Αχαρναϊκός - Βύζας Μεγάρων στη Λεωφόρο

Ο Κώστας Καίσαρης, επανέρχεται γιά το ντέρμπι της Λεωφόρου. Γράφει γιά Παναθηναϊκό-ΑΕΚ που μικραίνουν και τους ήρωες οπαδούς των πράσινων που πήγαν στο γήπεδο.Και τους οποίους ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να τιμήσει σε ειδική τελετή για το κουράγιο τους.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

ΔΗΛΑΔΗ ο Αλαφούζος έχει βαλει τριάντα εκατομμυρία στον Παναθηναϊκό για να βλέπει τους αδελφούς Βλαχοδήμου; Δηλαδή η ΑΕΚ έπεσε στη Γ Εθνική, τράβηξε αυτή τη ταλαιπωρία για να επιστρέψει ύστερα από 14 χρόνια ο Μελισσανίδης και να παίζει με σέντερ φορ τον Πέκχαρτ και τον Αλμέιδα;

Δεν ήταν Παναθηναϊκός-ΑΕΚ το ματς στη Λεωφόρο. Αχαρναϊκός-Βύζας Μεγάρων ήταν. Μία ομαδα που φόραγε πράσινες φανέλες αλλά χωρίς να είναι Παναθηναϊκός και μία που φόραγε κιτρινόμαυρες χωρίς να είναι ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε τη δικαιολογία οτι του έλειπαν επτά-οκτώ βασικοί. Πράγματι. Κι όταν όμως έπαιζε κομπλέ, πόσο καλύτερος ήταν;

Στην ΑΕΚ τι έχουνε να πούνε; Υπομονή μέχρι να έρθει ο Ντίας; Είναι ποτέ δυνατόν να έχει γίνει σήριαλ ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στη Μαλαισία; Κι άιντε και ήρθε. Θα τρέξουνε οι ΑΕΚτζηδες στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθούνε; Το Σάββατο πριν το ματς έγραψα εδώ στο Contra, γιά το ντέρμπι της μιζέριας. Και δεν χρειαζόταν να έχει κάποιος το κληρονομικό χάρισμα, για να προβλέψει τη σούπα. Δεδομένη ήταν. Αυτά τα υλικά,αυτή τη ποιότητα μπορούν να βγάλουν.

Ήξερες τι περίμενες να δεις. Λέγαμε επίσης πριν το ντέρμπι ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γεμίσει η Λεωφόρος των 16.000 θέσεων. Κι αυτοί οι καμιά δεκαριά χιλιάδες που πήγανε ήταν ήρωες. Κανονικά ο Αλαφούζος έπρεπε να ζητήσει να κρατηθούν τα στοιχεία τους και να τους τιμήσει σε ειδική τελετή. Δίνοντάς τους κι ένα συμβολικό δώρο. Ένα "χρυσό τριφύλλι"-καρφίτσα για το πέτο. Για μεγάλη απόφαση επρόκειτο να ξεκινήσεις από το σπίτι σου και κάτω απ αυτές τις καιρικές συνθήκες για να πας να δεις αυτόν τον Παναθηναϊκό μ' αυτή την ΑΕΚ. Δύο ομάδες καρικατούρες. Όπως ένας θεατρόφιλους έχει να λέει οτι είδε υπό βροχή μιά παράσταση στην Επίδαυρο έτσι και οι συγκεκριμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα έχουν να λένε για τη Τραγωδία του 0-0 στις 15 Ιανουαρίου του 2017.

Πάρα ταύτα ο Βασίλης Κωνσταντίνου διαβεβαίωσε τους οπαδούς των πρασίνων οτι "ο Παναθηναϊκός έχει λεφτά κι αν χρειαστεί θα κάνει μεταγραφές".Όποιος έχει λεφτά όμως, πληρώνει. Δεν χρωστάει. Εκτός αν εννοούσε μεταγραφή τον Τάκη Μπαλτάκο. Ο Μπαλτάκος όμως ούτε γκολ μπορεί να βάλει ούτε να πηδάει στα κόρνερ για να διώχνει την μπάλα στην περιοχή του Βλαχοδημου.

Στην ΑΕΚ, με το βαθμό της ισοπαλίας, περάσανε Πλατανιά-Ατρόμητο και πιάσανε τα Γιάννενα στην πέμπτη θέση. Έξι βαθμούς πίσω από Πανιώνιο και Ξάνθη. Υπάρχει όμως μπροστά ένας ακόμα γύρος. Άλλα δεκαπέντε παιχνίδια. Με τον εκφωνητή, ασορτί με την εικόνα του ματς, να λέει ότι "Παναθηναϊκός-ΑΕΚ είχαν έξτρα κίνητρο, επειδή ο Ολυμπιακός το Σάββατο είχε μείνει στο 2-2 με τον Πλατανιά". Το ρολόι στον κύριο. Προφανώς, πρόκειται για τον μοναδικό Ελληνα που έχει την άποψη ότι η υπόθεση τίτλος είναι ακόμα ανοιχτή.

Κακά τα ψέμματα. Η χρονιά αυτή είναι χαμένη. Και για τους δύο. Κι αυτό δεν χρειαζόταν να γίνει το ματς της Κυριακής για να το μάθουμε. Στον Παναθηναϊκό με βάση τον Μαρίνο Ουζουνίδη γίνεται μιά προσπάθεια ανασυγκρότησης και μαζέματος: Χαμηλά, πολύ χαμηλά, πλέον ο πήχυς κι όταν έχεις φτάσει στον πάτο και ξεκινάς από το μηδέν κάτι καλύτερο θα κάνεις.

Στην ΑΕΚ υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουν υπηρεσιακό προπονητή με προοπτική μπας και βγάλει το άλλο μισό της σεζόν. Σαν αναγκαίο κακό. Το θέμα- προπονητή όμως είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει το έμψυχο υλικό. Υπάρχει το "δύο στα δύο" στις μεταγραφές αεροδρομίου. Πέρυσι με Μπουονανότε-Τζεμπούρ, εφέτος με Λέσκοτ-Αλμέιδα και τον Τσιγκρίνσκι με τα γυάλινα πόδια.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ με αυτά τα οικονομικά δεδομένα με τον Λουτσέσκου στον πάγκο την επόμενη σεζόν; Να φτιάξει ο Ρουμάνος μια μαχητική ομάδα σαν τη Ξάνθη; Με παίκτες που θα υπερβάλλουν εαυτούς και θα παίζουν για το αποτέλεσμα; Αν αυτό είναι το ζητούμενο, οκ.

Να ξαναπούμε για δεύτερη φορά: Κακά τα ψέμματα: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ όχι μόνο μένουν στάσιμοι αλλά μικραίνουν. Κι όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά κι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τέσσερα και πλέον χρόνια από τον Σεπτέβριο του 2012 στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος κάνει βήματα προς τα μπρος ή προς τα πίσω;

Δεύτερη σεζον του "ερχόμαστε" στην ΑΕΚ και ψάχνουνε να βρούνε την άκρη με μπαλώματα τύπου Αϊντάρεβιτς και λαχεία από τη Μαλαισία. Δύο χρόνια, είκοσι και πλεον μεταγραφές με ξένους που έρχονται και φεύγουν και τους Ελληνες να μην βελτιώνονται. Δύο χρόνια και το μοναδικό ποδοσφαιρικό προϊόν που έχει να δειξει η ΑΕΚ είναι ο Βασίλης Μπάρκας.

Στο τραγούδι της ημέρας Chuck Berry Beer Drinking Woman

News 24/7

24MEDIA NETWORK