Κι αυτό "σύμπτωση", κ. Θόδωρε!

Η νέα διαιτησία-καμικάζι, τα συνεχόμενα "SMS" απ’ τη Νιόν, ο Βίκτορ Ιμπάρμπο που… ντύθηκε Μάρκους Μπεργκ κι ένα "πράσινο" σώμα γεμάτο… πληγές για τα ματς που έρχονται. Ο Κώστας Γουλής αναλύει τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (20/10) στη Λιέγη.

Κι αυτό "σύμπτωση", κ. Θόδωρε!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πως το λέει το άσμα; "Σ’ έστησαν σε μια γωνιά…".Λογικά θα τα… ακούσω τώρα που εμπλέκω ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι με το υπέροχο τραγούδι "Η αλάνα" που ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας πριν τρεις δεκαετίες. Και το οποίο γράφτηκε για τον Αριστείδη Παγκρατίδη, τον υποτιθέμενο δράκο του Σέιχ Σου που τελικά τον σκοτώσανε άδικα όπως λένε...Να με συγχωρείτε όμως, αλλά δεν μπορούσα να βρω καλύτερο στίχο, να ταιριάζει με την περίπτωση της Λιέγης. Επίσης, είχα γράψει μετά το Βίγο, πως δεν θα χρησιμοποιήσω ξανά πρώτο ενικό. Να με συγχωρείτε και πάλι…

Ο Παναθηναϊκός έχασε στη Λιέγη την ευκαιρία να ξαναμπεί για τα καλά (γιατί ακόμη είναι, έστω και με αμυδρές ελπίδες) στο κόλπο της πρόκρισης. Για την ακρίβεια δεν την έχασε, του τη στέρησαν! Ακόμη ένας διαιτητής-καμικάζι, ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι και ο β’ βοηθός γραμμήςΚρζιστόφ Γιακούμπικ, που… ανακάλυψαν πέναλτι στο 45λεπτό του αγώνα με τη Σταντάρ λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα νίκης με 2-0, απ’ τα απίθανα γκολ του Βίκτορ Ιμπάρμπο.

"ΒΟΥΤΗΧΤΗΣ" ΣΑ

Ο δε Ορλάντο Σα, που προφανώς μικρός του άρεσε να βλέπει βίντεο με τα Θεοφάνεια και την εύρεση του Σταυρού στη θάλασσα, είπε να δοκιμάσει και τις δικές του ικανότητες στις… βουτιές μέσα στην περιοχή, όταν τον ακούμπησε ο Κουτρουμπής. Και πήρε αυτό που ήθελε απ’ τον Στεφάνσκι και τον βοηθό γραμμής. Μια υπόδειξη που θα… ζήλευαν πολλοί συνάδερφοι του Πολωνού ρέφερι που διέπρεψαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι " συμπτώσεις" που καταγράψαμε στις 9 Οκτωβρίου, μετά το Βίγο επαναλήφθηκαν και στη Λιέγη. Σύμπτωση κι αυτό κύριε Θόδωρε; Α, σύμπτωση… Κατά το "…πρόβλημα ε; Α, πρόβλημα;" που έλεγε κάποτε ο αείμνηστος Κώστας Τσάκωνας στην ταινία "Φθηνά τσιγάρα" σ’ ένα απ’ τους πιο δυνατούς διαλόγους, που κατέληγε στο "ξέσπασμά" του…

ΜΠΑΝΚΙ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΣΚΙ

Στο Βίγο ο Ιταλός Λούκα Μπάνκι έκανε… γαργάρα το πέναλτι μαρς του Καμπράλ στον Ιμπάρμπο στο 54’ (με το ματς στο 0-0 και τον Παναθηναϊκό να κάνειεξαιρετικό παιχνίδι) και μαζί "κατάπιε" και την αποβολή του στόπερ της ισπανικής ομάδας. Στη Λιέγη μια… βουτιά, στέρησε απ’ τους "πράσινους", των χιλίων μυρίων προβλημάτων, ένα διπλό που άξιζαν με βάσει την εξαιρετική τους εικόνα και το πλάνο τους στο α’ ημίχρονο.

Χαμένοι βαθμοί που δικαιούταν ο Παναθηναϊκός , κι αν τους κατακτούσε υπό… νορμάλ διαιτητικές συνθήκες και συμπεριφορές, σήμερα θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα, για το αν μπορεί ή όχι να προκριθεί στους "32" τουEuropaLeague. Τα "μηνύματα" πλέον απ’ τη Νιόν και τα διαιτητικά "SMS" είναι… ξεκάθαρα.Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν απλές… συμπτώσεις!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός, έχοντας χάσει τον Μπεργκ λίγες ώρες πριν το ματς, νικημένο απ’ την ίωση και τον πυρετό, με τον Κουτρουμπή να παίζει εμπύρετος κι αυτός, με τον Ιμπάρμπο ανέτοιμο και με μόλις δύο προπονήσεις, με τον Ιβανόφ να κάνει ένεση στο γόνατο πριν το ματς για να παίξει, με τον Σαμπά να… κλατάρει με τράβηγμα στο ημίχρονο (ένιωσε ενοχλήσεις απ’ την προθέρμανση) βγήκε στο γήπεδο για να παίξει τα… ρέστα του.

Και τα κατάφερε περίφημα στο α’ ημίχρονο, έχοντας εγκλωβίσει απόλυτα τη Σταντάρ με τη στρατηγική του και με τα δύο καταπληκτικά γκολ του Ιμπάρμπο. Μέχρι που ανέλαβε… δράση ο κ. Στεφάνσκι για να (υπο)γράψει κι αυτός τη δική του «ιστορία» στο ματς και σε μια νέα «κλοπή» σε βάρος του Παναθηναϊκού.

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ "ΖΗΜΙΕΣ"

Στο β’ ημίχρονο, οι "πράσινοι" (με τον Στραματσόνι που αποβλήθηκε για τις διαμαρτυρίες του) στην κερκίδα, βγήκαν για να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους. Εμειναν ωστόσο, από δυνάμεις κι απ’ την έλλειψη επιλογών απ’ τον πάγκο, την ώρα μάλιστα που και ο μαραθωνοδρόμος Ζέκα, "κλάταρε" και έφυγε απ’ το ματς με βαριά θλάση στο δικέφαλο, που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή (και) στο ντέρμπι της 6Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Ενός κακού μύρια έπονται… Κιο Παναθηναϊκός επιστρέφει στη "βάση" του με μόλις 1 βαθμό στο σακούλι, αλλά και γεμάτος "πληγές", τις οποίες πρέπει να επουλώσει γρήγορα, γιατί ακολουθεί "ζόρικο" ματς τη Δευτέρα (24/10) στη Βέροια και ένα δεύτερο ματς με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο στις 3 Νοεμβρίου, όπου θα κληθεί να παίξει το τελευταίο του ευρωπαϊκό… χαρτί, χωρίς τους τιμωρημένους Γουακάσο, Βιγιαφάνιες και Ζέκα.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΛΑΘΟΣ

Για το τέλος, κάτι μικρό κι αγωνιστικό. Διότι το 2-2 το 82’ απ’ τον Μπελφοντίλ θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί: α) Αν ένας «πράσινος» έκανε αυτό που έπρεπε κι απομάκρυνε… διακριτικά τους δύο παίκτες της Σταντάρ που είχαν "εισχωρήσει" στο τείχος για να το "ανοίξουν" στην εκτέλεση του φάουλ.

Όπως κι εντέλει έγινε, β) Αν ο Στιλ είχε καλύτερη αντίδραση. Ναι, αιφνιδιάστηκε γιατί είδε τη μπάλα να έχει περάσει… ξαφνικά μέσα απ’ το τείχος, ερχόμενη με… χίλια πάνω του. Σε τέτοιες φάσεις όμως φαίνεται ο πολύ καλός τερματοφύλακας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΑΤΑΡΑ! Ρέφερι και... Στιλ στέρησαν το διπλό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK