Οι μ@...ίες πληρώνονται ακριβά!

Η "killing" νοοτροπία της εκκίνησης της σεζόν που έχει πάει… περίπατο, η πνευματική "χαλάρωση", τα "ξεφουσκώματα", οι πραγματικές ευθύνες του Στραματσόνι και οι λύσεις που οφείλει να βρει ο Ιταλός. Το Contra.gr αναλύει την "πράσινη" γκέλα της… 10ετίας στη Βέροια!

Οι μ@...ίες πληρώνονται ακριβά!

Ένα απ' τα πιο παλιά και all time classic συνθήματα της "πράσινης" κερκίδας έλεγε "φέρτε μας τον ψυχίατρο, να δούμε τι θα γίνει, να τον τρελάνουμε κι αυτόν...". Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ωστόσο, με αυτά που κάνουν (και δεν κάνουν) στο γήπεδο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπου να 'ναι θα τρελαθούν και οι... τρελοί (που λέει και το άσμα) και θα "θησαυρίσουν" οι ψυχολόγοι!

Να με συγχωρείτε πολύ, αλλά το ματς της Δευτέρας (24/10) με τη Βέροια ήταν η τρανή απόδειξη της λαϊκότατης ρήσης, πως οι μ@...ίες σ’ αυτή τη ζωή πάντα "πληρώνονται" ακριβά! Να έχεις κάνει σαν ομάδα το καλύτερο εφετινό σου ημίχρονο, να έχεις μετατρέψει τον αντίπαλό σου με... κομπάρσο στον αγώνα, να παίρνεις προβάδισμα στο 13', να έχεις χάσει πέντε (πέντε, όχι μία και δύο!) ευκαιρίες - φωτιά για να βάλεις δεύτερο γκολ και να "καθαρίσεις" το ματς και στο τέλος να ΜΗΝ ΝΙΚΑΣ, ε, συγνώμη, αλλά θέλει τρομακτική... προσπάθεια.

Αυτό που έκαναν οι "πράσινοι" στη Βέροια είναι για τα ποδοσφαιρικά "X-files". Είναι ποδοσφαιρική "αυτοκτονία", επιπολαιότητα και γκέλα απ' τις λίγες, το να μην "τελειώνεις" αγώνες σαν κι αυτόν. Να μπαίνεις με "χίλια" μέσα στο γήπεδο, να έχεις "χαζέψει" τον αντίπαλο κι αντί να σημειώσεις ένα δεύτερο γκολ και να πας για... καφέ στο β' ημίχρονο, να χάνεις στο τέλος τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου σαν ομάδα...

Η ισοπαλία αυτή δεν είναι σαν ήττα, όπως τόνισε ο Στραματσόνι μετά το ματς. "Πληγώνει" πολύ περισσότερο από μία ήττα, γιατί είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Είναι η μπλαζέ νοοτροπία (ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ) στα τελειώματα των φάσεων και ο "εφησυχασμός" ότι :"ΟΚ μωρέ αυτούς τους "έχω". Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά κι αν δεν κοιταχθεί πολύς κόσμος στον καθρέπτη του ΑΜΕΣΑ, ακόμη μια χρονιά θα πάει στον βρόντο. Και ειδικά φέτος, με αυτούς τους παίκτες και με αυτό το υλικό, το να μην παίρνεις ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΣ, είναι για βιβλίο!

ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΝ... ΜΟΥΤΣΙ!

Κράζουν πολλοί απ' το βράδυ της Δευτέρας τον Στραματσόνι. Οκέι, μαζί τους... Σ’ ένα τέτοιο ματς δεν είναι δυνατόν να μην έχει ευθύνη (και) ο προπονητής! Στο συγκεκριμένο όμως παιχνίδι τι δεν έκανε ο Ιταλός για να φάει ΟΛΗ τη λέζα; Να μπει και να το βάλει αυτός μπροστά απ’ τον (απίθανο χθες) Τζόναθαν Λόπεθ; Να μπει λοιπόν ο "Στράμα" την άλλη φορά ή καλύτερα, να ξαναβγάλει δελτίο στον βοηθό του (και τεράστιο γκολτζή των ιταλικών γηπέδων) Ρομπέρτο Μούτσι, μπας και βρει έτσι τη λύση…

Άλλα είναι τα "θέματα" στα οποία πρέπει να ασχοληθεί και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να βρει τις λύσεις και τις απαντήσεις ο Στραματσόνι. Το πρώτο είναι "γιατί;" χαλάρωσε η "killing and winning" νοοτροπία που είχε η ομάδα του στην εκκίνηση της σεζόν στην Ευρώπη; "Ψήλωσαν" ορισμένοι απότομα μετά την καλή αρχή; Ένιωσαν ότι τους "παίρνει" να είναι πιο χαλαροί και πως "έλα μωρέ και να μην κερδίσουμε δεν χάθηκε κι ο κόσμος";

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ…

Ό,τι κι αν συμβαίνει απ’ τα δύο είναι ώρα να καταλάβουν κάποιοι ότι στον Παναθηναϊκό που θέλει να διεκδικήσει τον εφετινό τίτλο και να είναι ανταγωνιστικός ως το φινάλε, αυτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ! Κι από σήμερα θα το κατανοήσουν άπαντες στο "Γ. Καλαφάτης". Ήδη το χθεσινό… aftergame ξέσπασμα του Στραματσόνι στα αποδυτήρια, έστειλε μηνύματα προς όλους! Και θα ακολουθήσουν και "μέτρα" (αγωνιστικά και μην) και πρόστιμα, για να σφίξουν τα λουριά όσο είναι καιρός.

Κι όποιος δεν μπορεί, δεν "νιώθει" ή δεν… θέλει, σπίτι του…

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Το δεύτερο που καλείται να ΛΥΣΕΙ ο Ιταλός είναι τα "γιατί;" της αγωνιστικής καθίζησης του Παναθηναϊκού στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων του. Είναι (μόνο) θέμα έλλειψης φυσικής κατάστασης; Είναι θέμα διαχείρισης δυνάμεων; Η αλήθεια είναι πως πρέπει να ανέβει η ένταση των προπονήσεων, για να αυξήσει ο Παναθηναϊκό το δείκτη των δυνάμεών του.

Αλλά πολύ περισσότερο, ειδικά σ’ αυτή τη χρονική περίοδο, όπου τα ματς είναι σερί κι ανά τρεις μέρες, απαιτείται πολύ καλύτερη διαχείριση (πνευματική κι αγωνιστική) των δυνάμεων του κάθε ποδοσφαιριστή. Το να μπαίνεις με τα… μπούνια, να τα δίνεις όλα και να "σκας" στο τελευταίο 20λεπτο είναι στρατηγική με τεράστιο ρίσκο.

"ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ" ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ

Στο συγκεκριμένο ματς πάντως, το "ξεφούσκωμα" των "πράσινων" στο τελευταίο 20λεπτο δεν είχε να κάνει με θέμα δυνάμεων. Ξαναλέω, στο συγκεκριμένο. Ήταν περισσότερο "πνευματική" η οπισθοχώρηση, καθώς κυριάρχησε το ένστικτο της "αυτοσυντήρησης" στους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το 70'.

Σε μια λογική του "απ’ τη στιγμή που δεν έβαλα νωρίτερα το 2-0, ας καβαντζωθώ λιγάκι προς τα πίσω". Μάταια ο Στραματσόνι να φωνάζει απ’ τον πάγκο, απ’ το 60 και μετά βγείτε μπροστά, ψάξτε το δεύτερο γκολ". Γι' αυτό ακριβώς σήκωσε και τον Ρινάλντι στο 86' για αλλαγή, για να "ξυπνήσει" τη διάθεση της ομάδας του και να την ξανατραβήξει μπροστά. Δεν πρόλαβε όμως. Τον... πρόλαβε ο Μπαλάφας και το κακό είχε ήδη γίνει.

ΩΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 1-1

Κλείνοντας ένα-δυο πραγματάκια για τις δύο μεγάλες φάσεις του αγώνα. Στο 53' μετά τη γκέλα του Στιλ (πόσες ακόμα, πόσες ειλικρινά απ’ τον Αγγλο "ασθενή";) και το σουτ του Βίτι, η μπάλα σταματάει στον ΩΜΟ του Κουτρουμπή. Στον ΩΜΟ! Όποιος θέλει να κάνει τα… παιχνίδια του, την πολιτική και την προπαγάνδα του, ας λέει τα δικά του, μπας και το πιστέψει. Κι όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε…

Αν ήταν χέρι -που θα σήμαινε πέναλτι και αποβολή- ειλικρινά δεν θα τραβούσα το παραμικρό ζόρι να το γράψω. Το συγκεκριμένο σουτ όμως σταμάτησε στον ΩΜΟ του Κουτρουμπή. Μην το κουράζουμε γιατί και η προπαγάνδα έχει τα όριά της. Και γίνεται ακόμη ευκολότερη, όταν κι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός δίνει δικαιώματα με τις αγωνιστικές ανοησίες του.

Όπως επίσης, επειδή γράφτηκε και ειπώθηκε και αυτό, δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ του Βίτι στο γκολ του Μπαλάφα. Ο παίκτης της Βέροιας είναι μπροστά απ’ τον Στιλ, επηρεάζει τη φάση αφού πηδάει ξαφνικά πάνω απ' την μπάλα, έχοντας κλείσει το οπτικό πεδίο του Αγγλου γκολκίπερ, αλλά οφσάιντ δεν είναι. Καλύπτεται (οριακά, αλλά καλύπτεται) απ’ τον Μολέδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Αλαφούζος δεν λυπάται τα λεφτά που βάζει;
Ξέσπασμα Μπεργκ: "Δεν πάει άλλο"!
Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Βέροια

News 24/7

24MEDIA NETWORK