επιστρέφοντας στον "εξαφανισμένο" μεγαλομέτοχο, να του ξαναθυμίσουμε λίγο αυτό που γράφαμε πιο πάνω για τη "Νέμεσιν". Και να του... φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη για τη συμπαντική νομοτέλεια, του όλου "συμπλέγματος": Ύβρις-Άτη-Νέμεσις-Τίσις. Σας θυμίζει κάτι κύριε Αλαφούζε;

Ως βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων, όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο - απρόσεκτο - αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες, τους νόμους του Κράτους και κυρίως στους θεούς -συμπεριφορά η οποία αντανακλούσε πάνω στους άλλους ανθρώπους- θεωρείτο ότι διέπραττε "ύβριν". Δηλαδή παρουσίαζε συμπεριφορά, με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και την οργή τους.

Οι δε αρχαίοι πίστευαν πως μια "ύβρις" συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την "άτην", δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου.

Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη ανοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε τη "νέμεσιν", την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών. Κι όλο αυτό επέφερε εντέλει την "τίσιν", δηλαδή την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.

Κοντολογίς, η "ύβρις" που διέπραξε κατά του Παναθηναϊκού ο "εξαφανισμένος" μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, νομοτελειακά, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα φέρει κάποια στιγμή τη "νέμεσιν" και την "τίσιν" και στη δική του πόρτα. Και ποιος ξέρει; Μπορεί η "νέμεσις" να έχει... άρωμα από "παραδείσια έγγραφα".

Αφήστε δε, που κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα έρθει στο φως κι όλο αυτό το "θολό" τοπίο γύρω απ' την κυπριακή off shore "Sortivo International Lmd", στην οποία είχε καταθέσει εξ αρχής το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ΠΑΕ ο Αλαφούζος. Κι από εκεί πιθανότατα να γίνουμε "σοφότεροι". Για πολλά...

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Κλείνοντας, μία κουβέντα για το πολύ σοβαρό θέμα που βγήκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (11/12) σχετικά με την κίνηση που ετοιμάζει ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ιδιοκτήτης της "Chipita", μήπως κι "ανασάνει" οικονομικά ο σύλλογος. Κι αν μη τι άλλο, με τον Παναθηναϊκό εγκαταλελειμμένο στο έλεος των χρεών, ήταν ίσως η μοναδική αισιόδοξη είδηση που ακούστηκε τους τελευταίους τρεις μήνες.

O κ. Θεοδωρόπουλος, που προσέφερε σταθερά τα τελευταία 5 χρόνια σημαντικά ποσά (500.000 ευρώ και άνω ανά έτος) ως οικονομική ενίσχυση στην ΠΑΕ, χωρίς να επιδιώκει προβολή ή διαφήμιση, έχει ενεργοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες ετοιμάζοντας ένα πλάνο, για να βοηθηθεί ο Παναθηναϊκός οικονομικά και ν' αντέξει τους επόμενους κρίσιμους μήνες, στους οποίους οι υποχρεώσεις και οι άμεσες οφειλές του είναι δεκάδες.

Σ' αυτή την προσπάθεια έχει επικοινωνήσει με αρκετούς επιχειρηματίες, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό (με τη βοήθεια και του κόσμου) που θα επιτρέψει στο "τριφύλλι" να σταθεί όρθιο και να μην καταρρεύσει ως το καλοκαίρι. Επ' αυτού μάλιστα προετοιμάζει και μία συνάντηση με παλαίμαχους άσους της ομάδας τη Δευτέρα, στην οποία θα ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του και το πλάνο του.

Ίσως αυτό να είχε κι αυτό στην άκρη του μυαλού του και ο Ουζουνίδης, όταν σε μια αποστροφή του λόγου του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως "ο Παναθηναϊκός θα βρει την άκρη και οικονομικά και αγωνιστικά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK