Ο Κύζας "έδειξε" τη "νέα εποχή!"

Ο Δραμινός που «ντύθηκε»… Παπουτσέλης του 2017, για να καταδείξει με τον πλέον «επιστημονικό» τρόπο την… επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Μαρίνος Ουζουνίδης και ο μοναδικός δρόμος του ΠΑΟ. Ο Κώστας Γουλής γράφει γι’ αυτά που έρχονται…

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Καλωσορίσαμε πλέον όλοι μας κι επίσημα τη «νέα εποχή» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με έναν τρόπο βίαιο κι αποκρουστικό, όπως κάναμε τότε, εκεί στα τελειώματα του ’96, όταν ο Στράτος Παπουτσέλης «έδειξε» με ένα ιστορικό σφύριγμα -1,5 μέτρο έξω απ’ την περιοχή- τα νέα «κόζια». Το βράδυ της 27ης Απριλίου 2017, ο Γιώργος Κύζας, το τελευταίο «καϊνάρι» που έβγαλε η διαιτησία της ποδοσφαιρομάνας Δράμας (μην ξεχνάμε τον… χιλιοτραγουδισμένο Ευθυμιάδη), «υπέγραψε» τη μετάβαση της επόμενης μέρας!

Συγκλονιστικής, χειρουργικής ακρίβειας σφυρίγματα, μια διαιτησία του «…δεν βλέπω αυτά που δεν… πρέπει να δω. Διότι η εποχή άλλαξε κι εγώ πρέπει να είμαι “εκεί”, για να μην χάσω το εθνόσημό μου κλπ., κλπ.».

Κι επειδή δεν είμαι βεβαίως ηλίθιος (συγχωρείστε μου τον πρώτο ενικό, τέτοια βραδιά), οφείλω να παραδεχθώ ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε πλέον και τα κάνει. Διότι είναι ο νόμος του ισχυρού. Πάντα ήταν, πάντα θα είναι… Κι ο Παναθηναϊκός έχει πάψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει το λόγο που πρέπει να έχει στα κέντρα των αποφάσεων. Και η σημερινή διοίκησή του ΔΕΝ έχει καμία απολύτως δύναμη τουλάχιστον να τον «προστατέψει» εκεί που πρέπει. Σκληρή αλήθεια, αλλά… αλήθεια…

Φταίει μόνο ο Κύζας γι’ αυτό που είδαμε στον δεύτερο ημιτελικό; Φταίει, για το πώς εφαρμόστηκαν και ΔΕΝ εφαρμόστηκαν με τον ίδιο τρόπο οι κανονισμοί. Δεν ήταν μια και δυο οι «πιστολιές». Ηταν σερί… Ηταν η διαιτησία που έδειχνε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ΔΕΝ πρέπει να περάσει ο Παναθηναϊκός. Ηταν το ανύπαρκτο φάουλ του Μολέδο στον Πρίγιοβιτς που ξεκινάει το 1-0.

Ηταν η κλωτσιά που έφαγε ο Μπεργκ από τον Βαρέλα μέσα στην περιοχή στο 17’, αλλά Κύζας και β’ πρόσθετος (ο Σπυρόπουλος) έκλεισαν τα μάτια. Ηταν οι συνεχόμενες χαρισμένες κάρτες σε Ουάρντα, Μάτος. Ηταν η ανατροπή στον Κλωναρίδη στο 29’ από τον Κάμπος. Ηταν η αποβολή… φάντασμα της όπερας στον Χουλτ στο 70’.

Ηταν η συνολική στάση του Κύζα, που έδειχνε πως αφού πέρασε… αναίμακτα το πρώτο εξαιρετικό ημίχρονο του Παναθηναϊκού, είχε έρθει η ώρα να ρίξει ο ίδιος το τελειωτικό του «χτύπημα» στο ματς.

Φταίει βεβαίως και ο Παναθηναϊκός. Διότι δεν «τελείωσε» το ματς όταν έπρεπε. Κι ας είχε απέναντί του όλη αυτή την αντιμετώπιση απ’ τον Δραμινό. Και το πλήρωσε ακόμη πιο σκληρά, διότι πλέον τα πράγματα ΔΕΝ θα μπορούσαν να είναι «ίδια» στο δεύτερο ημίχρονο. Απλά τα πράγματα…

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ με αφορμή το αποψινό, θα λένε «…ναι μωρέ, ξεχνάτε τον Σπάθα, τον ένα τον άλλο» και «…ήρθε η ώρα να πέσει το κράτος της Αθήνας». Συγχαρητήρια… «Επεσε». Απολαύστε λοιπόν το «ρόλο» που οι ίδιοι αποδοκιμάζατε όλα αυτά τα χρόνια. Ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε ποτέ, γιατί δεν επεδίωξε ποτέ (ακόμη κι όταν είχε θεωρητικά τη «δύναμη» και πολύ πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις) να μπει σ’ αυτό το «ρόλο».

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Ο Παναθηναϊκός, το θέλουν, δεν το θέλουν ορισμένοι, θα πρεσβεύει το ήθος και τα balls που έβγαλε μετά το τέλος του αγώνα πρώτα απ’ όλα ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Μαρίνος Ουζουνίδης κι ακολούθως ο Μάρκους Μπεργκ. Θα μιλάει μόνο για ποδόσφαιρο, γιατί αυτό θέλει να παίζει. Οι υπόλοιποι ας παίζουν τη δική τους «μπάλα» κι ας αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους, για το ποιος θα επικρατήσει στην καρέκλα του ισχυρού.

Η χρονιά για το «τριφύλλι» πρέπει να τελειώσει με το κεφάλι ψηλά και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες «απαντήσεις» στα πλέι-οφ και μετά να ξεκινήσει ένα χτίσιμο, βασισμένο σε απόλυτη ποδοσφαιρική λογική. Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη στη συνέντευξη Τύπου, δείχνουν ένα δρόμο για την επόμενη «πράσινη» μέρα. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι από αύριο όλοι μέσα στο σύλλογο να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις ώστε να δυναμώσουμε αγωνιστικά. Γιατί στο άλλο κομμάτι, οι αντίπαλοι μας είναι πιο ισχυροί». Οποιος έχει τα κότσια τον ακολουθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK