King Marcus και οι μεταγραφές που έρχονται

Η καθοριστική συμβολή του Μαρίνου Ουζουνίδη και του Μάρκους Μπεργκ στο 2-1 επί του Πλατανιά, η δεμένη απ’ όλες τις πλευρές υπόθεση του Ιμπάρμπο και η ενίσχυση με κοινοτικό επιθετικό και τον επιτελικό μέσο του Πανιωνίου, Μασούντ. Ο Κώστας Γουλής αναλύει την πράσινη συνέχεια…

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
berg EUROKINISSI SPORTS

Μπορεί να μην… λέει και πολλά στους περισσότερους η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά το βράδυ της Πέμπτης (19/1), ωστόσο βάλτε κάτω τα δεδομένα. Πρώτον, εδώ και εβδομάδες οι «πράσινοι» παίζουν στα όριά τους με 12-13 παίκτες μάξιμουμ, με ένα σκασμό απουσίες και με έναν μεταγραφικό σχεδιασμό που στο πρώτο μισό του Γενάρη ήταν «εγκλωβισμένος» στην υπόθεση του Ιμπάρμπο. Δεύτερον, η ψυχολογία όλης της ομάδας, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί, εξακολουθεί να είναι τραυματισμένη και τέτοιες νίκες δίνουν «ανάσες» και ηθικό, για να βελτιωθεί αγωνιστικά η εικόνα της ομάδας στη συνέχεια. Τρίτον, μην ξεχνάμε ότι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να αρχίσει να «χτίζει» από τώρα για του χρόνου και μόνο με νίκες θα μπορέσει να «κερδίσει» και τον κόσμο του, που μοιραία (και απολύτως λογικά) του έχει γυρίσει την πλάτη.

Το ματς με τον Πλατανιά το πήραν δύο άνθρωποι. Πρώτον ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που «διαβάζοντας» την κόπωση της ομάδας του, επέλεξε να αλλάξει για πρώτη φορά την πεπατημένη του και να πάει σε ένα πολύ πιο «ασφαλές» 4-3-3, προκειμένου να ανταπεξέλθει στη «γεμάτη» μεσαία γραμμή της χανιώτικης ομάδας που ήταν σε πολύ καλό φεγγάρι. Τακτικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό, όλα όσα ήθελε ο προπονητής τους μέσα στο γήπεδο. Κι αν δεν υπήρχε αυτή η στιγμιαία αδράνεια απ’ τον Χουλτ στην (υπέροχη σε σύλληψη και εκτέλεση) φάση του 2-1, το παιχνίδι θα κατέληγε πολύ πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό.

Δεύτερον, μετά από καιρό «μίλησε» σε ματς των «πράσινων» ο «βασιλιάς» τους. ΟkingMarcusΜπεργκ, καθάρισε τον αγώνα με την κλάση του στη φάση του δεύτερου γκολ, κυνήγησε λυσσασμένα όλες τις μπάλες μέχρι το τέλος και ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να έρθει μια υπερπολύτιμη νίκη. Τον έχει (τεράστια) ανάγκη αυτόν τον Μπεργκ ο Παναθηναϊκός και ήρθε η ώρα να «ξυπνήσει» κι ο ίδιος απ’ τον αγωνιστικό «λήθαργό» του.

Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Πάμε τώρα και στα του Ιμπάρμπο. Καλώς τον κι ας μας… άργησε μετά από 22 μέρες! Ο Κολομβιανός θυμήθηκε να γυρίσει την Πέμπτη στην Ελλάδα (μαζί με τον ατζέντη του Ρικάρντο Καλέρι) έπειτα από τόσες μέρες «κοπάνας», όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει πλέον κανένα… μέλλον στον Παναθηναϊκό! Από την Τρίτη (17/1), με το που συμπληρώθηκαν 20 μέρες αδικαιολόγητης απουσίας του Κολομβιανού απ’ τις υποχρεώσεις της ομάδας, οι «πράσινοι» προχώρησαν σε καταγγελία της σύμβασής τους με την 26χρονο επιθετικό στα διεθνή (FIFA) και τα εγχώρια (ΕΠΟ-Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών) αρμόδια όργανα.

Τι σημαίνει αυτό; Βασικά σημαίνει πως ο Ιμπάρμπο παύει πλέον να έχει οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τον Παναθηναϊκό. Κι ας πήγε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κορωπί για να προπονηθεί (!), αλλά ενημερώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει κι αποχώρησε… ατάκτως.

Πλέον η λύση θα δοθεί δικαστικώς απ’ τα αρμόδια όργανα τα οποία και θα επιδικάσουν την καταγγελία απ’ τον Παναθηναϊκό. Και το πιο πιθανό είναι ότι θα δικαιώσουν τους «πράσινους», λύοντας το συμβόλαιο και τον δανεισμό του παίκτη, που θα επιστρέψει στην Κάλιαρι. Χρονικά η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη και ίσως πάρει κάποιες εβδομάδες. Η ουσία όμως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός με την κίνηση που έκανε (μαζί με μια σειρά ακόμη ενεργειών) έκανε τρομακτικά την πίεσή του προς την πλευρά του Ιμπάρμπο για να ψάξει λύση παρέα με την Κάλιαρι. Και πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι.

Είτε θα βρει λύση με την ομάδα του και θα καταφύγει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό (άμεσα) με τον Παναθηναϊκό, είτε θα συνεχίσει να πουλάει… τρέλα και θα περιμένει τα δικαστήρια και τις αποφάσεις, με κίνδυνο βεβαίως να μην ξαναπαίξει μπάλα μέχρι το καλοκαίρι. Όλα αυτά αναλύθηκαν λεπτομερώς απ’ τον Νίκο Λυμπερόπουλο στη συνάντηση που είχε στην ΠΑΕ με τον ατζέντη του Ιμπάρμπο και υπάρχει εκτίμηση πως (απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει καλά «δεμένη» πλέον την υπόθεση), εντός των επόμενων 3-4 ημερών θα λυθεί το συμβόλαιό του.

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΝΤ

Όπως σας ενημέρωσε απ’ το πρωί της Πέμπτης (19/1), ο Παναθηναϊκός φουλάρει πλέον για κοινοτικό επιθετικό και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει φέρει στην Αθήνα τον παίκτη που θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης και τους Μπεργκ-Λέτο. Από εκεί και πέρα, εφόσον τελειώνειontime(μέχρι την 31Ιανουαρίου), το θέμα του Ιμπάρμπο και ελευθερωθεί θέση ξένου, το «τριφύλλι» θα κάνει κίνηση για να πάρει και τον Σοτζέι Μασούντ του Πανιωνίου, πληρώνοντας τη ρήτρα που έχει ο Ιρανός με τους Νεοσμυρνιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξεπάγωσε με Μπεργκ ο Παναθηναϊκός!
Περιμένει τα καλά νέα ο Ουζουνίδης
Στην Αθήνα ο Ιμπάρμπο

News 24/7

24MEDIA NETWORK