Έφυγε o Κοντονής και ησύχασε το ποδόσφαιρο!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το φαινόμενο Κοντονής. Που μπερδευόταν σε όλα, τα ανακάτευε όλα κι αντί να λύνει προβλήματα, δημιουργούσε. Με το που έφυγε,όλα στρώσανε και πάνε πρίμα... Ούτε τσακωμοί, ούτε λαμπόγυαλο τα γήπεδα, ούτε τίποτα...

Έφυγε o Κοντονής και ησύχασε το ποδόσφαιρο!

ΘΑ το πω με τη μία: Έφυγε ο Κοντονής και ησύχασε το ποδόσφαιρο. Τρεις μήνες τώρα, που έχει μετακομίσει στο Δικαιοσύνης, δεν κουνιέται φύλλο. Ούτε φασαρίες, ούτε επεισόδια, τίποτα. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια, σε όλα ανά την επικράτεια γήπεδα. Μύτη δεν έχει ανοίξει. Ούτε τα αλάνια στις εξέδρες, κάνουνε ντερβισιλίκια, ούτε οι πρόεδροι αρπάζονται αναμεταξύ τους. Τίποτα. Λες και τα αλάνια στα πέταλα, το κάνανε επίτηδες. Όσο τους τσίγκλαγε ο Κοντονής ότι δήθεν θα επιβάλει την τάξη και τη νομιμότητα, τόσο τα κάνανε λίμπα. Όσο έβγαζε αποφάσεις κι έκλεινε Θύρες, τόσο αυτοί να τα κάνουνε λαμπόγυαλο. Λες κι όλο τον εκνευρισμό και τη ένταση τα προκαλούσε ο Χαράλαμπος Σταύρος. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Σκεφτόσαστε τι θα είχε γίνει με τον Τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ, αν ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού ο δαιμόνιος Ζακυνθινός; Με τα μούτρα θα είχε πέσει απάνω. Θα τα έβαζε με τον Βασιλακόπουλο. Τη μία θα έλεγε, να γίνει ο Τελικός με μαθητές. Την άλλη, κεκλεισμένων των θυρών. Τη μία θα έστελνε το τελικό στη Κέρκυρα,την άλλη στη Ρόδο. Θα μπλεκόταν στον ορισμό των διαιτητών, όπως και στο ποδόσφαιρο. Θα έκανε συσκέψεις επι συσκέψεων. Θα έμπαινε μέσα στα πόδια της Αστυνομίας. Θα ζήταγε τη παρέμβαση της ΦΙΜΠΑ.

ΑΝ Ο ΝΤΙΝΟΣ Ηλιόπουλος, είχε διαπρέψει στο ρόλο του "Ανακατωσούρα", ο πραγματικός ανακατωσούρας ήταν ο Κοντονής. Σε όλα να μπερδεύεται και όλα να τα ανακατεύει. Σκεφτόσαστε να ήτανε αυτός Υπουργός, με το φιάσκο των εκλογών της ΕΟΕ; Θα ζήταγε τη παρέμβαση, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, προκειμένου να μεταβούν στο Ωνάσειο και να γνωματεύσουν αν όντως ο Ισίδωρος Κούβελος είχε ανεβάσει πίεση. Αυτό έλειπε να πιστέψει ένας οριτζινάλ αριστερός, το γαμπρό της οικογένειας Μητσοτάκη. Η μήπως θα έμενε ήσυχος, ενόψει του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός; Θα έτρεχε στη ΓΑΔΑ, στις συσκέψεις της Αστυνομίας. Θα πήγαινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, για επιτόπια γνωμάτευση. Θα ήτανε όλη την ημέρα στα τηλέφωνα, με Μελισσανίδη-Μαρινάκη. Θα φώναζε στο γραφείο του, παλαίμαχους, τον Θωμά Μαύρο και τον Βασίλη Καραπιάλη, για να περάσουν το μήνυμα ότι "το ποδόσφαιρο είναι γιορτή κι όχι πόλεμος".

Θα άρχιζε τις απειλές ότι αν γίνει το παραμικρό ο πέλεκυς του Νόμου θα πέσει βαρύς. Πέρα από τη πλάκα όμως, απάντηση στους λεονταρισμούς του Κοντονή, δίνει η ίδια η ζωή. Οι τρεις μήνες θητείας του Γ. Βασιλειάδη. Χωρίς φωνές, χωρίς υστερίες, χωρίς απειλές. Χωρίς να φυτρώνει, εκεί που δεν τον σπέρνουν. Χωρίς να έχει αναγάγει το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό γενικότερα, σε προσωπική του υπόθεση. Πολιτικός είναι βέβαια κι αυτός. Δεν είσαι αφελής, να περιμένεις ότι θα κάνει κάτι. Δεν παριστάνει τουλάχιστον το παλικάρι της φακής. Η λίστα με αυτούς, που είχε τσακωθεί ο Κοντονής είναι μεγαλύτερη κι απ' αυτή του Σίντλερ. Κατάφερε να ξεπεράσει και τον Αλέξη Κούγια. Ο οποίος τουλάχιστον, έχει και λόγους, όταν τσακώνεται.

Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ, τσακώθηκε με τον Κώστα Πολίτη. Με τον Βασιλακόπουλο. Με τον Καραπαπά. Με τους υπαλλήλους της ΕΠΟ. Με την Ομοσπονδία Τριάθλου. Με τον Διαθεσόπουλο. Με την Αυλωνίτου. Με το Νίκο Μάλιαρη. Με τον Δήμαρχο Ζακύνθου. Με τον Αλαφούζο. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Με τον Κωνσταντινέα. Με την ΕΡΤ. Με τον Βρέντζο. Με τον ερασιτέχνη Ηρακλή. Μέχρι που κατάφερε να τσακωθεί με τον Σωτήρη τον Τριαντάφυλλου. Τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ. Κι όταν λέμε τσακώθηκε, μιλάμε για δημόσιες αντεγκλήσεις, δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Ο επόμενος Υπουργός δηλαδή που δεν έχει αρπαχτεί με κανέναν, είναι κακός Υπουργός; Ο Βασιλειάδης που δεν είναι όλη την ημέρα στα τηλέφωνα, να νταραβερίζεται με τους παράγοντες, είναι κακός Υπουργός; Ο Βασιλειάδης που δεν έχει ανοίξει το γραφείο του, σε Μαρινάκη,Μελισσανίδη, Αλαφούζο και δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη όπως ο Κοντονής, για να συναντήσει τον Σαββίδη, είναι κακός Υπουργός; Δεν είχε προηγούμενο το φαινόμενο-Κοντονής. Ν' αρπάζεται με το παραμικρό. Μόνο και μόνο γιά να δείξει ότι κάτι κάνει. Να κλείνει γήπεδα και Θύρες. Να αναβάλει αγωνιστικές. Να απειλεί θεούς και δαίμονες. Να ξύνει τα νύχια του γιά καβγά. Να μην κάνει ένα ρεπο. Επτά μέρες την εβδομάδα, τριάντα το μήνα. Κι έρχεται ο επόμενος Υπουργός και χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα,όλα πάνε πρίμα. Και μόνο το γεγονός ότι έφυγε ο Κοντονής που δημιουργούσε όλον αυτό τον εκνευρισμό ήταν αρκετό γιά να ηρεμήσει η κατάσταση.

Στο τραγούδι της ημέρας Clarence "Gatemouth" Brown και One More Mile

News 24/7

24MEDIA NETWORK