Να γιατί μαζί με τον ΠΑΟΚ κέρδισε και τον ίδιο τον... Ουζουνίδη

Η επιβεβαίωση και η αναγνώριση στα μάτια και του τελευταίου φίλου του Παναθηναϊκού της δουλειάς, της λογικής και της στρατηγικής του 48χρονου τεχνικού. Η "πράσινη" στόχευση της ρεβάνς στην Τούμπα, η διαφορετική προσέγγιση και διαχείριση αμέσως μετά τον πρώτο ημιτελικό. Ο Κώστας Γουλής, αναλύει το μεγαλύτερο κέρδος του "τριφυλλιού" μετά το 2-0 της Λεωφόρου.

Να γιατί μαζί με τον ΠΑΟΚ κέρδισε και τον ίδιο τον... Ουζουνίδη

Βλέποντας λίγο πιο "βαθιά" τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου της Μ. Τετάρτης, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά περισσότερα από μία νίκη με ένα σκορ που του προσφέρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό της 6ης Μαΐου. Κέρδισε πάνω απ' όλα (και δεν είναι διόλου ασήμαντο, μην το υποτιμάτε) την επιβεβαίωση, στα μάτια ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΟΥ, πως στην άκρη του πάγκου βρίσκεται ένας προπονητής που γνωρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και τι ομάδα έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του και πως πρέπει να τη "διαχειριστεί" για να πάρει το μέγιστο που μπορεί να του (απο)δώσει, όταν πρέπει να το (απο)δώσει.

Και βεβαίως τι χρειάζεται να αλλάξει το καλοκαίρι...

ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Δεν έχει ανάγκη ούτε από... λιβανιστήρια ούτε από αποθεώσεις ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Δεν είναι του χαρακτήρα του άλλωστε να ψάχνει την προσωπική... επιβεβαίωση. Με τον ίδιο στωικό τρόπο που υπέμεινε το "βαρύ" -αλλά πλήρες ελαφρυντικών- 3-0 της Τούμπας, καλύπτοντας στις δηλώσεις του τη... δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού που πήρε βαθμό (πολύ) κάτω απ' τη βάση, με την ίδια ηρεμία και νηφαλιότητα υποδέχθηκε και το θριαμβευτικό (και ίσως μικρό, με βάση την εικόνα του αγώνα) 2-0 της Λεωφόρου. Λέγοντας μόνο πως "...δεν αισθάνομαι δικαιωμένος, ήθελα απλά να είμαστε έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι (σ.σ. τον α’ ημιτελικό)".

Και παράλληλα, κατάφερε -παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό της στιγμής- να κρατήσει κάτω την... μπάλα, διότι υπάρχει δρόμος ακόμη κι ο τελικός μπορεί να περιμένει.

ΙΔΙΑ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΕΒΑΝΣ

Σ' έναν πόλεμο οφείλει ο επικεφαλής να ορίζει το που θα δοθεί η καθοριστική μάχη. Για τον Ουζουνίδη ο πρώτος ημιτελικός –όπως ξεκαθάρισε- ήταν πάνω απ’ τα υπόλοιπα παιχνίδια, διότι το περιθώριο λάθους ήταν πολύ πιο μικρό. Και το υλικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μια φουλ ανταγωνιστική (και στην καλύτερη κατάσταση όλων των αντιπάλων του εδώ και καιρό) ενδεκάδα, αλλά κι έναν πολύ "ρηχό" πάγκο.

Ως εκ τούτου, η στόχευση ήταν εκ των πραγμάτων επικεντρωμένη σ' αυτό το ματς και -πλέον- στη ρεβάνς της 27ης Απριλίου. Κι επειδή, όπως γράφαμε προ ημερών ο τεχνικός των "πρασίνων" δεν είναι αφελής, αλλά ξέρει πάρα πολύ καλά την ομάδα του, ο άξονας (και) των επόμενων δύο εβδομάδων θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία, γι’ αυτόν ακριβώς τον αγώνα. Της Τούμπας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ

Όχι με... κλεφτοπόλεμο, αλλά με κανονικό ποδόσφαιρο και προσπάθεια να εκμεταλλευτεί στο απόλυτο τα "όπλα" που έχει στην πρώτη γραμμή του, για να πάρει τον πόλεμο και να κόψει το εισιτήριο για τον τελικό. Και ειδικά στο τελευταίο δίμηνο, ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως και καλή μπάλα μπορεί να παίξει κι έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο. Πλέον η επιλογή είναι ακόμη ένα μίνι φρεσκάρισμα με μικρότερο rotation πριν και μετά τη ρεβάνς, στα ματς με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα στη Λεωφόρο, ούτως ώστε να έχει τους βασικούς στο επίπεδο που θέλει και που θα χρειαστεί για την τελική «μάχη» με τον ΠΑΟΚ.

Διότι μην γελιόμαστε. Μάχη θα είναι και το δεύτερο ματς με τον ΠΑΟΚ κι όποιοι έχουν διάθεση... θριαμβολογίας (ακόμη και μέσα στον Παναθηναϊκό), όπως είπε κι ο ίδιος ο Ουζουνίδης, ας μείνουν καλύτερα στην... Αθήνα.

ΕΧΕΙ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σε δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα... ρέστα του για να κάνει μια ιστορική ανατροπή. Θα έχει (πολύ πιο έτοιμο) τον Πρίγιοβιτς, θα έχει γεμάτη την Τούμπα, θα προσπαθήσει να βάλει "ζόρια" στον Παναθηναϊκό απ' το πρώτο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει πλέον δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: Πρώτον, το (μικρό ή μεγάλο θα φανεί) μαξιλαράκι που του προσφέρει αυτό το 2-0 της Λεωφόρου και την ψυχολογία που του έδωσαν τα ΣΠΟΥΔΑΙΑ αποτελέσματα του τελευταίου μήνα, κόντρα σ' όλους τους μεγάλους αντιπάλους του. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει μία ομάδα στο γήπεδο με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα της, μ' ένα σχήμα που έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη χημεία και αποτελεσματικότητα κι αντικρίζοντας τον αντίπαλό της να νιώθει αυτό το "δεν σε φοβάμαι". Προσέξτε, όχι με "υφάκι", "τουπέ" ή "κονιορδία", αλλά με την αίσθηση του "σ' έχω νικήσει ξανά και μπορώ να το κάνω και πάλι…".

Η (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Αν ο Παναθηναϊκός βρει δίκτυα στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να έρθει... τούμπα η Τούμπα, για να αλλάξει το όνομα στο καρτελάκι του ενός φιναλίστ. Κι αυτό το πλάνο είναι ήδη στο μυαλό όλων των "πράσινων". Όχι για τις παραμονές του τότε αγώνα, αλλά απ' την επόμενη ώρα του πρώτου ημιτελικού, όπου ο ίδιος ο Ουζουνίδης ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου πως "ο πρώτος στόχος είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο τρόπος παιχνιδιού μας είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αν το κάνουμε θα σκοράρουμε. Αν πάμε να αμυνθούμε, δεν θα έχουμε τύχη".

Μέχρι τη ρεβάνς υπάρχει δρόμος και μέρες. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε επικοινωνιακά απ' την κεφαλή μέχρι τον… φροντιστή του, να περάσει προς τα έξω τη λογική του "στην Τούμπα δεν γλιτώνουν". Ο Ουζουνίδης αντίθετα, επέλεξε να αποτραβήξει όλη την ομάδα του μακριά απ' όλο αυτό και να "μιλήσει" μόνο με τη δουλειά του. "Εσβησε" ήδη το 2-0 απ’ το μυαλό των παικτών του μέσα στα αποδυτήρια κι έβαλε τους πάντες στη λογική του "ξεκινάμε απ’ το 0-0". Η (διαφορετική) διαχείριση που λέγαμε λίγο πιο πάνω…

News 24/7

24MEDIA NETWORK