Ο "Παναθηναϊκός νόμος" του κόουτς Ουζουνίδη!

Το ειλικρινές ξέσπασμα του 48χρονου τεχνικού που νιώθει Παναθηναϊκός και μίλησε κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή των φίλων του τριφυλλιού. Ο Κώστας Γουλής αναλύει αυτά που είχαν να ακουστούν… χρόνια στο Τριφύλλι και το γερό στομάχι του Μαρίνου που δείχνει ότι μπορεί να το(υς) αλλάξει!

Ο "Παναθηναϊκός νόμος" του κόουτς Ουζουνίδη!
EUROKINISSI SPORTS

Το βράδυ της Πέμπτης (15/12) ειλικρινά αξίζει να μνημονεύεται για χρόνια από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Όχι βεβαίως γιατί οι "πράσινοι" με το διπλό ανατροπής στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα, έκαναν απλά το… αυτονόητο. Και γλίτωσαν ένα απ’ τα μεγαλύτερα "στραπάτσα" της ιστορίας τους (αν όχι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ) κι έναν απίστευτα ατιμωτικό αποκλεισμό σε όμιλο του Κυπέλλου (με τον ΟΦΗ να έχει νικήσει τον Ηρακλή, φανταστείτε τι Παρασκευή θα… ξημέρωνε στον Παναθηναϊκό, αν έμενε το 2-0 του τραγελαφικού α’ ημιχρόνου του με τον Απόλλωνα).

Αλλά, διότι έπειτα από πολλά χρόνια (δεκαετίες που να πάρει) στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς, υπήρχε ένας προπονητής που να "νιώθει" Παναθηναϊκό, να μιλάει σαν Παναθηναϊκός, να μην δεν μασάει τα λόγια του, να μην ωραιοποιεί και… καλλωπίζει, αλλά να πηγαίνει κατευθείαν πάνω στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που έχει διαλύσει το μυαλό όλων στην ομάδα...

Δεν υπάρχει καμία διάθεση για μεγάλα λόγια, ευχολόγια, ούτε βεβαίως "λιβανίσματα" προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Όμως τα όσα είπε μετά τον αγώνα ο 48χρονος τεχνικόςoncamera, όντας ακόμη έξω φρενών γι’ αυτό που μόλις είχε παρακολουθήσει στο γήπεδο, αποτελούν τη μεγαλύτερη ελπίδα για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Σε μια χρονιά που εξελισσόταν… εφιαλτικά, φαίνεται πως υπάρχει ακόμη χρόνος για να σωθούν πολλά πράγματα και να μπει επιτέλους το τριφύλλι σε μια πορεία λογικής, επιστρέφοντας στις βασικές αρχές του σαν σύλλογος!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ…

Στη συνέντευξη Τύπου της Ριζούπολης, μόλις δύο εβδομάδες μετά την πρόσληψή του από τους πράσινους, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε την πρώτη σφραγίδα του δικού του "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥ" που θα ισχύσει πλέον στην ομάδα. Κι όποιος θέλει, και πάνω απ’ όλα μπορεί, θα τον ακολουθήσει. Ειδάλλως, η πόρτα είναι πλέον από εκεί και έχει χώρο για… πολλούς. Το ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο στην πλέον χειμαρρώδη συνέντευξη Τύπου των τελευταίων ετών. Μιλώντας στην καρδιά και στην ψυχή ΚΑΘΕ φίλου του Παναθηναϊκού.

Δεν το έκανε για να… κερδίσει τις εντυπώσεις, δεν το έκανε για το… θεαθήναι, για να του πει ο κόσμος "μπράβο Μαρίνο". Δεν το έχει ανάγκη όλο αυτό. Είπε, όσα είπε, διότι "ΝΙΩΘΕΙ" ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, είναι Παναθηναϊκός και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά σ’ έναν άλλον, ΜΕΓΑΛΟ Παναθηναϊκό. Οποιος τον είδεliveστην αίθουσα Τύπου, κατάλαβε απόλυτα το πόσο ΈΒΡΑΖΕ μέσα του μ’ αυτή την εικόνα… απελπισίας που είχε βγάλει η ομάδα του στο γήπεδο. Οι δε ατάκες του ήταν μία προς μία κι όλες στον… πόντο, στην ουσία.

"ΗΔΙΚΗΜΟΥ ΟΜΑΔΑ"

"Η εικόνα που παρουσιάσαμε δεν αρμόζει σε ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν πρέπει να χαιρόμαστε που περάσαμε, η εικόνα μας ήταν απογοητευτική. Είχα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να σεβαστούν την ομάδα και τον εαυτό τους. Κάποιοι δεν το έκαναν, άρα θα δούμε τι θα κάνουμε και εμείς τώρα. Στο ημίχρονο είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε έξω αν δεν κερδίζαμε. Κανένας μας! Αν δεν τρέξεις δεν μοχθήσεις δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν. Αν σκέφτονται λάθος κάποιοι, δεν θα πρέπει να είναι εδώ. Πρέπει να αλλάξουν πράγματα. Περιμένεις μία, δύο, τρεις… Ε, δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη του συλλόγου. Σήμερα παίζαμε με την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Πλέον έχω ξεκάθαρη εικόνα. Αυτή δεν μπορεί να είναι δική μου ομάδα. Δεν έχει σημασία κάποιος να είναι καλός παίκτης ή όχι, αλλά να κάνει αυτά που θέλω στο γήπεδο και πάνω σε αυτά να βγάζει την ποιότητα. Μόνο η ποιότητα δεν κερδίζει.

Όλοι θέλαμε να φύγουμε στο ημίχρονο έτσι όπως ήταν η εικόνα μας! Έχει δίκιο ο κόσμος. Ήταν εικόνα αυτή; Ζητάμε να έρθει κοντά μας, πως θα έρθει κοντά μας; Θέλει να δει μια προσπάθεια. Δε ζητάει να μαγεύουμε, θέλει να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Δεν είναι ντροπή να χάσεις, αλλά πως θα χάσεις είναι το θέμα. Η εικόνα στο πρώτο μέρος είναι για να μην είναι κανένας στο γήπεδο. Έγινε το 4-2 και στην επόμενη φάση γίνεται το 4-3. Ωραία περάσαμε! Και; Που πάμε έτσι; Ήταν σημαντικό να περάσει η ομάδα από έναν τέτοιο όμιλο, αλλά δε φτάνει αυτό…".

ΝΑ "ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Τα… ψέματα και τα άλλοθι τελείωσαν. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναβρεί τη χαμένη προσωπικότητα και νοοτροπία του, διαθέτοντας στο τιμόνι έναν προπονητή που ξέρει τι σημαίνει ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Έναν άνθρωπο ικανό να ξυπνήσει τους πάντες (και περισσότερο απ’ όλους τον ίδιο τον Αλαφούζο) από το… λήθαργο και στα στενά όρια στα οποία είχαν κλειδώσει τη νοοτροπία του συλλόγου. Να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός ΝΙΚΗΤΗΣ και να μην περιορίζεται κάθε φορά σ’ ένα "τι να πούμε, τα παιδιά προσπάθησαν…". Αρκεί να στηριχτεί από όλους μέσα στον Παναθηναϊκό και πάνω απ’ όλα απ’ την κεφαλή του συλλόγου. Διότι ο ίδιος Ουζουνίδης τουλάχιστον δείχνει πως έχει πολύ γερό στομάχι. Και -διάολε- δεν γίνεται, θα το(υς) αλλάξει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ουζουνίδης: "Έχει δίκιο ο κόσμος, και εγώ ήθελα να φύγω στο ημίχρονο!"
Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK