Πολύ (ατιμώρητο) ξύλο κύριε Παπαδόπουλε!

Ο "φοβισμένος" Μακεδόνας ρέφερι που επέτρεψε την κλωτσοπατινάδα της Λάρισας (μόλις 2 κίτρινες), οι "πράσινοι" που… τσίμπησαν απ’ το σκληρό παιχνίδι, η ανοησία του "κάπτεν" Ζέκα και το μήνυμα του Ουζουνίδη που "ακουμπούσε" τους Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Μπουμάλ, αλλά και τους Γουακάσο, Ιμπάρμπο. Το Contra.gr "διαβάζει" λίγο διαφορετικά το στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε (ούτε επί Ουζουνίδη) να κάνει τρίτη σερί νίκη φέτος στο πρωτάθλημα και βεβαίως, ο τελευταίος που φέρει «ευθύνη» για το «Χ» στη Λάρισα είναι ο Εβρίτης τεχνικός. Το πάλεψε όσο μπορούσε και με όσα «όπλα» είχε στη διάθεσή του, έχοντας να διαχειριστεί και τις… αναποδιές της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή με τον Λουντ που έμεινε εκτός ελέω γαστρεντερίτιδας. Με αποτέλεσμα, ο ήδη «λειψός» άξονας του Παναθηναϊκού να γίνει ακόμη πιο προβληματικός (ως προς τη δημιουργία τουλάχιστον) αφού υποχρεώθηκε να καλύψει το κενό με έναν δεξιό μπακ, τον… φιλότιμο Νίκο Μαρινάκη, ο οποίος μάλιστα δεν είχε φέτος ούτε λεπτό συμμετοχής.

Χωρίς «φρεσκάδα», με λιγοστή φαντασία και με πολύ εκνευρισμό, ελέω και του… ξύλου της αρκούδας που έπεσε από τη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να περιμένει πολύ περισσότερα απ’ το συγκεκριμένο ματς στο «AEL FC Arena». Μόνο κάποια προσωπική ενέργεια του Μπεργκ ή του Λέτο, θα μπορούσε να αλλάξει μπροστά τις ισορροπίες του ματς, ωστόσο οι δύο «κυνηγοί» του «τριφυλλιού» σπατάλησαν και τις δύο ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, απ’ τις εμπνεύσεις του Βλαχοδήμου, που αν μη τι άλλο έδωσε ένα πολύ καλύτερο «στήριγμα» στους επιθετικούς απ’ την ώρα που μπήκε στο ματς.

Η Λάρισα πήγε απ’ την αρχή το παιχνίδι στη δύναμη, στο ξύλο και στην κλωτσιά και ο Παναθηναϊκός «τσίμπησε» ανόητα. Κυρίως ο Μπεργκ στο ξεκίνημα, αλλά κι άλλοι παίκτες του στη διάρκεια του αγώνα. «Ξύλο» που άγγιζε το όριο της κλωτσοπατινάδας κι έμεινε ατιμώρητο απ’ τον διαιτητή Ιωάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι αλήθεια πως «προστάτευσε» πολύ τη Λάρισα. Χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος ο Μακεδόνας ρέφερι, το «έχασε» από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι στο πειθαρχικό κομμάτι. Κι έβγαζε έναν «φόβο», σαν κάτι να ήθελε να… αποδείξει.

Το «γιατί» το ξέρει ο ίδιος. Και το εν λόγω σχόλιο δεν έχει να κάνει με τη «διαρροή» του Παναθηναϊκού μετά τον αγώνα πως «η διαιτησία ήταν κατώτερη των περιστάσεων». ΗΤΑΝ. Με 21-21 φάουλ και απίστευτο «ξυλίκι» απ’ την ΑΕΛ, ο Παπαδόπουλος έβγαλε ΜΟΛΙΣ 2 κίτρινες στους γηπεδούχους. Μόλις δύο.

Ναι σωστά απέβαλλε τον Ζέκα, γιατί «τσίμπησε» βλακωδώς και κάποιος θα πρέπει να του πει πως δεν είναι… παιδάκι, για να πέφτει στην παγίδα των αντιπάλων του και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα τέταρτο, την ώρα που έπαιζε τα… ρέστα της για να πάρει το διπλό. Είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και θα πρέπει να συμπεριφέρεται και σαν αρχηγός. Ας κάτσει λοιπόν για 3-4 ματς εκτός λόγω της ποινής που θα του επιβληθεί, μήπως και καταλάβει την ανοησία που έκανε…

Γενικά, το θέμα με τις ανόητες αποβολές, θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει στους «πράσινους». Με τσουχτερά πρόστιμα; Με εσωτερικές ποινές; Με κάποιον τρόπο… Αλλά θα πρέπει να τελειώσει…

ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ο Μπεργκ επίσης «τσίμπησε» στο ξύλο των παικτών της Λάρισας, σωστά κιτρινίστηκε στη φάση του 8’ και θα μπορούσε να δει και δεύτερη κίτρινη στη φάση που διεκδίκησε τη μπάλα κι έβαλε τον αγκώνα του. Μισό λεπτό όμως… Πριν φάει την κίτρινη ο Σουηδός, έχει δεχθεί ένα κλωτσίδι άνευ προηγούμενου που του έσκισε το γόνατο κι ο Παπαδόπουλος έδειξε «παίζετε». Είπαμε, δεν «έκρινε» το ματς με ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ο Μακεδόνας ρέφερι, αλλά στο πειθαρχικό κομμάτι έμοιαζε… τρομαγμένο πουλί.

"BLACK LIST" ΚΑΙ Ο ΓΟΥΑΚΑΣΟ!

Πάμε τώρα στα όσα δήλωσε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, πως ορισμένοι παίκτες (εννοώντας κάποιους απ’ αυτούς που έπαιξαν) βάζουν το «εγώ» τους πάνω απ’ την ομάδα. Ο Ουζουνίδης δεν είναι κάνα… γατί. Βλέπει και κρίνει αυστηρά και σ’ αυτές τις πρώτες δυόμισι εβδομάδες που είναι στον «πράσινο» πάγκο έχει καταλάβει πολλά.

Οι «καμπάνες» στην προκειμένη περίπτωση γι’ αυτούς που αγωνίστηκαν στη Λάρισα «χτυπούν» για τους Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ και Εμποκού. Αλλά και για τον Ζέκα, με τον οποίο ο Εβρίτης τεχνικός ήταν έξω φρενών μετά το ματς με τη χαζή αποβολή του. Διότι απ’ αυτούς τους παίκτες τουλάχιστον, ο 48χρονος τεχνικός έχει πολύ αυξημένες απαιτήσεις και θέλει να δει πολύ περισσότερα στο γήπεδο. Την ίδια ώρα όμως τα… καρφιά πήγαιναν και προς Αθήνα μεριά.

Προς τους Γουακάσο και Ιμπάρμπο, οι οποίοι αν και είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν στο ματς του Κυπέλλου, προκειμένου να παίξουν στο ματς «φωτιά» με τη Λάρισα (απ’ τη στιγμή δε, που οι τραυματισμοί τους δεν ήταν τόσο σοβαροί), οι ίδιοι την παραμονή του αγώνα επικαλέστηκαν εκ νέου «ενοχλήσεις» και δεν ταξίδεψαν στη Λάρισα. Κι αυτό όπως φαίνεται δεν θα… περάσει, ακόμη και για τον Γουακάσο, ο οποίος αν και δεν ήταν αρχικά στη black list, με τη συμπεριφορά του, δείχνει πλέον να θέτει εαυτόν, εκτός ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση η διακοπή για τις γιορτές θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι δεδομένο πως θα αλλάξουν πολλά (και) στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι ο Παναθηναϊκός της 5ης Ιανουαρίου, στο ματς με τον Πλατανιά θα είναι σίγουρα πολύ, πολύ διαφορετικός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο ξύλο της αρκούδας δεν νίκησε κανείς
Τα έχωσε χοντρά ο Κούγιας
Ξέσπασμα Καλιτζάκη!
Πολύ σκληρές δηλώσεις Κούγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK